Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Highlights

Bente Steenhorst heeft zin in Monmouth

Bente Steenhorst heeft zin in Monmouth

Deze zomer vliegt Bente Steenhorst naar Amerika om hier haar sport te combineren met een studie. Wij horen graag meer over haar en waarom ze deze zomer het avontuur aangaat in Amerika. Ben jij net zo geïnteresseerd als ons lees het interview hier beneden.

Hallo Bente, kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?

Hi, ik ben Bente (18 jaar) en ik kom uit de buurt van Rotterdam. Ik hockey vanaf mijn zesde en heb mijn jeugd bij Hc Rotterdam afgesloten, momenteel speel ik als eerstejaars senior bij mijn oude club Ring Pass delft.

 

Je gaat hockeyen aan een mooie universiteit in Amerika, naar welke universiteit maak je de stap en hoe ben je tot deze keuze gekomen?

Klopt, ik ga vind ik zelf bij een hele vette school hockeyen. Ik ga studeren en hockeyen aan Monmouth University in West Long Branch, New Jersey. Deze school ligt mega centraal, 1 mile van het strand, en tussen twee fantastische steden namelijk New York en Philadelphia. De locatie heeft zeker meegespeeld in het maken van mijn keuze maar de doorslag gaf wel de goede band met de coach en het team sprak me erg aan. Heel toevallig zit er zelfs een meisje die volgend jaar senior wordt bij Monmouth die in de jeugd van Rotterdam heeft gespeeld dus die kende ik al.

Heb je al contact gehad met je nieuwe teamgenoten en je nieuwe coach? Zo ja waar hebben jullie het een beetje over gehad en weet je wat je kunt verwachten?

Ja met de meiden heb ik af en toe contact, zit ook in een paar groepsapps en moeten nu toevallig allemaal gekke en oude foto´s doorsturen, alleen heb ik nog geen idee waar dat voor gebruikt gaat worden. De meiden zijn allemaal super aardig en lief en stuurde nadat ik mijn keuze had gemaakt ook allemaal lieve berichtjes en wilde me ook echt helpen bij het maken van mijn keuze. Met de coach had ik vanaf minuut 1 al een goede band want het klikte eigenlijk meteen, ik keek er altijd naar uit om met mijn coach te bellen of te skypen en eigenlijk ging dat super gemakkelijk.

Bente in Nederland hockeyen we wat anders dan in Amerika. Waar we hier technisch en tactisch top zijn, zijn de Amerikanen fysiek sterker. Ben je jezelf hierop al aan het voorbereiden en zo ja hoe?

Ik ben me hier zeker op aan het voorbereiden om zo fit mogelijk aan het seizoen te beginnen. Vanaf December heb ik 1x in de week sprint training om sneller te worden, en nu mijn seizoen is afgelopen ga ik aan de slag met het trainingsschema wat ik van Monmouth heb ontvangen.

 

Welke studie ga je in Amerika volgen en waarom heb je voor deze studie gekozen? Zou je deze studie ook in Nederland gekozen hebben?

Ik weet nog niet 100% zeker welke studie ik wil volgen, maar het voordeel in Amerika is dat je je eerste jaar nog ´undecided´ mag zijn qua studie. De richtingen die me het meest aanspreken zijn business en comunication dus ik ga komend jaar vooral vakken volgen van deze twee richtingen zodat ik in mijn tweede jaar definitief kan beslissen welke richting het best bij mij past. Ik zou eigenlijk niet weten welke studie ik in Nederland zou volgen maar als ik zou moeten kiezen waarschijnlijk journalistiek.

Waarom heb je de keuze gemaakt om als student-athlete naar Amerika te gaan?

Het begon eigenlijk allemaal toen ik klein was en in de fotoalbums van mijn oom zat te bladeren. Hij was namelijk toen hij mijn leeftijd had ook naar Amerika gegaan om daar studie met voetbal te combineren. Toen wist ik eigenlijk al wel dat ik dat later ook wilde en omdat steeds meer mensen de stap naar Amerika gingen maken wist ik zeker dat dit ook voor mij is weggelegd.

Bente het is best wel veel werk om uiteindelijk de stap te maken naar de VS. Wat heb je allemaal moeten doen om deze stap te realiseren?

Ja dat klopt, ik heb het eerlijk gezegd een beetje onderschat aan het begin hoeveel tijd en energie erin gaat zitten. Om te beginnen moest ik beeldmateriaal bij elkaar verzamelen om een goed filmpje te kunne maken die aan de coaches getoond kon worden. Toen dit was afgerond moest ik de SAT en TOEFL test maken om aan de eisen van de universiteiten te doen. Ik ben 2x universiteiten gaan bezoeken in Amerika, heel veel gemaild en geskypet en heel veel papier werk later ben ik nu bezig met het aanvragen van mijn visum.

 

Er gaat natuurlijk in korte tijd veel veranderen, wat ga je het meest missen aan Nederland en waar kijk je het meest naar uit in de VS?

Zonder twijfel ga ik mijn familie en vrienden wel het meest missen, en ik denk dat wanneer ik eenmaal in Amerika zit ik vast nog heel veel andere Nederlandse dingetjes ga missen. Ik kijk toch wel het meest uit hoe het leven als student-athlete is en om heel veel nieuwe vrienden over heel de wereld te maken.

Het is heel normaal om met meiden in het team te zitten uit verschillende landen. Welke nationaliteiten komen er voor in jou team?

Ons team bestaat echt uit een mengelmoes. Er zitten al twee Nederlandse meisjes, dus met mij erbij zijn we met z’n drieën. Daarnaast zitten er twee Belgische meisjes, eentje uit Zuid-Afrika, een uit Nieuw-Zeeland, een uit Canada en twee uit Ierland. Een gezellige internationale boel dus!

Bente ik wil je hartelijk bedanken voor je tijd. Ten slotte wil ik je vragen wat je van de samenwerking met KingsTalent vond en of je ons zou aanbevelen aan anderen?

Ik vond het heel fijn om met jullie samen te werken, zonder jullie had het denk ik allemaal niet gelukt! Tegenwoordig is het met president Trump aan de macht nog zoveel strenger geworden om Amerika binnen te komen en wat je daar allemaal voor moet doen. Zonder hulp van jullie had ik ongetwijfeld door de bomen het bos niet meer gezien. Ik zou jullie zeker aanraden bij anderen omdat jullie zoveel ervaring hebben waardoor het hele traject veel soepeler verloopt dan wanneer je zelf alles uit moet vogelen.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.