Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview Reganied Franka: ”Ik wilde ervaren hoe het is om te softballen op een hoger niveau.”

Interview Reganied Franka: ”Ik wilde ervaren hoe het is om te softballen op een hoger niveau.”

Afgelopen zomer vertrok softbalster Reganied Franka richting the States. De Nederlandse international maakte de overstap van Neptunus Rotterdam naar Odessa College in Texas. Wij interviewden haar over het proces naar Amerika en over haar eerste periode in Amerika!

Reganied wist vanaf jonge leeftijd al wat ze wilde: ”Sinds ik klein ben, heb ik er altijd wel al aan gedacht om naar college te gaan. De laatste jaren zag ik het veel om mij heen gebeuren en was het ook wel vanzelfsprekend om na het Talent Team NL programma naar Amerika te vertrekken.”

Ze kwam in contact met KingsTalent door een presentatie van Paul bij het Talent Team NL programma: ”Het proces verliep eigenlijk via het Talent Team NL programma. We hebben daar een presentatie gekregen van Paul en ik heb hem daarna benaderd en zo is het allemaal gestart. Ik kreeg een begeleider aangewezen, Kelly, en zij heeft mij uitgelegd hoe alles werkt en wat ik moet doen.”

Het was volgens Reganied geen verrassing voor haar naasten dat ze deze stap wilde maken: ”Ik denk dat mijn omgeving het al verwacht had dat ik zou gaan als ik klaar was met school. Mijn familie is zelf ook wel bekend met het softballen en ik heb ook een familielid die al eerder naar college is geweest, dus ik denk niet dat ze verbaasd waren. Ze vonden het vooral heel leuk dat ik het ging proberen.”

De Nederlandse international ging met een doel richting Amerika: ”Ik heb voor Amerika gekozen omdat ik zelf wilde ervaren hoe het is om te softballen op een hoger niveau. Ik wil uiteindelijk doorgroeien om op University D1 niveau te spelen, dus starten op een Junior College leek me de juiste manier om dat te bereiken. Als ik Amerika heb afgerond, denk ik dat de aansluiting naar het Nederlands team ook makkelijker is en dat ik dan met de ervaring en competitie goed zou moeten kunnen meedraaien. Tot nu toe denk ik dat het allemaal wel loopt volgens plan. Odessa is een bekende JUCO in Texas, dus ik hoop dat ik mezelf in de kijker kan spelen.”

Reganied vond al snel haar draai in Amerika: ”Qua aanpassen is het ook redelijk snel gegaan. Er zijn nog steeds dingen waar ik verbaasd over ben dat dingen hier zo anders zijn, vooral in de alledaagse dingen. Ik was in het begin heel bang dat ik niemand zou vinden die bij mij past, juist door de cultuurverschillen, maar na een tijdje merkte ik vanzelf wel met wie ik goed op weg kon.”

De weken zien er redelijk hetzelfde uit als haar leven in Nederland: ”Ik vind het hier een beetje hetzelfde als in het Talent Team NL center, alleen heb ik hier geen ochtendtrainingen. Ik heb les van maandag tot donderdag van 09:30 – 10:50. Daarna eet ik meestal in de cafetaria en heb ik training om 14:30 elke dag. Op maandag, woensdag en vrijdag hebben we ook kracht om 17:00. Op vrijdag en zaterdag zijn de trainingen meestal wel in de ochtend. En in de fall speelden we ook wedstrijden op zaterdag.” Alleen de woonsituatie is wel anders: ”Ik woon in de dorms met 3 anderen, waaronder een andere Nederlander. We hebben allemaal een eigen kamer en delen een badkamer per twee. In de dorms hebben we gamerooms en een pool en de campus is 5 min lopen.”

Tot slot vroegen wij Reganied nog om een advies voor twijfelende talenten: ”Voor degenen die de overstap naar Amerika willen maken, zou ik zeggen gewoon doen. In het ergste geval kom je in december weer lekker naar huis of na je eerste jaar, maar heb je het in ieder geval geprobeerd. Als je het wel heel leuk vindt, kun je blijven en heb je de tijd van je leven en kun je zo ontzettend veel stappen zetten als persoon, student en atleet.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.