Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Karlijn Roijakkers signs at University of the Pacific, Stockton, California

Karlijn Roijakkers signs at University of the Pacific, Stockton, California

 

De 21-jarige Karlijn Roijakkers studeert momenteel nog aan de universiteit van Maastricht, maar komende zomer reist ze naar Amerika om daar te gaan studeren en hockeyen bij University of the Pacific in Stockton, California.

 

 

 

Roijakkers is een zeer creatieve speler die zowel centraal in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Momenteel speelt ze voor MHC DES dames 1 uit Kaatsheuvel in de tweede klasse. Op dit moment staat MHC DES op de drempel om te promoveren naar de eerste klasse met Roijakkers als een van de smaakmakers.

 

 

Dat Roijakkers een van de smaakmakers is, is ook coaches in de VS opgevallen. Na dit seizoen neemt ze afscheid van de club waar ze sinds haar jeugd voor speelt en verhuist ze naar Californië. Uiteindelijk koos de spelverdeelster voor het team uit Stockton, California, terwijl ook andere teams achter haar handtekening aan zaten. De Pacific Tigers komen uit in de NCAA Division 1, West Coast Conference. Het hoogste niveau binnen het Amerikaanse College Sports. Ondanks dat het team uit California speelt in de West Coast Conference zal de Nederlandse diverse malen voor uitwedstrijden in het vliegtuig zitten en heel veel van het mooie Amerika te zien krijgen.

Zo staan er interessante away-trips op het programma tegen Amerikaanse topteams Syracuse (#2 van het land, uit New York), Connecticut (#3 van het land, uit Connecticut). Met een trip naar Virginia worden duels afgewerkt tegen Boston College (#9 van het land) en Virginia (#8 van het land). Naast deze verre uitwedstrijden (6 uur vliegen) staan er ook thuisduels op het programma tegen gerenommeerde universiteiten als Harvard (#12 van het land) en Stanford (#11 van het land). Een zeer pittig programma waarin de Tigers kunnen laten zien waar ze staan.

 

 

 

In de keuze van Roijakkers voor de Pacific Tigers speelde head coach Andy Smith een grote rol. Zijn spelopvatting, visie en persoonlijke klik was direct doorslaggevend voor de Nederlandse. In het team uit Stockton zal Karlijn samen gaan spelen met speelsters uit onder andere België, Zuid-Afrika en Spanje. Met het tactische inzicht van Roijakkers is zij de ‘’missing link’’ in het elftal van Smith. Afgelopen seizoen wist Pacific Tigers hun regular season voor de tweede maal op rij te winnen. Met Roijakkers als versterking zal dit ook komend seizoen het minimale doel zijn voor de Tigers.

 

 

 

KingsTalent wenst Karlijn heel veel plezier tijdens haar tijd in The States! Natuurlijk blijft KingsTalent Karlijn op de voet volgen en zullen we haar avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Karlijn en andere talenten? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.