Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jesper Schut vertrekt naar Californië om te gaan volleyballen voor Concordia University Irvine

Jesper Schut vertrekt naar Californië om te gaan volleyballen voor Concordia University Irvine

Jesper Schut, uit Groningen, heeft zijn pijlen gezet op sporten en studeren in Amerika aan Concordia University Irvine in Californië! Na de zomervakantie sluit Jesper aan bij het Men’s Volleyball team van de Concordia Eagles.

 

De boomlange Groninger is pas op relatief late leeftijd gaan volleyballen, nadat hij hockey, voetbal en basketbal heeft beoefend. Al gauw werd duidelijk dat volleybal de juiste sport is voor Jesper. Op vijftienjarige leeftijd begon hij in de U17, maar na de eerste week van training, mocht Jesper gelijk door naar de U19.

Jesper blijkt veel talent te hebben voor volleybal en werd uitgenodigd door Lycurgus om mee te trainen met het eerste team, dat uitkomt op Eredivisie niveau. Uiteindelijk speelde Jesper 2 seizoenen voor het tweede senioren team van Lycurgus en in dat laatste jaar werden zij kampioen in de 2e divisie landelijk.
In het seizoen 2018-2019 maakte Jesper de overstap naar Dio Bedum, dat uitkomt in de TopDivisie. In dat jaar haalde Jesper met zijn nieuwe team de achtste finales in de nationale beker.

 

Enkele sterke kwaliteiten van Jesper zijn: blocken, aanvallen en serveren. Met een lengte van ruim 2 meter, is hij de ideale man aan het net om punten te scoren en te verdedigen. Buiten de lijnen is Jesper vooral een eerlijke en betrouwbare jongen. School neemt hij zeer serieus en ook volleybal staat hoog in het vaandel bij Jesper.

Concordia University Irvine is een zeer mooie school gelegen in het zonnige Californië. Jesper gaat tegen andere zeer fraaie scholen volleyballen. Stanford University en University of California Los Angeles (UCLA) zijn slechts een paar voorbeelden waar Jesper tegen gaat strijden voor het Conference Championship. Aardige potjes om tegen te spelen…
Hieronder een foto van de campus van Concordia University Irvine.

 

Wij wensen Jesper veel succes en plezier in Californië!
Jesper ook blijven volgen? Houd onze socials in de gaten! –> @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.