Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Freke van Tilburg benoemd tot ‘Defensive Player of the Week’

Freke van Tilburg benoemd tot ‘Defensive Player of the Week’

Hockeyster Freke van Tilburg bewees vorig jaar al haar waarde bij de Hawks van Saint Joseph door meerdere awards binnen te slepen. Zo werd de, in Breda geboren speelster uitgeroepen tot Atlantic 10 Offensive en Defensive Player of the Week en daarnaast behaalde ze een All-America Second Team award. Met deze award werd Freke de zevende student-athlete in de geschiedenis van de school die deze award wist binnen te halen. Een prestatie van formaat!

Onlangs begon Freke aan haar tweede jaar bij Saint Joseph University. En ook nu is ze al meteen belangrijk voor het team. Na haar goede prestatie van vorige week tegen Rutgers is ze namelijk uitgeroepen tot ‘Defensive Player of the Week’. Het team kreeg tijdens de wedstrijd geen doelpunt tegen en wist het aantal doelpogingen van Rutgers, de kampioen van vorig seizoen, te beperken tot 3 schoten, waarvan slechts één het doel bereikte. Als klap op de vuurpijl scoorde Freke zelf drie doelpunten uit strafcorners. Door haar bijdrage wisten de Hawks hun grootste overwinning ooit te boeken tegen een hooggeplaatst team.

Dat Freke al zo vroeg in het seizoen deze award wist te winnen, belooft veel goeds. Wij kijken dan ook uit naar het verloop van het seizoen en kunnen niet wachten op de volgende award.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.