Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik heb nu vrienden over de hele wereld” – Interview met Diego Konincks

We spraken Diego Konincks, student-athlete aan Campbell University. We bespreken wat hij zoal meegemaakt heeft, hoe zijn weken eruit zien, zijn vrije tijd en nog veel meer.

Hoe bevalt het in Amerika tot nu toe?
Amerika bevalt heel goed. Ik heb veel bijzondere dingen meegemaakt en leuke mensen ontmoet. Ik heb nu vrienden over de hele wereld.

Kun je een paar dingen opnoemen die je al hebt meegemaakt? Waar ben je bijvoorbeeld geweest en wat je buiten school en voetbal om gedaan/bezocht hebt.
Ik heb ontzettend veel gedaan buiten school en voetbal om. Ik ben bijvoorbeeld van mijn oude school (Midland University) naar mijn nieuwe school (Campbell University) gereden. Dit was zo’n 2700 kilometer rijden. Daarnaast heb ik vorig semester met mijn teamgenoten een Airbnb afgehuurd in Wilmington, North Carolina. Dit was ook een onvergetelijke ervaring.

Je hebt een transfer gemaakt van Midland University naar Campbell University. Hoe voelt het om ineens voor een andere school te gaan spelen? En waarom heb je deze keuze gemaakt?
In het begin is het natuurlijk weer wennen, maar je voelt je alweer heel snel thuis. De meerderheid van de spelers zitten namelijk in hetzelfde schuitje. Je bent in een nieuw land, ver van thuis, en je kent niemand. Daarom trek je heel snel naar elkaar toe en bouw je in een hele korte tijd een sterke band op.
Ik heb een transfer gemaakt naar Campbell University, omdat ik op het hoogste collegeniveau van Amerika wilde voetballen. Campbell University speelt in de Big South Conference (NCAA Division 1) en ze behoorden in 2019 tot de top 20 van land. Dit was voor mij dus het perfecte plaatje.

Je studeert een soort Bedrijfskunde in Amerika, verloopt dit goed en is het bij te houden door het drukke sportschema?
Mijn studie Bedrijfskunde verloopt prima. Het is goed te combineren met voetbal. Vooral nu we ook een groot gedeelte van de lessen online hebben, heb ik genoeg tijd voor voetbal en andere dingen. 

We zagen een foto van jou met de aanvoerdersband om. Ben je vaker captain? Ben je blij met de rol die je nu hebt binnen het team?
Ik ben in de voorbereiding benoemd tot vice-captain. Wij hebben twee aanvoerders die spelen beiden hun laatste jaar college soccer. Mijn coach heeft er dus voor gekozen om mij vice-captain te maken, zodat ik van hen kan leren en volgend jaar het stokje kan overnemen. Daar was ik uiteraard erg blij mee. In Nederland was ik vaak de captain dus die rol zal niet nieuw zijn.

Lukt het om buiten je drukke schema om ook nog te genieten van wat je allemaal meemaakt?Dat lukt zeker! Soms realiseer je je inderdaad niet wat je allemaal meemaakt in zo’n korte tijd. Wanneer ik dan naar Nederland ga in de vakantie laat ik alle indrukken en ervaringen bezinken.

Hoe kijken ze thuis mee naar jouw avontuur? Heb je veel contact met de mensen in Nederland en hoe vaak zie je ze per jaar?
Volgens mij kijken ze vanuit thuis mee met veel trots. Het is uiteraard soms lastig om je naasten voor een lange tijd niet te zien. Ik ben er heilig van overtuigd dat je als persoon alleen maar sterker maakt. Gelukkig heb ik dagelijks contact met vrienden en familie via WhatsApp en/of Facetime. Daarnaast ga in de vakantie vaak terug naar Nederland. Dan heb je eigenlijk geen verplichtingen en kan je veel tijd besteden met je familie en vrienden. Deze zomer ben ik alleen niet van plan om naar huis te vliegen, aangezien ik voor een zomer team ga spelen in Amerika. Hopelijk kunnen mijn familie en vrienden deze kant opkomen!

Wat doe je meestal in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met mijn teamgenoten. Ik probeer zoveel mogelijk te leren van alle verschillende culturen die wij in ons team hebben. We hebben spelers uit Ghana, Marokko, Colombia, etc. Ik kan veel leren van hun kijk op de wereld en hun levensverhalen. Daarnaast besteed ik ook veel tijd aan business gerelateerde dingen. Ook dit doe ik met mijn een paar teamgenoten. Amerika is een land vol kansen, dus ik probeer mijn ogen open te houden.

Kun je ons meenemen in een gemiddelde week voor jou? Hoe ziet je planning eruit en hoe zijn de tijden ingedeeld.
Een gemiddelde week is er niet echt, maar ik zal mijn best doen;) Ik ga er deze week vanuit dat we zaterdag een thuiswedstrijd hebben dus we hoeven niet te reizen. Je speelt daarnaast soms twee wedstrijden per week dan ziet mijn planning er uiteraard ook anders uit.

Maandag/Woensdag/Vrijdag:

Opstaan:                      6.45

Gym:                            7.00 – 8.00

Douchen/ontbijten:      8.00 – 9.00

Les:                              9.00 – 9.50 (Online)

10.00 – 10.50 (Hybrid)

12.00 – 12.50 (Hybrid)

13.00 – 13.50 (Online)

Lunch:                         14.00 – 14.30

Fysio:                           15.00 – 15.30

Team training:              15:45 – 17.30

Douchen:                     17.30 – 18.00

Koken/avondeten:        18.00 – 19.30

Chillen/huiswerk:         19.30 – 22.00

Naar bed:                     23.00

 

Dinsdag/Donderdag:

Opstaan:                      8.00

Douchen/ontbijten:      8.00 – 9.00

Les:                              9.30 – 10.50 (In-person)

12.30 – 13.50 (In-person)

Lunch:                         14.00 – 14.30

Fysio:                           15.00 – 15.30

Team training:              15:45 – 17.30

Douchen:                     17.30 – 18.00

Koken/avondeten:        18.00 – 19.30

Chillen/huiswerk:         19.30 – 22.00

Naar bed:                     23.00

 

Zaterdag:

Opstaan:                      9.00

Douchen/ontbijten:      9.00 – 10.00

Facetimen/chillen:        10.00 – 14.00

Pre-game meal:            14.00 – 14.30

Nap:                            15.00 – 16.15

Fysio:                           16.30 – 17.00

Teambespreking:          17.10

Warm-up                     17.30

Wedstrijd:                    18.00 – 20.00

Post-game meal:          20.00 – 21.00

Vanaf hier ligt het eraan of we gewonnen/verloren hebben…

 

Zondag:

Off day!

Ik probeer vaak wat huiswerk te maken als het nodig is en te bellen met familie of vrienden. Als het lekker weer is, gaan we regelmatig naar het strand in Wilmington.

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.