Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Kadidja Sangare: ”In Amerika werken aan Olympische droom”

Kadidja Sangare: ”In Amerika werken aan Olympische droom”

Wat bij een jonge Kadidja al opviel, was haar snelheid. Dus was de stap naar atletiek een logische. Inmiddels timmert ze als atleet goed aan de weg en is ze in Amerika aan het werken aan haar grote droom. Bij haar school Carson Newman zette ze zelfs al een schoolrecord neer!

Kadidja was vastberaden toen ze voor het eerst hoorde over de combinatie tussen sporten en studeren in Amerika. Kadidja: “Ik wist dat ik goed was in mijn sport en zag deze kans vooral om nog beter te worden. Mijn ouders vonden het eigenlijk wel een erg grote stap maar gelukkig heb ik ze kunnen overtuigen. Ze wisten dat ik dit écht wilde en dat ik het kan, dus was het gelukt. Uiteindelijk was de stap niet super moeilijk om te nemen, ondanks dat ik mijn familie en vrienden wel mis. Maar hier kan ik écht werken aan mijn sportieve doel.”

Ook de keuze voor haar school, Carson Newman, was voor Kadidja eentje die ze met overtuiging nam. “Er zijn hier al veel Nederlanders actief en dat is fijn. Zo kan ik soms toch Nederlands praten en voelt het of ik een beetje thuis ben. Verder was de geboden studiebeurs hier erg aantrekkelijk, het was een goed bod dus dat speelde ook mee.”

Al op jonge leeftijd viel haar talent voor de sport op in haar omgeving. “Ik begon op mijn achtste met atletiek maar mijn ouders en leraren hadden mijn talent al wel eerder door. Ik rende altijd overal heen en was altijd al snel. Toen ik atletiek ging doen merkte ik ook wel dat ik er goed in was.”

En dit talent is nu ook in Amerika bekend. “Mijn mooiste prestatie tot nu toe is het springen van 6,03 meter in de eerste wedstrijd. Dat vond ik echt heel erg mooi. Ik had al jaren het doel om 6 meter te springen in een outdoor wedstrijd, eerder had ik dit indoor ook al een keer bereikt. Het schoolrecord voor indoor en outdoor heb ik zelfs verbroken en ook mijn coach en teamgenoten waren super blij. Iedereen kijkt hier mee en je wordt wel snel opgehemeld, dat is wel tof dat ze dat hier doen.”

Een mooie prestatie dus, maar hier neemt Kadidja zeker nog geen genoegen mee. “Sinds ik hier ben heb ik al wat doelen bereikt. Persoonlijk kijk ik daar niet echt naar omdat ik als einddoel heb om het Nederlandse team te halen. Daarvoor moet je persoonlijk super goed zijn, dan is het winnen van prijzen hier leuk. Het is mooi dat ik dit nu kan, maar dit is nog lang niet waar ik wil zijn, dat is de Olympische Spelen.”

Meerdere vooraf gesteld doelen zijn al bereikt voor Kadidja. Zo wilde ze ook ervaren en leren van de trainingen in Amerika. Kadidja: “In Amerika zijn erg veel topatleten en ik wil graag leren en ervaren hoe zij op dat topniveau komen en dat gaat tot nu toe zeker goed. Het is hard werken maar door de manier van trainen begrijp ik steeds beter hoe andere atleten dat hoge niveau halen.”

Nu ze in Amerika haar zo geliefde sport kan uitoefenen en ze duidelijke verbetering ziet, kan Kadidja een duidelijk doel voor zichzelf stellen in Amerika. “Ik wil hier vier jaar blijven. Ik zou wel NCAA-champion willen worden in de tijd dat ik hier ben. Door mezelf nog meer te verbeteren en richting de 6,50 meter te springen kan dat lukken. Ook zou ik ook wel naar een 1e divisie school willen, ik zit nu bij een 2e divisie school maar die stap zou ik wel willen zetten. Hopelijk kan ik na mijn avontuur richting het Nederlandse team en de Olympische Spelen.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.