Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview Bram Stolp: ”Niet teveel nadenken en gewoon de stap zetten!”

Interview Bram Stolp: ”Niet teveel nadenken en gewoon de stap zetten!”

Na een successeizoen bij de Cougars van Mount Vernon Nazarene University (NVNU) besloot Bram Stolp een transfer te maken. Uiteindelijk werd zijn volgende bestemming Nova Southeastern University (NSU). De boomlange keeper vertelt in dit interview onder andere meer over zijn avontuur in de VS, de reden voor zijn transfer en wat hij twijfelende talenten mee zou willen geven.

Nadat Bram vertrok uit zijn vertrouwde Bergen op Zoom kwam hij terecht bij het men’s soccer team van MVNU (Mount Vernon Nazarene University in Mount Vernon, Ohio). ”Ik ben op eigen kennis naar Amerika vertrokken. Dit was een lastig proces. Ik ben toen ook een maand later aangekomen in de VS dan gepland. Er moest zoveel gebeuren dat je zonder begeleiding 100% in de problemen komt.”

Voor zijn familie en vrienden was het geen verrassing dat Bram Nederland achter zich liet. ”Mijn ouders vonden het juist heel goed dat ik deze stap ging maken. Voor mijn vrienden was het wel iets lastiger, maar met de meeste ben ik veel in contact. Deze kerst was ik dan ook thuis in Nederland en dat voelde alsof ik nooit was weggeweest.”

Bram vertrok ook niet zonder doel richting de VS. ”Ik wilde vooral ervaring opdoen. Zowel qua voetbal- als levenservaring. Daarnaast wilde ik niet langer rond blijven hangen in Bergen op Zoom, maar juist meer van de wereld zien.”

Bij de Cougars van MVNU beleefde de boomlange keeper een succesvol seizoen. Met 91 reddingen in 16 wedstrijden, het beste reddingspercentage van de competitie én als kers op de taart een ‘Player of the Week’ award, kreeg Bram de kans om te gaan keepen voor Nova Southeastern University. Een kans die de keeper met beide handen aangreep. ”Zowel bij NSU als bij MVNU heb ik niet echt het gevoel gehad dat zij echt weten hoe het proces met visum aanvragen loopt. De transfer via KingsTalent ging vele malen makkelijker en ook in een kortere periode.”

Toch kijkt hij positief terug op zijn avontuur bij MVNU. ”Ik heb veel geleerd bij de Cougars en ben ontzettend blij dat ik de stap heb gemaakt. Ook ben ik van mening dat ik nu een goede transfer heb gemaakt naar NSU.”

Het contact met KingsTalent kwam via een ploeggenoot van MVNU. ”Een ploeggenoot was via KingsTalent bij MVNU terechtgekomen. In oktober benaderde KingsTalent mij dat er scholen interesse in mij hadden. Ik had toen voor mezelf al besloten dat ik een transfer wilde maken. Vanaf dat moment is KingsTalent ook meteen gaan zoeken voor mij.”

Zijn reden om in Amerika te blijven was duidelijk. ”Ik heb gezien hoe het hier in de VS is. Het leven is totaal anders en ik denk dat het voor nu beter bij mij past. Ik wilde niet terug naar Nederland, omdat ik het gevoel heb dat ik mij in Amerika meer ontwikkel dan in Nederland. Daarnaast denk ik dat het leven op zichzelf veel leuker is hier. Ik train elke dag, ik ga naar school en kan daarnaast in principe doen wat ik wil.”

Uiteindelijk koos Bram voor Nova Southeastern University. ”Het is een wat grotere school. Hier zitten ongeveer 25.000 studenten wat het voor mij aantrekkelijk maakte. Daarnaast is er hier in de omgeving ontzettend veel te doen. Ik zit op een half uur afstand van Miami en daarnaast is Fort Lauderdale zelf ook een mooi gebied.”

Tot slot vroegen wij Bram nog om een advies voor twijfelende talenten: ”Niet teveel nadenken en gewoon de stap zetten! Uiteindelijk creëer je allemaal scenario’s in je hoofd die nooit gaan uitkomen in de werkelijkheid. Ik heb niemand gesproken die spijt heeft gehad van een avontuur als deze. En los van alle ervaringen die je hier opdoet, is het ook goed om eens wat anders te zien dan de Hollandse cultuur.”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.