Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Brooklyn naar upstate New York met Huib Achterkamp

Van Brooklyn naar upstate New York met Huib Achterkamp

Huib Achterkamp laat LIU Brooklyn na een geweldig seizoen achter zich en maakt de stap naar Marist College (upstate New York) waar hij zijn prestaties van vorig seizoen gaat evenaren. De verdediger heeft een goed seizoen gespeeld en daarbij de bijbehorende awards gewonnen. Door zijn goede status heeft hij nu een transfer binnen de VS verdiend!

 

 

De voormalig verdediger van FC Zutphen en BVC’12 maakte in de zomer van 2018 de stap naar New York om in de voetsporen te treden van onze oprichter Paul de Koning. Na een goed seizoen waarin hij samen met zijn team kampioen werd van de NEC Conference en hij een plek in het All Rookie team verdiende, gaat hij deze zomer LIU verlaten. Het voetbal programma van de universiteit maakt volgend jaar geen doorstart waardoor Huib verder moest kijken.

 

 

Aankomend seizoen speelt Huib dus voor Marist College waar hij het hart van de verdediging gaat versterken. Onder coach Matt Viaggio moet hij de opbouw gaan organiseren voor de Red Foxes en zo de aanvoer naar het middenveld verbeteren. Door het behalen van het all conference rookie team weet coach Viaggio dat hij met Huib zeker een versterking binnen heeft gehaald.

 

 

Via Brooklyn vertrekt hij dus naar upstate New York op slechts enkele minuten van NYC. Hier hij gaat spelen in de MAAC Conference. Met wedstrijden tegen Manhattan College, Rutgers University en Fordham kan hij zijn borst natmaken voor enkele topteams. Wij wensen Huib veel succes bij de Red Foxes en we blijven zijn vorderingen op de voet volgen! Ben jij nu ook geïnteresseerd in het combineren van je studie en je sport in Amerika? Sign up now!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.