Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Amber Ezechiels: jeugdinternational in Amerika

Amber Ezechiels: jeugdinternational in Amerika

Amber Ezechiels heeft dit jaar de stap gemaakt om haar club Amsterdam te verlaten voor een Amerikaans avontuur. De jeugdinternational durfde het aan om in het vliegtuig te stappen naar een nieuwe bestemming en wij zijn benieuwd hoe ze haar eerste seizoen heeft beleefd.

Hallo Amber je eerste seizoen zit er alweer een tijdje op en jullie zijn alweer druk bezig voor aankomend seizoen, maar hoe is het met je?
Heel goed! Mijn eerste seizoen hebben we inderdaad in november al afgesloten. Onze reguliere competitie ging wisselend, maar onze laatste wedstrijden gingen steeds beter; alle zeven wedstrijden gewonnen, waaronder van de nummer 2 van het land. Na de reguliere competitie speelden we het ACC toernooi, waarin we van Boston wonnen maar in de halve finale helaas verloren van UNC, de latere landskampioen. We plaatsten ons vervolgens voor het NCAA toernooi, zeg maar het landskampioenschap; waar we helaas verloren van Princeton in de laatste 16.
Nu trainen we vier keer in de week, veld, kracht en looptraining en hebben we onze eerste oefenwedstrijd op het veld ook alweer gehad! Ook hadden we twee weken geleden een zaal toernooi in Pottstown, Pennsylvania.

 

Je eerste seizoen heb je achter de rug, wat had je verwacht en zijn deze verwachtingen over het hockey bij Virginia uitgekomen?
Ik wist niet zo goed wat ik van de competitie in de USA moest verwachten maar het is me zeker niet tegengevallen. Het spelen van iedere week een dubbelweekend ging eigenlijk boven verwachting goed, ook omdat we super goed begeleid worden en veel treatment hebben (fysio). Qua niveau was het wisselend, in het begin moesten we als team erg aan elkaar wennen, ook al omdat we met 9 freshmen waren maar later in het seizoen ging dat steeds beter.

Amber jij als jeugdinternational bent een extreem hoog niveau gewend, hoe zit het met het niveau bij Virginia en wat is er anders met het trainen in Nederland en in Amerika?
In het seizoen waren de trainingen zeker anders. In Nederland was ik gewend om elke training keihard te trainen en op vrijdag een rustige training omdat je de dag erna een wedstrijd speelt. Maar in Amerika is dat anders en zeker in het seizoen. We trainen elke dag (behalve maandag) en we spelen elke week twee wedstrijden, dus we kunnen niet elke training hard trainen want dan zouden we niet kunnen presenteren tijdens wedstrijden

 

Virginia is een grote universiteit met een uitstekend sportklimaat. Is dit te vergelijken met het sporten in Nederland of is het compleet anders en waarom?
Het grote verschil met Nederland is dat sport hier heel intens beleefd wordt. Je wordt als sporter op handen gedragen en je leeft hier echt als een prof. Speciale athletes restaurants, eigen gym voor iedere sport, super faciliteiten, fotografen bij iedere wedstrijd en alles wordt gestreamd. De atleten onderling gaan ook bij elkaars wedstrijden kijken. Om je een idee te geven: wij hebben een team van trainers, doctoren, fysio’s, voedingsdeskundigen, mental coaches en academic advisors die ons bijstaan. Ik denk dat een gemiddelde prof club in Nederland het met minder moet doen.

Naast de sportieve kant is er natuurlijk ook nog het studeren. Hoe ben je opgevangen door je mede studenten en gaat het goed met je studie?
Ik ben goed opgevangen qua studie, zeker door m’n teamgenoten die geholpen hebben met m’n rooster, vakken kiezen etc. Natuurlijk had ik eerst summer school gedaan waardoor ik al wat gewend was aan hoe het er aan toe ging op de universiteit. Academisch gezien ging het eerste semester ook redelijk goed en ik werd daarom met zes andere meisjes van mijn team verkozen tot All-ACC Academic Team (GPA boven 3.0 + hockey prestaties).

 

Nu weet je alweer precies hoe het er allemaal aan toe gaat op de University of Virginia, maar wat dacht je toen je voor het eerst de campus op kwam?
Ik kwam van de zomer aan voor summer school en dat was echt wel even wennen in het begin. Andere cultuur, niemand die je kent en al je lessen in het Engels. Ook het slapen op de dorm en een kamergenoot was nieuw. Gelukkig wende alles snel en heb ik summer school met goed resultaat afgesloten.

Amber naast al het trainen en studeren heb je dan nog wel tijd over om iets van het land te zien en zo ja wat zijn leuke bestemmingen waar je al bent geweest?
We hebben niet zo heel veel tijd naast het hockey en de studie maar we zijn o.a. in Philadelphia, Boston, en NY geweest. Ook eten we geregeld met het team in de stad en zijn we naar een pretpark geweest.

 

 

Amber ik wil je bedanken voor je tijd en succes wensen in het vervolg bij Virginia. Als laatste wil ik je vragen waarom mensen die twijfelen over de stap naar de VS dit niet moeten doen.
Niet twijfelen! Het is echt een waanzinnige ervaring, in alle opzichten!

Wil jij ook je studie te combineren met topsport aan een universiteit in de VS? Twijfel niet en schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.