Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Koen van Helvert van FC Den Bosch naar Notre Dame College!

Koen van Helvert van FC Den Bosch naar Notre Dame College!

Verdediger Koen van Helvert vertrekt aankomend seizoen naar Notre Dame College in Ohio. Hij verlaat FC Den Bosch onder-18 voor de Notre Dame Falcons om studie met voetbal te combineren.

Koen begon op zijn 4e al met voetballen bij zijn lokale voetbalvereniging RKDVC. Hier speelde hij altijd al boven het Hoofdklasse niveau. Op elfjarige leeftijd was het Brabant United (FC Den Bosch/ RKC Waalwijk) die bij hem aanklopte. Na 3 jaar werd Brabant United officieel FC Den Bosch, waar hij tot op heden nog steeds zijn minuten als verdediger maakt. Hier heeft hij veel internationale ervaring opgedaan door te spelen tegen topclubs als Chelsea, Manchester City en Borussia Dortmund. Op het veld is Koen een natuurlijke leider en met zijn geweldige tackles weet hij vaak een goal te voorkomen. Verder is Koen fysiek sterk, zowel op de grond als in de lucht. Daarnaast weet hij door zijn sprongkracht en timing zo goed als alle luchtduels te winnen. Een betrouwbare verdediger die weet wat hij doet en wat hij kan.

Afgelopen seizoen heeft Koen gespeeld voor de U18 van FC Den Bosch terwijl hij bezig was met zijn vijfde jaar van het VWO. Dit seizoen verruilt hij FC Den Bosch voor Notre Dame College in South Euclid, Ohio. Een school die bekend staat om hun goede prestaties in het National Tournament. Zo kwam de school in 2018 in het NCAA-II Tournament terecht na het boeken van 14 overwinningen in één seizoen. 

Uiteindelijk was het de head coach, Carl Nolan, die zorgde voor de overstap van Koen naar Notre Dame. Vanaf het eerste moment was er namelijk een wederzijdse klik, waardoor de keuze voor de school uit Ohio snel gemaakt was.

Veel plezier en succes in Amerika, Koen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.