Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Koen Romme signs at Northeastern Junior College, Sterling, Colorado

Koen Romme signs at Northeastern Junior College, Sterling, Colorado

 

Northeastern Junior College neemt Koen Romme over van vv Zuidwolde. De 19-jarige centrale middenvelder heeft een contract bij de school uit Colorado ondertekend en gaat tijdens zijn studie voetballen bij het Northeastern men’s soccerteam. In augustus 2017 vertrekt de spelbepaler al naar zijn nieuwe woonplaats. 

 

VV Zuidwolde moet het aankomend seizoen dus gaan doen zonder sterkhouder Koen Romme. De creatieve en multifunctionele middenvelder is, ondanks zijn jonge leeftijd, een belangrijke peiler van het team maar vertrekt in de zomer naar Northeastern Junior College.

 

 

In de jeugd speelde Romme voor JVZ waar hij diverse malen werd uitgenodigd om mee te trainen bij Eredivisie teams SC Heerenveen en PEC Zwolle. Het bleef telkens bij meetrainen, tot een avontuur in een jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie kwam het niet. Naast het clubvoetbal was Romme actief bij de onder 12 tot en met onder 16 elftallen van KNVB Noord-Nederland. Afgelopen seizoen speelde Romme dus een belangrijke rol in het 1e elftal van vv Zuidwolde. Naast eerste elftal speler is Romme trainer van het U15 team van PEC Zwolle. Romme is een speler met een fijnbesnaarde techniek en fantastisch inzicht. Gekoppeld aan zijn goede traptechniek is de middenvelder in elk team beslissend met zijn passing en doelpunten.

 

 

 

Na de zomerstop sluit Romme aan bij het NJC men’s soccerteam uit Sterling, Colorado. David Groves (head coach) wist het programma vorig jaar een flinke kwaliteitsinjectie te geven. In zijn eerste jaar draaide hij het complete ‘soccer program’ om naar een team dat om de prijzen speelt. Met Olav Sieljes (bekijk hier hoe Olav zijn eerste weken beleefde) als aanvoerder van het team staat de organisatie en het verdedigende fundament. Aan Romme de taak om het voetballende vermogen van Northeastern JC op te krikken en te zorgen voor de nodige assists en doelpunten. NJC speelt wedstrijden tegen onder andere Trinidad State Junior College, Otero Junior College en Central Community College-Columbus.

 

 

 

KingsTalent wenst Koen veel succes en vooral plezier in The States, wij zullen Koen blijven volgen en jullie op de hoogte houden van de avonturen die hij daar meemaakt. Houd onze Facebook en website in de gaten voor de laatste nieuwtjes rondom Koen en andere talenten.

 

Lijkt het jou ook fantastisch om in Amerika te sporten en studeren en de vetste avonturen mee te maken? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij binnen drie dagen contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.