Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Huib Achterkamp zorgt voor primeur bij LIU Brooklyn

Huib Achterkamp zorgt voor primeur bij LIU Brooklyn

Huib Achterkamp is het volgende talent van KingsTalent die komende zomer de overstap zal maken naar Amerika. De 20-jarige verdediger heeft een contract getekend bij LIU Brooklyn. Deze universiteit, gelegen in New York City, was ooit de thuishaven van KingsTalent-oprichter Paul de Koning. In slechts één seizoen werd De Koning benoemd tot aanvoerder van het men’s soccer team en ontving hij de North East Conference Academic Honor Roll voor zijn studieresultaten. Twee enorme prestaties waarmee er ook wel wat druk op de schouders van Huib Achterkamp komt, de eerste student-athlete in de geschiedenis van KingsTalent die een contract tekent bij LIU Brooklyn.

 

 

Echter kunnen de schouders van de sterke centrale verdediger wel wat hebben. Met zijn 1.93 is hij in de hoofdklasse een echte nachtmerrie voor de spitsen van de top van het amateurvoetbal. Ook op academisch niveau gaat het Huib voor de wind. Nadat hij in 2016 zijn VWO afrond begint hij aan de universiteit van Nijmegen, waar hij ondertussen een aardige cijferlijst heeft opgebouwd.

Huib trekt zijn voetbalschoenen voor het eerst aan op vijfjarige leeftijd bij VV Steenderen, waar hij in de belangstelling raakt van De Graafschap. De Achterhoekers laten er geen gras over groeien en nodigen de destijds tien jaar oude Huib uit voor een stage. Vanwege een vervelende blessure komt het uiteindelijk niet tot de gewenste droomtransfer, maar eenmaal hersteld blijft Huib indruk maken in zowel het talententeam van de KNVB, het talententeam van de provincie Gelderland én bij zijn vereniging VV Steenderen.

Rijp voor meer weerstand verkast Huib naar FC Zutphen, om daar in diverse jeugdelftallen tegen de sterkste teams uit het land te spelen. Waar sommige spelers na een overstap eerst moeten wennen, is Huib vanaf de eerste wedstrijd niet meer weg te denken uit de equipe van FC Zutphen. Aanleiding voor Ron Olyslager, voormalig trainer van het eerste elftal van de Zuthpenaren, om de getalenteerde voorstopper een seizoen bij de Onder-19 te laten overslaan en toe te voegen aan zijn selectie, uitkomend in de eerste klasse.

 

Geen slechte zet, zo blijkt. Gedurende zijn eerste jaar bij de selectie van FC Zutphen speelt Huib 15 wedstrijden, alvorens hij in zijn eerste officiële seizoen als senior 22 maal uitkomt voor het eerste elftal. Inmiddels houden er diverse clubs een oogje op de jonge verdediger, zoals profclub Achilles’29 en hoofdklasser BVC’12. De laatstgenoemde club trekt uiteindelijk aan het langste eind en voegt Huib voor het seizoen 2017-2018 toe aan haar gelederen.

Tijdens zijn overstap naar BVC’12 ziet Huib een van zijn maatjes, Geert Bijl, vertrekken naar Missouri Valley College om daar te studeren en te voetballen. ‘’Dat wil ik ook!’’, denkt Huib, die inmiddels succesvol het traject heeft doorlopen bij KingsTalent. Huib zal volgend seizoen met de Blackbirds, bijnaam van het men’s soccer team van LIU Brooklyn, spelen in de East Coast Conference. Daardoor mag hij nu al uitkijken naar wedstrijden tegen een aantal grote universiteiten zoals Detroit, North Carolina, Western Michigan en Connecticut. Daarnaast kan Huib zich ook verheugen op wedstrijden op zeer bijzondere locaties, zoals op pier five bij de Brooklyn Bridge!

 

Zijn toekomstige ploeg incasseerde het afgelopen seizoen de nodige doelpunten waardoor er negen maal werd verloren. Aanleiding voor coach TJ Kostecky zijn defensieve linie te versterken om ook volgend seizoen weer te strijden om de titel in de ECC. Kostecky is inmiddels al achttien seizoenen eindverantwoordelijk voor het men’s soccer team van LIU, waarin hij diverse kampioenschappen bemachtigde, en weet dus precies waaraan een speler moet voldoen. Zoals hij in 2007 vol overtuiging zijn zinnen zette op Paul de Koning, zet hij die dit jaar op Huib Achterkamp, die ongetwijfeld grote successen zal boeken in hartje New York.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.