Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jitske de Muijnk maakt de keuze voor Rio Grande University!

Jitske de Muijnk maakt de keuze voor Rio Grande University!

Na vele gesprekken heeft de 17-jarige Jitske de Muijnk de keuze gemaakt voor Rio Grande University. Vanaf de zomer van 2022 zal zij daar het women’s soccer team gaan versterken.

Jitske is op 4-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij Juliana ’31 in Malden. Haar gehele voetbalcarrière voetbalt ze al bij jongensteams. Na 6 jaar bij Juliana ’31 was het tijd voor een nieuwe stap en is ze overgestapt naar Union om in het eerste U13 jongensteam te spelen. Van 2016 tot 2019 werd Jitske jaar in jaar uit geselecteerd voor het KNVB District Talenten Team en heeft ze met dat team deelgenomen op meerdere toernooien van hoog niveau. Naast trainingen en voetballen bij haar team heeft ze extra trainingen gevolgd in Barneveld en was ze een van de beste spelers van de All-District teams. In de U13 en U15 was ze de aanvoerder van het team en heeft ze op het veld, maar ook in de zaal meerdere toernooien gespeeld op hoog niveau. Op dit moment speelt ze bij Union U17 in de Hoofdklasse. Komende zomer is het tijd om haar avontuur in Amerika te beginnen!

Jitske heeft met meerdere scholen gesproken, waarbij ze ook van meerdere scholen een aanbieding heeft gehad. Hier zaten veel goede aanbiedingen bij. De head coach van Rio Grande, Tony Daniels, wilde zo graag dat Jitske bij zijn team dat hij haar een verbeterd aanbod deed. Na meerdere goede gesprekken met deze coach heeft Jitske dan ook de keuze gemaakt om naar het women’s soccer team van Rio Grande te gaan.

Het women’s soccer team van Rio Grande University speelt in de River States Conference. Komend seizoen is het vierde seizoen voor Tony als head coach bij de Red Storms. Hiervoor is hij 24 seizoenen assistent coach geweest van het men’s soccer team van Rio Grande. Zelf heeft hij ook gestudeerd aan de universiteit en hij heeft samen met de head coach het men’s soccer team getransformeerd in een national powerhouse met twee nationale kampioenschappen en één nationale tweede plaats.

Jitske: heel veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.