Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Aanvallende middenvelder Isabeau Hesselink vertrekt naar Neosho County Community College!

Aanvallende middenvelder Isabeau Hesselink vertrekt naar Neosho County Community College!

Isabeau Hesselink maakt een weloverwogen keuze voor vertrek naar het women’s soccer team van de Neosho Panthers. Ze verlaat haar teamgenoten van Avanti in de zomer van 2022.

Isabeau Hesselink is een aanvallende middenvelder met een sterke techniek en een goed tactisch inzicht. Ze begon al op haar vijfde met voetballen en haar talent viel meteen op. Uiteindelijk werd ze in de Onder-11 gescout voor FC Twente, waar ze een stage heeft afgewerkt. Vervolgens heeft ze bijna de gehele jeugdopleiding doorlopen als aanvoerster bij de jongens. In de Onder-19 heeft ze de stap gemaakt naar het Onder-19 damesteam van Vodigo. Hier kon ze namelijk in de Hoofdklasse voetballen. Nu speelt ze voor het eerste damesteam van Avanti.

De 19-jarige aanvallende middenvelder heeft met verschillende scholen gepraat. Voor haar was het belangrijkste dat de klik met de coach goed was. Na een gesprek met Elliot Chadderton, de head coach van het women’s soccer team van Neosho Community College, was ze erg positief. Uiteindelijk klopte alles in het plaatje waardoor ze snel de keuze wist te maken voor de Neosho Panthers.

Coach Chadderton werd geboren in Manchester, Engeland en speelde acht jaar voor het jeugdteam van Manchester United. Hij speelde ook twee jaar voor Barnsley FC voordat hij de overstap maakte naar de Verenigde Staten. Hij speelde twee seizoenen bij Fort Lewis in Colorado en werd twee keer uitgeroepen tot de Rocky Mountain Athletic Conference Defensive Player of the Week. Hij stapte over naar Chowan University in North Carolina en was een tweevoudig all-conference performer in de Conference of the Carolinas, hij was ook een speler van het tweede team all-regions in 2018.

We wensen Isabeau heel veel plezier tijdens haar Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.