Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Julia Rienks over haar droom naar Amerika en haar voorbereiding hiervoor!

Julia Rienks over haar droom naar Amerika en haar voorbereiding hiervoor!

Julia Rienks neemt ons meer in haar voorbereiding om haar American dream te volgen!

Wat weet je al van Daytona State College en waarom besloot je naar deze school te gaan?

Ik heb om meerdere redenen ervoor gekozen om naar Daytona State College te gaan. Ten eerste heb ik een heel goed gevoel bij de coach, iets wat ik heel belangrijk vind. De faciliteiten die de school mij kan bieden spraken mij ook erg aan. Nadat ik wat contact had gehad met speelster die daar spelen en hadden gespeeld wist ik zeker dat ik naar Daytona State College wil gaan.  Daarnaast is het weer in Daytona natuurlijk ook erg lekker!

Een paar weetjes over Daytona State College:

  • Ze worden ook wel de Falcons genoemd
  • Aankomende herfst wordt er een compleet nieuw wooncomplex geopend, waar ik mag wonen!
  • Het volleybalteam komt uit in de NJCAA D1
  • Naast volleybal wordt er ook cross country, golf, softbal, voetbal en basketbal gespeeld.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk het meeste uit naar het ontmoeten van m’n teamgenoten en coach. Eigenlijk naar het hele leven daar, het combineren van het volleybal, studie en het beleven van allemaal avonturen. Gewoon heel benieuwd naar alles en iedereen daar. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd voor de Falcons te mogen spelen. Stiekem kijk ik ook wel uit naar het op mezelf wonen, ben heel benieuwd hoe ik dat ga ervaren.

Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?

Natuurlijk ga ik mijn vrienden, familie en hond het allermeest missen! Even op de fiets langs pake of vriendinnen zit er dan even niet in. Daarnaast zal ik de Hollandse pot ook wel erg gaan missen, op woensdagavond aan de boerenkool zal er eventjes niet inzitten. Gelukkig bestaat er tegenwoordig FaceTime en zal ik ze nog genoeg kunnen spreken.

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur naar Amerika?

Eigenlijk reageerde iedereen super positief, ze moedigden mij alleen maar aan om dit avontuur aan te gaan. Ze stelden gelijk allemaal vragen over hoe en wat, super leuk! Ook al is het voor hun minder leuk dat ik voor langere tijd ver van huis zal zijn. Familie en vrienden zagen ook gelijk voor hun een mooie kans om een bezoekje te brengen. Alleen maar leuk!

Wat spreekt jou het meeste aan van de Amerikaanse cultuur?

Ik vind vooral de sportcultuur in Amerika heel vet! Alles is heel professioneel geregeld en tot in de puntjes geregeld. Bijna alles wordt groots aangepakt, iets wat we niet gewend zijn in Nederland. Maar ook het harde werken wat de Amerikanen doen past bij mij.

Welke plekken wil je zeker gaan ontdekken in Amerika?

Vlakbij Daytona heb je Universal Studios, daar zou ik zeker heen willen. Ook zou ik wel een bezoekje willen brengen aan Everglades National Park. Daarnaast wil ik Daytona zelf graag ontdekken en zien wat daar allemaal te beleven is. Een echte american footballgame moet je natuurlijk meegemaakt hebben als je in Amerika bent. Feestdagen zoals Halloween worden heel anders gevierd, daar ben ik ook benieuwd naar.

Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn als je in Amerika bent?

De grootste uitdaging is toch wel het volleybal zelf. Het vele trainen en wedstrijden die je mag spelen, met daarnaast je studie. Maar ook het op mezelf wonen, wel met huisgenoten maar is toch anders dan met je gezin. Ik zal een stuk zelfstandiger terug komen. Daarnaast is het alles natuurlijk in het Engels, wat in het begin wel een uitdaging zal zijn. Maar heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Ben je al helemaal klaar voor Jouw American Dream?

Ik ben er bijna helemaal klaar voor! Nog even mijn diploma halen en het volleybal seizoen hier afmaken, maar dan helemaal ready to live the American Dream!!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.