Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Jay Wacanno zit goed op zijn plek in Ohio

Jay Wacanno is bezig aan zijn tweede jaar in Ohio bij University of Northwestern Ohio. Aan alle foto’s die Jay heeft doorgestuurd, kunnen wij afleiden dat hij een top tijd heeft in de Verenigde Staten. Vandaag speelt Jay met de ‘Racers’ voor het kampioenschap tegen Indiana Institute of Technology. Succes!
Hieronder kan je het interview lezen.

Heb je het naar je zin in Amerika?
Ik heb het enorm naar mijn zin in Amerika, het is echt een levenservaring die ik iedereen aanraad om een keer mee te maken. Ik het afgelopen anderhalf jaar zoveel nieuwe dingen geleerd en zoveel nieuwe familie gekregen van overal in de wereld. Naar mijn mening ben ik door deze hele ervaring op een positieve manier beïnvloed maar ook een stuk volwassener geworden.

Hoeveel spelers uit andere landen heb je in je team?
Ik heb waarschijnlijk een van de meest multiculturele teams van heel Amerika; we begonnen het seizoen met 29 jongens uit 21 verschillende landen, helaas zijn sommige jongens terug naar huis gegaan en hebben we nog ‘maar’ 19 verschillende nationaliteiten in het team. Slechts 1 jongen is echt Amerikaans haha.

Merk je verschil in cultuur onderling in je team?
Door al die nationaliteiten merk je veel culturele verschillen binnen het team. Iedereen respecteert elkaar op elk gebied; van geloof tot eetgewoontes. Je ziet natuurlijk dat er wel groepen ontstaan wanneer je dezelfde taal spreekt maar je leert wel gelijk om andere talen te begrijpen. Ik heb bijvoorbeeld een jongen uit Zuid-Afrika in mijn team die gebroken Nederlands spreekt, en nu hoor je jongens uit mijn dorm ook al Nederlandse woorden gebruiken.

Wat wil je na je studie gaan doen?
Heel eerlijk gezegd ben ik er nog niet over uit wat ik wil gaan doen naar mijn studie. Misschien wordt het verder studeren in Nederland of misschien ga ik gelijk op zoek naar een baan. Het enige dat ik zeker weet is dat ik terug wil naar ons kleine kikkerlandje.

Sportieve hoogtepunt persoonlijk?
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt was toch wel dat ik dit seizoen na een blessure in preseason mijn rentree maakte en na 50 seconden de winnende assist in overtime gaf. En de passie die dan vrijkomt na een Golden Goal winner is iets wat ik nog nooit heb ervaren in het Nederlandse voetbal.

Sportief hoogtepunt met je team?
Het sportieve hoogtepunt met mijn team was toch wel het winnen van de conference vorig jaar. Op dit moment zijn wij de nummer 15 van het land en hopen natuurlijk de Nationals in Californië te gaan halen dit seizoen.

Wat wil je echt nog een keer doen in Amerika?
Wat ik echt nog wel een keer wil doen nu ik in Amerika ben is niet echt één ding; ik wil gewoon reizen en zoveel plekken bezoeken. Je beseft pas hoe groot het land is als je er echt bent en het land heeft zoveel te bieden. The skylines van grote steden zijn voor ons ongekend in Nederland en zelfs heel Europa. Ik hoop zoveel mogelijk staten afgestreept te hebben als ik weer terug naar Nederland ga.

Zijn er enige verschillen vergeleken met vorig jaar? Denk aan sportieve/academische veranderingen.
Er zijn zeker verschillen vergeleken met vorig jaar; dit jaar zijn wij veel meer een team. Iedereen vecht voor elkaar en zou bij wijze van spreken een kogel opvangen voor ieder individu in het team. Naar mijn mening hadden we vorig jaar meer individuele kwaliteiten maar die gingen niet altijd goed samen in het team, dit jaar hebben we meer een unity. En de afgelopen jaren waren het niet de teams met individuele kwaliteiten, maar de teams die eenheid hadden die de Nationals wonnen.

Bedankt voor dit leuke interview, Jay! Zet ‘m op vanavond, wij zullen duimen voor je!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.