Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Het perfecte moment om alsnog dit avontuur aan te gaan.” – Interview met Jordi Brinkman

“Het perfecte moment om alsnog dit avontuur aan te gaan.” – Interview met Jordi Brinkman

Jordi Brinkman is nu al een aantal weken in Springfield, Massachusetts. De oud verdediger van DOS’37 uit Vriezenveen heeft er voor gekozen om te gaan studeren en voetballen aan American International College. Wij hebben Jordi gesproken over zijn keuze en hoe het avontuur in Amerika hem tot nu toe bevalt. Hieronder lees je het verhaal van Jordi!

Naar welke school ga je? Waarom besloot je naar deze school te gaan en wat weet je al over deze school?

Uiteindelijk heb ik gekozen voor American International College in Springfield, Massachusetts. De keuze is vooral gebaseerd op de positieve gesprekken met de coaches en de huidige spelers. De coach liet duidelijk blijken dat hij me er graag bij wou hebben en we hadden vanaf het begin een goede klik. Dit gaf mij een goed en vertrouwd gevoel. AIC is een privé school met ongeveer 3.500 studenten waar veel mensen elkaar kennen. Dit is voor Amerikaanse begrippen niet groot, maar dat hoefde voor mij ook niet per se. Dichtbij de universiteit waar ik heen zal gaan zitten nog twee andere universiteiten met ongeveer hetzelfde aantal studenten.

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan?

Tijdens mijn afgelopen studies heb ik al eerder overwogen om naar het buitenland te gaan voor een stage. Die momenten kwamen voor mij niet echt goed uit waardoor ik erg twijfelde. Nu ik afgelopen zomer mijn HBO studie heb afgerond, leek het mij nu het perfecte moment om alsnog dit avontuur aan te gaan.

 

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika?

Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen qua sportbeleving wel aardig hoog liggen. Met uitgebreide trainingsschema’s als voorbereiding verwacht ik dat de beleving qua sport wel voldoende aanwezig zal zijn.

 

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur in Amerika? 

Op het begin waren mijn familie en vrienden een beetje verbaasd dat ik zo’n avontuur aan wilde gaan. Vooral mijn ouders hadden veel vraagtekens op het begin. Maar na een gesprek met Paul van KingsTalent werden al deze vragen beantwoord en wisten ook mijn ouders wat zij konden verwachten. Vanaf dat moment heb ik niks meer gehad dan alleen maar support van mijn omgeving.

 

Waar zal je het meest aan moeten wennen, denk je? 

Ik denk met name de plek waar ik kom te wonen. Dit omdat ik in een huis kom te wonen met zes andere teamgenoten met allemaal verschillende nationaliteiten. We komen te wonen in een huis off campus. Hier zal ik aan moeten wennen, maar tegelijkertijd kijk ik hier erg naar uit. Ik heb al regelmatig contact gehad met m’n huisgenoten voordat ik er heen ging en de klik was absoluut aanwezig!

 

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken?

Individueel wil ik vooral fysiek en conditioneel groeien, aangezien de faciliteiten hiervoor zeker aanwezig  zijn. Daarnaast hoop ik als team vooral mooie prestaties neer te kunnen zetten en een leuke tijd te hebben.

 

Als je één plek zou moeten kiezen waar je absoluut heen wil in Amerika, welke plek zou dat dan zijn?

Dan moet ik toch wel voor New York kiezen. Ik ben erg benieuwd hoe het is om in een stad te zijn met 8.5 miljoen inwoners.

 

Ben je klaar voor jouw American Dream?

Ja, ik ben er zeker klaar voor! Vorig jaar aan het eind van de zomer begonnen de eerste gesprekken en voorbereidingen al. We zijn nu dus bijna één jaar verder, dus het werd ook wel een keer tijd. Ik kan niet wachten!

Jordi, ontzettend bedankt voor je tijd. Wij wensen je enorm veel succes en plezier toe in Amerika! Wil je Jordi blijven volgen in zijn avontuur in Amerika? Volg dan onze socials!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.