Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Florine van Boetzelaer wordt een Syracuse Orange!

Florine van Boetzelaer wordt een Syracuse Orange!

De centrale middenveldster stapt binnenkort in het vliegtuig richting Syracuse, New York om zich aan te sluiten bij de  Syracuse Orange!

 

Florine begon op haar zesde met hockeyen bij MHC Oosterbeek en bleef daar een erg lange tijd spelen. In het seizoen 2014-2015 trainde ze mee bij de hockeyacademie in Nijmegen. Na dat seizoen maakte ze haar overstap naar WMHC in Wageningen. Bij WMHC speelde Florine op het hoogste nationale jeugdniveau. In het seizoen 2015-2016 heeft Florine zelfs in district Oost gespeeld. Het jaar daarna, seizoen 2016-2017, werd ze geselecteerd voor het Nederlands opleidingsteam B. In datzelfde jaar speelde en trainde ze af en toe mee met Dames 1 van WMHC, een succesvol jaar dus! In haar derde seizoen bij WMHC wist Florine wederom succes te behalen door zich samen met haar teamgenoten te kwalificeren voor de Meisjes Super B kampioenschappen en deze uiteindelijk zelfs te winnen! In het seizoen 2018-2019 scoorde Florine de winnende goal tegen MHC Nijmegen in de kwalificatiewedstrijd om A1 Landelijke te spelen.

Een erg succesvolle carrière tot dusver voor Florine, en die lijn zou ze door willen zetten in Amerika. Haar favoriete positie is centrale aanvallende middenveldster, maar ze kan vrijwel overal op het middenveld uit de voeten. Ook de rol van ‘vrije verdedigster’ en aanvalster zijn haar niet vreemd. Haar tactisch vermogen, fysieke kracht en techniek maken haar de complete middenveldster. De jonge playmaker is goed in balbezit en weet vaak de juiste pass te spelen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze veel ervaring op het hoogste niveau, iets dat zeker van pas komt in Amerika! Verder is ze een echte teamspeelster met een goed doorzettingsvermogen en wil om te leren.

 

Syracuse University is opgericht in 1870 en ligt in het hart van Central New York. De universiteit kijkt uit op de stad Syracuse, met een inwonersaantal van 700,000 mensen! Syracuse University heeft ruim 22,000 studenten en biedt meer dan 200 majors en 100 minors aan. Ze staan daarmee dan ook trots op nummer 54 van ‘The Best National Universities’ van U.S News & WR.

Toen Florine naar haar keuze voor Syracuse University werd gevraagd, vertelde ze het volgende:
I chose Syracuse because of the connection with the coaching staff felt good from the beginning (…) “The atmosphere gave me a good telling and I think we can win a championship at Syracuse.”

Wij blijven Florine op de voet volgen in Amerika, en wensen haar enorm veel plezier en succes!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.