Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

‘Huskie’ Lisanne van den Noort maakt zich klaar voor de Nationals…

Lisanne van den Noort vertrok afgelopen zomer naar de kampioen UCONN! Een team dat vaak meedoet om de prijzen.. Lisanne weet dus dat ze niet zomaar een avontuur gaat maar een avontuur waar ze zal moeten knokken! Knokken is iets waar Van den Noort geen moeite mee heeft want opgeven zal de Nederlandse niet vlug doen. De verdedigster is gehaald om samen met team het kampioenschap te prolongeren.. en met succes want Lisanne is met haar Huskies kampioen van de BIG EAST Conference! Geweldig nieuws natuurlijk.. we zochten haar op en ze nam ons mee in haar week als Huskie!

 

Monday 10/29
Gisteren zijn we laat teruggekomen van onze trip naar Washington wat ongeveer 2 uur vliegen was, waar we twee wedstrijden tegen Georgetown en American University allebei hebben gewonnen, dit waren de laatste wedstrijden in ons reguliere seizoen. Mijn eerste les vandaag was om 10 uur dus dat was opzicht best relaxt. Vandaag geen training voor ons want maandag is onze off-day. In de avond kwamen we nog wel met het team bij elkaar om met meerdere sportteams spelletjes te spelen voor een goed doel met jonge kinderen voor Halloween. Wij waren verkleed als “Ghosts”.

 

 

Tuesday 10/30
Vandaag begon school voor mij weer om 10 uur, maar aangezien de komende tijd een drukke periode voor ons is, had ik om 9:30 een gesprekje met een teamgenoot en onze    engels docent voor class om de komende week te bespreken met deadlines. Hierna gaan dan meestal met een paar teamgenootjes rond 1:45 lunchen en dan naar de kleedkamer.
Om 3:00 begint lift, waar we werken aan onze strength en conditioning. Dit duurt meestal niet zo lang maar is wel erg intensief. om 3:30 zijn we klaar en gaan we gelijk door naar het veld om vervolgens te trainen tot 6:00. Soms doen we nog wat video na de training, maar dat was vandaag niet het geval, dus douchen en avondeten. De rest van de avond hebben we vrij, als ik veel huiswerk heb dan ga ik dat doen, dit doen we meestal in SASP (Student Athlete Success Programm) dit is een gebouw voor atleten waar we huiswerk kunnen maken, bijlessen kunnen krijgen of gewoon lekker niks doen. Als ik geen werk heb ga ik meestal naar de film of ergens wat eten. Deze dag is een beetje het normale ritme wat we hebben op een dag, maar aangezien we nu het postseason ingaan, vliegen we woensdag alweer weg en zijn er weinig normale dagen.

 

 

Wednesday 10/31
Vandaag was het Halloween doordat we vandaag vertrokken, hadden we allemaal geen class, we hadden Halloween training van 10:00 tot 12:00 en toen snel douchen om vervolgens de bus in te stappen om naar het vliegveld te gaan voor onze vlucht naar Virginia. Aangekomen in het hotel gingen we met z’n alle eten en toen studeren of lekker een filmpje kijken.

Thursday 11/01
Vandaag was onze wake-up call om 9:00, de telefoon gaat dan in elke kamer af om 9:00 en de receptie van het hotel belt je om je wakker te maken, dan 15 minuten later word je verwacht bij het ontbijt. Na het ontbijt vertrok de bus om 10:00 voor onze training op Liberty, de teams krijgen allemaal maar 1 uur en 15 minuten om te trainen dus we moesten efficient met onze tijd omgaan. Na de training kwamen we terug in het hotel om te douchen en daarna te lunchen en  video te kijken voor de wedstrijd van morgen.  Daarna hadden we vrije tijd tot het avondeten. Onder het avondeten hebben we de planning voor morgen doorgenomen en toen waren we vrij. Om 11 uur moeten we wel in onze eigen kamer zijn, hoe gezellig het ook is want alle teams verblijven in hetzelfde hotel. Gelukkig heb ik nog wat pepernoten kunnen eten met Char (Liberty) en gaf ze met wat hagelslag mee voor het ontbijt. Maar gelukkig is mijn roommate ook Nederlands dus genoeg gezelligheid.

 

 

Friday 11/02
Vandaag was het zover, gameday, we werden om 9:30 wakker gemaakt waarna we met z’n alle gingen ontbijten, toen na een kleine wandeling buiten het hotel de bus in en op naar de wedstrijd die om 13:00 gespeeld werd.  De wedstrijd was niet heel spannend en hebben wij met 9-1 gewonnen, op naar de finale! Terug in het hotel hadden we een korte recovery in het zwembad van het hotel waarna we gingen douchen en eten, onder het eten bekeken we de andere semi-final van ons toernooi, Liberty tegen Providence, waar Liberty de wedstrijd won en dat dus onze tegenstander werd voor de finale van zondag. Om 23:00 moesten we weer in onze eigen kamer zijn om lekker te slapen.

 

 

Saturday 11/03
Vandaag was eigenlijk dezelfde dag als donderdag, alleen gingen we ons nu niet voorbereiden op Villanova, maar op Liberty. In de ochtend hadden we training voor 1 uur en 15 minuten, vervolgens lunch, video en toen vrije tijd tot het avondeten om 18:30.

 

 

Sunday 11/04
Vandaag was het weer gameday! om 13:00 speelden we een spannende wedstrijd tegen Liberty, die wij uiteindelijk wisten te winnen met 5-3. BIG EAST CHAMPS! En dit betekende niet alleen een conference championship, maar ook een automatische plek in het NCAA tournament om te strijden voor de landstitel. Na de wedstrijd vertrokken we redelijk snel met de bus naar het vliegveld, deze busreis duurde ongeveer 2 uur en daarom had het team wat leuks voor de the  freshmen in het team. Het is een ritueel dat elk jaar de Freshmen mee moeten doen aan een freshman karaoke  in de bus, we mochten allemaal een liedje uitzoeken en moesten deze vervolgens keihard in de bus zingen, helaas wel met een koptelefoon op zodat je jezelf niet kon horen, ik zong ‘Party in the USA’ van Miley Cyrus, en dat liedje was wel geschikt voor deze betreffende dag. Om 22:00 die avond kregen we live via televisie te horen waar en tegen wie we moesten spelen voor de eerste ronde van het NCAA tournament, wij landden precies om 22:00 en hebben dit dan ook met zijn alle gekeken in een verder leeg vliegtuig, helaas kregen we niet helemaal het nieuws waar we op gehoopt hadden, we spelen onze eerste wedstrijd tegen Rutgers, waar Maryland de host is. Dus dit betekend dat we woensdag weer vertrekken om met het vliegtuig af te reizen naar Maryland, super veel zin in!!!

 

Nu op naar de Nationals Lisanne.. veel succes daar! We blijven je op de voet volgen. Voor meer dagelijkse avonturen en verhalen over onze talenten; volg ons op Instagram!

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.