Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Karlijn Roijakkers (University of the Pacific)

Even Voorstellen … Karlijn Roijakkers (University of the Pacific)

 

Nog een paar weken geduld en dan stapt Karlijn Roijakkers in het vliegtuig haar American Dream tegemoet. De speelster van MHC DES uit Kaatsheuvel verruilt de Brabantse gezelligheid voor de sunshine state Californië. Hier sluit ze aan bij het dames hockey team van University of the Pacific en reist ze werkelijk heel Amerika door voor haar wedstrijden. In combinatie met haar master opleiding een geweldig avontuur.

 

 

Je hebt een contract getekend bij University of the Pacific! Kan je ons meenemen in wat er op je af is gekomen de afgelopen maanden?
Heel erg veel! Nadat ik me ergens in december had ingeschreven op de site van KingsTalent werd ik na twee dagen al door Han gebeld om een afspraak te maken. Ik ben toen naar het kantoor van KingsTalent gekomen en hier werd het me echt duidelijk: dit wil ik! Mijn coach (bij mijn huidige team) neemt gelukkig zo veel mogelijk wedstrijden helemaal op. Ik ben toen aan de slag gegaan en heb mijn videobeelden uitgekozen. Deze kwamen eind februari online, en begin maart kreeg ik de eerste mailtjes van de Amerikaanse coaches al binnen. Ik had mijn keuze eigenlijk al snel gemaakt en ging meteen voor de school en de coach waar ik het beste gevoel bij had. Toen kwam het papierwerk en geregel, in augustus mag ik dan eindelijk gaan vertrekken!

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te hockeyen en te studeren in Amerika?
In Nederland hockeyt iedereen vaak zo’n drie keer per week, als een leuke hobby naast studie of werk. In Amerika is dit heel anders, sporten is daar veel meer een onderdeel van je leven en daar ben je dan ook (naast je studie) constant mee bezig. Het intensieve sportleven lijkt me enorm gaaf om te beleven!

 

 

 

Ben je al eens in Amerika geweest?
Nee nog nooit, dus dit wordt ook nog eens de eerste keer!

 

Je gaat naar Californië! The Sunshine state! Waar kom je precies terecht?
Ik ga naar Stockton, een stad ongeveer 2 uur rijden van San Francisco en een klein uurtje van Sacramento (de hoofdstad van Californië). De universiteit (University of the Pacific) is een kleine universiteit met ongeveer 6000 studenten.

 

 

 

De Pacific Tigers spelen in dezelfde kleuren als MHC DES. Toeval of…
Haha dat is toeval maar zeker wel heel leuk!

 

Kan je ons meer vertellen over je speelschema? We hebben gezien dat je een behoorlijk intensief programma hebt.
We zullen voor onze ‘conference’ wedstrijden spelen in de buurt tegen Stanford, Berkeley en UC Davis (allemaal in Californië). Daarnaast hebben we inderdaad een heel gaaf programma, want we vliegen maar liefst drie keer naar de oostkust. Daar zullen we Connecticut (6 dagen), Virginia (5 dagen) en New York (4 dagen) bezoeken om wedstrijden te spelen.

 

 

 

Wie is je favoriete sportheld?
Moeilijke vraag! Ik denk dat ik dan toch ga voor Usain Bolt. Hij lijkt elke race die hij loopt bij voorbaat al gewonnen te hebben, knap dat hij dat dan ook elke keer waar kan maken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=I3swJao9AV0

 

Waar kan je absoluut niet tegen? Waar kan je erg aan irriteren?
Te laat komen, daar krijg ik echt stress van!

 

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Karlijn.

 

Mercian | Cyclone – daar speel ik nu zelf mee
Veilige pass of risicovolle pass – ondanks dat het niet altijd slim is kies ik toch liever voor de risicovolle pass
Bankhangen | op stap – daar zal ik vast aan moeten wennen na al dat trainen
Inhalen of bumperkleven – inhalen en gas erop!
Voorgrond | achtergrond – Binnen het veld voorgrond, daarbuiten achtergrond
LA | NY – dat is straks dichter in de buurt en het weer is er altijd perfect

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.