Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Laura Aalmans vertrekt naar UNC Greensboro

Laura Aalmans vertrekt naar UNC Greensboro

Laura Aalmans maakt aankomende zomer de overstap van RCL naar de University of North Carolina at Greensboro in de NCAA DI. Hier zal de pijlsnelle vleugelaanvaller na de zomer starten aan een bachelor in Public Health.

 

UNC Greensboro, uitkomend in de Southern Conference, behoort steevast tot een van de titelkandidaten binnen de competitie. Ook aankomend seizoen mikt Head Coach Michael Coll met de Spartans op het kampioenschap en deelname aan de nationals. Coll, die zelf als student-athlete speelde voor Penn State University en daar een All-American status behaalde, kijkt enorm uit naar de komst van Laura:

‘’Laura is een echte versterking voor ons team. Haar werklust en talent zijn indrukwekkende kenmerken van haar spel en we kunnen niet wachten tot ze er is, zodat we elke dag met haar kunnen werken.’’

Verder mag Laura zich opmaken deel uit te gaan maken van een zeer prestigieuze universiteit, met een uitzonderlijk academisch niveau en ruim 20.000 studenten gelegen in de stad Greensboro. Ook de sportfaciliteiten van de universiteit zijn zeer indrukwekkend. Zo speelt het basketbalteam in het Greensboro Coliseum dat plek biedt voor 23.000 toeschouwers. Laura speelt aankomend seizoen haar wedstrijden in het UNCG Soccer Stadium, waar 3.500 fans de wedstrijden kunnen bekijken!

 

Ook vrienden en familie hoeven aankomend seizoen geen enkele wedstrijd van Laura te missen. De Southern Conference beschikt namelijk over een netwerk waar alle wedstrijden live te volgen zijn, ook vanuit Nederland. Tevens zullen een aantal wedstrijden ook worden uitgezonden op ESPN+!

Dat er bij UNCG veel nadruk wordt gelegd op de academische ontwikkeling van de student-athletes blijkt wel uit de interne competitie die er jaarlijks woedt tussen de teams binnen de universiteit. Ieder jaar proberen de diverse selecties elkaar namelijk af te troeven door als ploeg het hoogste gemiddelde te behalen. In 2019 lukte dat de toekomstige ploeg van Laura, die met een gemiddeld GPA van 3.65 zich kroonden tot academisch beste ploeg van de universiteit.

Laura, die in het verleden speelde voor Spartaan’20, stage liep bij de Onder-23 van Ado Den Haag, en afgelopen seizoen uitkwam voor RCL, gaat in het zonovergoten North Carolina dus een prachtige tijd tegemoet. Wij wensen haar daar heel veel plezier en succes bij! Zet hem op Laura!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.