Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Floris Blom signs at Lewis University, Romeoville, Illinois

Floris Blom signs at Lewis University, Romeoville, Illinois

 

Afgelopen donderdag heeft hij te horen gekregen dat hij zijn bachelor heeft binnengehaald. Eindelijk! Nu mag ook zijn transfer, die al maanden in de lucht hing, worden gecommuniceerd aan de buitenwereld. Floris Blom vertrekt over enkele weken naar Lewis University, Romeoville Illinois, om te gaan voetballen en studeren.

 

 

 

De sterke centrale verdediger begon zijn sportieve carriere bij Be Quick ’28. Al snel werd zijn talent ontdekt door de KVNB regio-elftallen en later door PEC Zwolle. Tot en met de B-jeugd doorliep hij de Zwolse jeugdopleiding alvorens over te stappen naar zijn oude club. Terug bij Be Quick mocht hij direct aansluiten bij het eerste elftal in de tweede klasse. Met een tussenjaar bij Oranje Nassau (Groningen, 1e klasse) is hij bij Be Quick ’28 uitgegroeid tot een dragende speler en een van de leiders van het elftal.

 

 

 

Na de zomer sluit Blom aan bij Lewis University men’s soccer team. De universiteit is gevestigd in Romeoville, Illinois. In plaats van wedstrijden tegen Den Ham en Enter Vooruit, staan er wedstrijden op het programma tegen Rockhurst en Missouri S&T. Uitwedstrijden in staten als Iowa, Missouri, Indiana en Illinois. Lewis University komt uit in de Great Lakes Valley Conference. Een droom die uitkomt voor Blom. De fysieke centrale verdediger kan niet wachten tot hij op het vliegtuig kan stappen. Head coach Fiffles heeft Blom al lang in het visier. “Blom wordt de leider van onze verdediging. Met zijn inzicht, coachend vermogen en passing is hij een direct impact player voor ons,” aldus de head coach van Lewis Flyers.

 

 

 

Blom vertrekt al over enkele weken naar Amerika voor pre-season. Een pittige voorbereiding staat hem te wachten waarbij er twee tot zelfs driemaal per dag wordt getraind. In Illinois voegt hij zich bij zijn teamgenoten afkomstig uit de hele wereld. Duitsland, Brazilië, Schotland, en België zijn vertegenwoordigd.

 

KingsTalent wenst Floris heel veel plezier tijdens zijn tijd in The States! Natuurlijk blijven we Floris op de voet volgen en zullen we zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Floris en andere talenten? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.