Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Keepster Laura Germes verlaat de Hoofdklasse Top om het doel van Carson-Newman University te gaan verdedigen!

Keepster Laura Germes verlaat de Hoofdklasse Top om het doel van Carson-Newman University te gaan verdedigen!

Op dit moment speelt Laura Germes bij DSS meisjes U19 in de Hoofdklasse Top, maar de keepster gaat dit team komende zomer verlaten om haar Amerikaanse droom een jaar eerder dan gedacht te gaan volgen.

Laura begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij DSS. Ze is begonnen als keeper in een jongensteam tot ze 13 jaar was. In deze tijd won de keepster tweemaal het landskampioenschap. Naast de reguliere trainingen bij DSS werd Laura geselecteerd voor extra trainingen bij de KNVB voor 3 jaar lang. In de jaren die daarop volgde werd de 18-jarige landskampioen met de meisjes U15 en streed ze tegen pro-academieteams zoals Feyenoord meisjes U17 en SBC Excelsior meisjes U17. Laura is geselecteerd voor aanvullende trainingen aan de professionele Telstar Academy gedurende haar hele middelbare schoolcarrière. Met dit team speelde verschillende toernooien en eindigde ze als derde na het verslaan van profclub ADO Den Haag na penalty’s, waarin ze alle penalty’s wist te stoppen!

Komende zomer verlaat Laura het team van DSS U19 om af te reizen naar Amerika. Ze gaat daar het women’s soccer team van Carson-Newman University versterken. Eigenlijk wilde Laura in de zomer van 2023 naar Amerika vertrekken. Nadat in januari haar traject van start is gegaan en ze deel heeft genomen aan de KingsTalent Showcase, kreeg Laura meteen interesse van een school uit Pennsylvania. Dit heeft ervoor gezorgd dat de keepster toch de keuze heeft gemaakt deze zomer al naar Amerika te vertrekken. In redelijk korte tijd is er een video gemonteerd en onder de aandacht gebracht bij verschillende coaches. Al snel kwam Laura in contact met drie coaches, uit die drie heeft ze gekozen voor Carson-Newman University.

De Carson-Newman Eagles zijn bekend voor KingsTalent. Meerdere talenten zijn hier al gaan studeren, waaronder onze sportconsultant Pim Janssens. Mede door het hoge sportieve niveau en de positieve verhalen van Pim, heeft Laura de keuze gemaakt om voor deze school te gaan spelen. Het women’s soccer team van de Carson-Newman Eagles speelt in de SAC, de South Atlantic Conference. Ze spelen tegen teams als Lincoln Memorial, Coker en Mars Hill. Onder leiding van head coach Simon Duffy wisten de vrouwen van Carson-Newman te eindigen op de 4e plaats in de Conference.

We wensen Laura heel veel plezier en succes bij haar Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.