Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

”Je krijgt alleen spijt krijgt van de dingen die je niet gedaan hebt – Nederland wacht wel op je.” – Interview Simone Hefting

”Je krijgt alleen spijt krijgt van de dingen die je niet gedaan hebt – Nederland wacht wel op je.” – Interview Simone Hefting

Hockeyster Simone Hefting speelde haar gehele jeugd bij HC Den Bosch. In 2019 vond ze haar nieuwe uitdaging in het sportgekke Amerika en vertrok ze naar Lafayette College, een school gelegen tussen Philadelphia en New York. Hier combineert ze inmiddels al meerdere jaren hockey en studie. De Senior verdedigster is bezig aan haar laatste jaar bij de Leopards. Wij vroegen haar het hemd van het lijf! 

Hey Simone, je zit nu in je vierde jaar bij Lafayette College. Hoe kwam je op het idee om in Amerika te gaan studeren? Hoe ging je het proces in, wat verwachtte je ervan en hoe heb je het ervaren?

Ik kwam op het idee om in Amerika te studeren, omdat ik het zag als een geheel nieuwe ervaring. Ik wist dat ik na mijn jeugd bij Den Bosch sowieso graag wilde blijven hockeyen, maar was ook toe aan een nieuw avontuur: ik wilde graag iets anders doen dan de rest. Ook hou ik enorm veel van reizen, dus studeren en sporten in het buitenland leek me een aantrekkelijke keuze. Nadat ik op verschillende plekken overal ter wereld had rondgekeken, leek Amerika me de beste optie: de sportcultuur in combinatie met goed academisch onderwijs was precies waar ik naar zocht. Bovendien is de variëteit tussen Amerikaanse Universities erg groot, dus het feit dat ik ‘naar Amerika ging’, kon nog veel verschillende dingen betekenen.

Ik ging het proces in met eigenlijk helemaal geen verwachtingen. Ik vind heel veel dingen leuk, kan me makkelijk aanpassen en ben in veel onderwerpen geïnteresseerd, dus als er geen goede match zou zijn met een Amerikaanse Universiteit was ik ook erg tevreden om gewoon in Nederland te gaan hockeyen en studeren. Bovendien wist ik ook niet zo goed wat ik überhaupt kon verwachten en ook niet hoe het Amerikaanse systeem precies werkte.

Maar, gelukkig kwam de match er: na aardig wat online gesprekken en een official visit bleek Lafayette de ideale keuze. Ik heb geen moment spijt gehad om de ervaring bij Lafayette aan te gaan, de kleinschaligheid en persoonlijke touch van de College samen met de geweldige teamcultuur en goede opleiding hebben me onwijs veel bijgebracht.

Welke dingen heb je buiten je studie en hockey om gedaan? Welke plekken heb je bezocht?

Buiten mijn schoolervaring heb ik best wat gereisd binnen de US en buiten. Ik heb vrij veel vrienden en vriendinnen bij hun thuis opgezocht verspreid door het hele land. Bovendien ben ik ook zelf met vrienden gaan rondreizen en veel grote steden van mijn lijstje af kunnen strepen. Lafayette ligt tussen Philadelphia en New York, dus deze steden heb ik zeker vaak bezocht. Daarnaast ben ik aan de East Coast ook naar Boston, Washington DC, Charleston en Chicago geweest en heb ik afgelopen zomer een roadtrip langs de West Coast gedaan, waar ik Las Vegas, San Diego, Los Angeles en de Grand Canyon heb gezien met teamgenootjes. Maar behalve binnen heb ik ook buiten de VS gereisd naar andere internationals die ik hier heb ontmoet. Ik heb goede vrienden bezocht in Duitsland, België en Canada en ben van plan om nog langs teamgenootjes in Argentinië en Nieuw-Zeeland te gaan.

Je viel dit seizoen erg vaak in de prijzen, op welke award ben je het meest trots?

Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn selectie voor de Senior Game van de NFHCA. Dit is een wedstrijd waar geselecteerde seniors het tegen elkaar opnemen in een vriendschappelijke wedstrijd waarin je je eigen school representeert. De wedstrijd dit jaar vond plaats op 19 November in UCONN.

Als je iets vanuit Amerika mee naar Nederland zou mogen nemen, wat zou het dan zijn? 

Allereerst natuurlijk alle leuke mensen die ik hier heb ontmoet, het blijft jammer dat Nederland zo ver van Amerika ligt. Maar daarnaast zou ik wel dat gevoel van het rijden op een Amerikaanse highway met knallende muziek mee willen nemen. Thanksgiving, gratis water in restaurants (!), overvolle stadia voor professional sports games of de chick-fil-a sauce komen ook zeker wel in aanmerking 🙂

Hoe kijken ze thuis mee naar jouw avontuur? Houd je veel contact met de mensen thuis?

Ik probeer zoveel mogelijk contact te houden met mijn familie en vrienden thuis. Ik FaceTime mijn ouders sowieso wel elke week, als het niet meer is. Ze zijn ook een aantal keer op bezoek geweest om mij te zien hockeyen en wat meer van Lafayette en Amerika te zien, erg leuk! Hetzelfde geldt voor mijn vrienden. Ik bel erg vaak met mijn goede vrienden van thuis en zorg dat ik ze zo veel mogelijk zie in de lange winter- en zomervakanties, zodat we het contact niet verliezen. Daarnaast wissel ik ook enorm veel spraakberichten uit (iedereen thuis weet onderhand wel dat die van mij erg lang kunnen zijn). Alhoewel ik soms sommige mensen niet enorm veel spreek als ik hier in Amerika ben, ben ik positief verrast met hoe goed het contact nog is met de meeste mensen in Nederland en hoe ‘normaal’ alles weer voelt op het moment dat ik terug ben.

Wat is echt het gaafste wat je tot nu toe hebt meegemaakt? Iets wat je nooit meer gaat vergeten (dit mogen natuurlijk ook meerdere dingen zijn).

Alle tripjes die ik gemaakt heb met de mensen die ik hier heb ontmoet, staan sowieso hoog op de lijst. Afgelopen spring break en zomer heb ik heel veel plaatsen gezien, dat ga ik nooit meer vergeten. Daarnaast natuurlijk alle gave teamactiviteiten die we hebben gehad. Of we nu samen een goede wedstrijd winnen, elkaar ophypen tijdens team lifts of we een uitje mogen maken naar de hoogste verdieping van de Empire State Building, de ervaringen met en als een team zullen me altijd bijblijven.

Hoe zie jij jouw toekomst voor je? Heb je al plannen voor na je Amerikaanse avontuur?

Ik weet nog niet precies hoe mijn tijd na mijn 4 jaar bij Lafayette eruit gaan zien. Ik weet zeker dat ik nog wil blijven hockeyen en een master opleiding wil gaan volgen, maar of dat nu nog een jaar in Amerika of terug in Nederland is weet ik nog niet zeker. Nu het seizoen net klaar is ben ik langzaam alles aan het uitvogelen.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat zou je willen meegeven aan jongens of meiden die een Amerikaans avontuur overwegen?

Ik heb zo veel geleerd op zoveel verschillende vlakken van mijn tijd in Amerika. Om in een team te spelen waar cultureel gezien iedereen een totaal andere achtergrond heeft, heeft me een opener wereldbeeld gegeven en me in contact gebracht met mensen die ik anders nooit zou ontmoeten. Daarnaast is de Amerikaanse sportervaring haast niet te vergelijken met de Nederlandse en kan het perfect gecombineerd worden met een goede studie. Ik denk dat een buitenlandervaring goed is voor iedereen, en Amerika biedt een perfecte combinatie. Daarnaast zeg ik altijd dat je alleen spijt krijgt van de dingen die je niet gedaan hebt – Nederland wacht wel op je 🙂

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.