Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Freke van Tilburg vertrekt naar Saint Joseph’s University!

Freke van Tilburg vertrekt naar Saint Joseph’s University!

Freke van Tilburg verlaat hockey club Push en gaat sport en studie combineren aan Saint Joseph’s University in Philadelphia, Pennsylvania.

Freke begon op haar 8ste te hockeyen bij BHV Push in Breda. Daarnaast combineerde ze hockey met atletiek, maar na een tijdje besloot Freke zich te focussen op hockey. Ze heeft altijd gespeeld in de hoogste jeugdelftallen én in de beste jeugdcompetitie van Nederland, wat zeer goed is geweest voor haar ontwikkeling. Een van de kwaliteiten die ze heeft ontwikkeld is het leiderschap, want Freke is vanaf de O12 tot en met de O18 aanvoerder geweest van deze teams!

In het tweede jaar in de O18 werd Freke vaak gevraagd om mee te spelen met het eerste dames elftal van Push, waardoor ze vaak twee wedstrijden per weekend speelde. Dit beviel de trainer van het dames elftal zeer goed, want Freke was direct een basisspeelster bij Push!

Freke is een allround verdedigster, maar komt het beste tot haar recht als centrale verdedigster. Het maken van bekwame beslissingen en het tactisch ijzersterk zijn, in combinatie met een zeer goede pass en haar verdedigende kwaliteiten, maakt haar een echte rots in de branding. Nog een belangrijk punt waar Freke in uitblinkt, is het nemen van de strafcorner.

De school die Freke gaat versterken, is Saint Joseph’s University, een school uit het noord-oosten van Amerika en telt jaarlijks rond de 7.000 studenten. Saint Joseph’s University is opgericht in 1851.

De Saint Joseph’s Hawks komen uit in de Atlantic 10 Conference, waar onder andere teams als Umass Amherst en Saint Louis ook in spelen. Vorig jaar presteerden de Hawks wisselvallig en mede door Corona zijn er verschillende wedstrijden afgelast. De seizoenen vóór Corona zagen er veel belovend uit. Dit willen de Hawks graag weer oppakken en met Freke gaat dat zeker lukken.

Wij wensen Freke veel succes toe in Pennsylvania en wij blijven je volgen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.