Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lars van der Vlugt vertrekt naar Horizon kampioen!

Lars van der Vlugt vertrekt naar Horizon kampioen!

Deze zomer stapt Lars van der Vlugt in het vliegtuig naar Ohio, USA. Hij reist hiermee zijn droom achterna, voetballen en studeren in de VS op het allerhoogste niveau. De ijzersterke verdediger is de nieuwe aanwinst van Wright State University en komt aankomende seizoen uit voor de WSU Raiders in Fairborn. 

 

Lars is op zijn zevende begonnen met voetbal bij zijn lokale club SDZ in Amsterdam. Hij maakte de overstap naar Roda’23 om op een hoger niveau te spelen en uiteindelijk zelfs naar Zeeburgia AVV. Hij is onder andere geselecteerd voor het talententeam van de KNVB en werd gescout voor proefperiodes bij ADO Den Haag en FC Twente. Als kers op de taart werd hij, als captain, met Zeeburgia U19 kampioen van de tweede divisie en promoveerde zij naar het hoogste niveau.

Het talent van Lars is niet onopgemerkt gebleven, de centrale verdediger speelde zich tijdens de KingsTalent showcase in de schijnwerpers bij de coachingstaff van Wright State University. Met zijn krachtige lichaam maakt hij het verschil tijdens kopduels, tackles en passing. Naast zijn fysieke kwaliteiten beheerst Lars tactisch inzicht en coachend vermogen, om in lastige situaties zijn team op sleeptouw te nemen.

 

 

 

Wright State University
Na de zomer verruilt Lars zijn rood-witte tenue voor het wit-groene van de Wright State Raiders. Tijdens zijn avontuur zal hij ook de bus naar uitwedstrijden bij Zeeburgia AVV in gaan inruilen voor het vliegtuig naar uitwedstrijden.

Wright State University is opgericht in 1967 en heeft maar liefst 14,000 studenten. De Wright State Raiders onder begeleiding van coach Jake Slemker, komen uit op het hoogste niveau: NCAA Division 1 – Horizon League. Afgelopen jaren hebben de Wright State Raiders hard aan de weg getimmerd, wat beloond werd met Horizon League Tournament CHAMPIONS. In de nationals werd het pas uitgeschakeld na strafschoppen door powerhouse Michigan. Lars zal niet het enige Nederlandse talent zijn van het team, zo speelt goalgetter Ids Hannema al een seizoen onder leiding van Jake Slemker en Sid van Druenen.

 

 

 

Wij blijven Lars op de voet volgen en wensen hem veel plezier met zijn nieuwe avontuur in ‘The States’.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.