Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Highlights

Interview Thierry van den Bergh

Interview Thierry van den Bergh

Thierry van den Bergh vertrekt aankomende zomer naar Shawnee State University in Portsmouth. Hij laat hierbij DVS’33 en PEC Zwolle achter zich en zal deel uit gaan maken van de Shawnee State Bears. Wij vroegen hem naar zijn verwachtingen van dit grote avontuur.

 

Waarom heb je besloten om Nederland achter te laten en te vertrekken naar Amerika, wat trok je aan?
Ik heb dat besloten omdat Amerika een heel groot avontuur voor mij zal zijn. Een kans om te voetballen en studeren in het buitenland krijg je niet elke dag. Dus vandaar dat ik deze kans met beide handen aanpak, en Nederland achter me zal laten voor een groot en spannend avontuur in Amerika. Het buitenland is qua studie en voetbal altijd anders dan in Nederland; iedereen leeft echt voor zijn of haar sport en creëert een echt “teamgevoel”. Ik ben daar heel benieuwd naar, en heb super veel zin om het van dichtbij mee te maken!

Hoe kijken je familie en vrienden tegen dit avontuur aan? Ze gaan je natuurlijk erg missen, maar snappen ze je keuze en staan ze volledig achter je?
Gemixt natuurlijk. Ze gaan me heel erg missen uiteraard, maar grotendeels vindt iedereen het echt een te gekke kans en mogelijkheid om mee te maken. Zij vinden ook dat het een kans is die je niet zomaar krijgt, en dus zeker moet aanpakken. Ze staan zeker achter mijn keuze gelukkig. Mijn moeder was toen ze jong was ook voor een jaar naar Amerika geweest, en heeft daar hele mooie herinneringen en vriendschappen aan overgehouden. Ook zegt ze dat het nu natuurlijk veel makkelijker is om te communiceren met elkaar dan vroeger. En als ik wil; altijd de eerstvolgende vlucht weer naar huis kan nemen 😉 hahaha. Maar daar gaan we zeker niet van uit. Ze zijn heel blij voor me, en staan volledig achter mij. Veel contact met ze houden als ik daar ben dan maar!

 

Het is een lang traject geweest. Maar wanneer kwam je in contact met Shawnee State en wat was je eerste indruk van de coaches, school, faciliteiten, etc?
Nadat ik met KingsTalent mijn highlight video had gemaakt, kreeg ik al snel een berichtje van Shawnee State dat ze interesse in mij hadden. Ik kende Kevin de Lange (huidige speler SSU) al, en heb een aantal met keren met hem gesproken over zijn avontuur bij SSU tot nu toe. Dit klonk allemaal heel positief. Ook heb ik veel met Ryan Warner gepraat, die veel antwoorden op mijn vragen heeft gegeven. Dit voelde ook al meteen goed. In de loop, tot en met de KingsTalent showcase heb ik contact gehouden met verschillende mensen van SSU, en veel informatie gekregen. Na afloop van de showcase heb ik met Ryan Warner, Kevin de Lange, Thomas de Graauw en Mark de Graaf gepraat. Ook dit voelde weer heel goed aan. Ze lieten me duidelijk merken dat ze zeer geïnteresseerd in me waren. Qua school is het een University met veel verschillende keuzes voor een opleiding. Zelf heb ik voor “Sport and Fitness Administration/Management” gekozen. Iets wat lijkt op mijn vorige opleiding “Sportkunde”. Ook qua faciliteiten zit het prima! Ze hebben net een nieuwe gym laten bouwen waardoor studenten nog beter kunnen sporten.

 

Hoe heb je jezelf op dit avontuur voorbereid? Heb je je ingelezen in bepaalde regels/wetten in Amerika of heb je speciale spullen aangeschaft die je meeneemt naar de USA?
Nu in verband met het coronavirus is het voor iedereen anders natuurlijk. Ik ben voor mezelf wel heel druk bezig op me klaar te maken voor het Amerikaanse avontuur. Vooral fysiek en conditioneel ben ik druk aan het trainen. Ik wil natuurlijk wel ready zijn als het allemaal zo ver is. Ik zit ook nog op school wat nu allemaal online wordt gedaan. Maar dat gaat gelukkig allemaal nog lekker door, en zorgt dat ik wel in de flow van school blijf. Qua regels en wetten heb ik niet heel veel research gedaan. Ik weet ongeveer wel wat me te wachten staat. Met name door alle hulp die ik van KingsTalent en Shawnee State heb gekregen. Ik heb ook nog geen speciale spullen aangeschaft voor Amerika. Met een paar voetbalschoenen kom ik voorlopig ver genoeg ;).

Wat verwacht je van het komende seizoen qua speelminuten en studie?
Het is sowieso nog allemaal afwachten wanneer het nieuwe seizoen nou daadwerkelijk begint. Maar zodra het begint, ben ik er klaar voor. Daarom hoop ik voor mezelf ook genoeg speelminuten te maken, en het team zo veel mogelijk te helpen naar het kampioenschap! Qua studie weet ik nog niet echt wat me te wachten staat eerlijk gezegd. Ik zorg gewoon dat ik er klaar voor ben, en laat het verder op me afkomen.

Tot slot: Waar kijk je het meest naar uit?
Ik heb eigenlijk wel zin in alle nieuwe dingen en uitdagingen daar. Maar als ik dan toch iets moet kiezen; is het wel om al mijn teamgenoten te ontmoeten en samen keihard te werken tijdens pre season!

Thierry, bedankt voor je verhaal! Geniet nog even van je tijd in Nederland en alvast heel veel succes bij de Shawnee State Bears!
Wil je meer interviews lezen of bekijken wie All-American zijn geworden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.