Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Koning van de assist: Luuk Oosterbosch

Wat een super start van Luuk Oosterbosch bij Bethany Lutheran College, dat in de staat Minnesota is gevestigd. Met een record van 8 overwinningen en 2 verliespartijen gaan ‘de Vikings’ prima dit seizoen! Luuk heeft in dit succes een groot aandeel, hij heeft namelijk tot dusver al 12 assist gegeven!

Luuk ervaart een ongekende start in Amerika bij zijn nieuwe school in Mankato, Minnesota! In 9 van de 10 wedstrijden was Luuk direct betrokken (goal of assist). Alleen in de 0-1 nederlaag tegen St. Olaf College was Luuk niet succesvol. Bij de andere nederlaag tegen Bethel University probeerde de Viking nog wat terug te doen door een assist te geven, maar in de laatste 10 minuten incasseerden ze de 1-2, waardoor de wedstrijd verloren ging.

In alle andere wedstrijden werd wel gewonnen, en wel met overtuigende cijfers. De ‘kleinste’ overwinning was een 3-1 overwinning op Grinnell College, waar Luuk een penalty raak schoot. Een werkelijke monsterscore van 8-0 was de grootste overwinning. Die werd behaald tegen Nebraska Christian College, met Luuk als een van de hoofdrolspelers met 3 assists.

Amerika is een land waarin alle statistieken uitvoerig worden bijgehouden zijn we trots te melden dat Luuk alleen aan kop staat in het nationale Assists klassement!! Wat een klasbak is deze oud-speler van UNA toch ook! Los daarvan, heeft Luuk een aantal goals achter zijn naam staan. Welgeteld wist Luuk 5 keer het net te vinden. Op naar meer goals en assists!!
Succes nog in Minnesota, Luuk! En wie weet zit er wel een award aan te komen…..

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.