Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Even voorstellen … Simon van Rheeden (Auburn University at Montgomery)

Even voorstellen … Simon van Rheeden (Auburn University at Montgomery)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Begin dit jaar zette Simon van Rheeden een handtekening onder zijn contract bij Auburn University at Montgomery. Medio augustus pakt hij het vliegtuig richting Alabama. Maar wie is Simon van Rheeden, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Simon, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Simon van Rheeden, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Oud-Beijerland. Oud-Beijerland is een dorp dat onder Rotterdam ligt. Mijn ouders heten Julia en Berco, en ik heb nog twee zusjes van 17 en 15 jaar oud, Noa en Mirjam. Ook heb ik een teckel en die heet Hugo. Ik zit in Rotterdam op school en ik doe de PABO. Ik ben ook hoofdtrainer van de F1 van vv SHO. Ik geef bijles in de vakken, Wiskunde, Engels en Geschiedenis op mijn oude middelbare school.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik voetbal in de A1 van vv SHO in Oud-Beijerland, ik heb er op dit moment 22 gescoord in 16 wedstrijden. We spelen in de vierde divisie maar we kunnen veel hoger spelen. Als het allemaal goed gaat dan spelen we aan het einde van het seizoen nog nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Ik speel ook veel wedstrijden met O/23, het tweede en ben al gedebuteerd in het eerste. Ik ben spits en ik ben volgens mij al vanaf de F5 elk seizoen topscoorder geweest. Ik heb meegetraind met Sparta en Excelsior Rotterdam maar dat was op niks uitgelopen helaas. Ik hoop dit seizoen in de competitie het magische getal van dertig doelpunten nog te halen!

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Toen ik hoorde over KingsTalent besloot ik mezelf in te schrijven op jullie site. Vrij snel daarna ben ik gebeld door Han. Op dat moment had ik nog contact met wat BVO’s en besloot ik om dat stil te zetten en me te gaan focussen op Amerika. Na de informatiebijeenkomst in het Philips Stadion waar ik samen met mijn ouders naartoe ben gegaan, waren ook mijn ouders overtuigd van het avontuur. Daarna is een vriend van mijn vader mijn wedstrijden gaan filmen en had ik in mei al mijn filmpjes af. Hierdoor hoefde ik niet te haasten en te stressen dat mijn filmpjes niet op tijd af zouden zijn. Toen heb ik in september een hele wedstrijd laten filmen. (2-2 tegen JEKA, 1 goal en 1 assist) In oktober heb ik de SAT Test en de TOEFL test gemaakt. Hiervoor heb ik goed geoefend en gelukkig ook een goede score voor neergezet! Vervolgens is er vrij snel al contact geweest tussen verschillende scholen en kon ik in december al kiezen voor het beste aanbod! Dat was dus de Auburn University Montgomery!

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Mijn ouders en zusjes waren al met het hele proces bezig en wisten dus al van het contact tussen de scholen en mij. Ze vinden het super tof voor me en gunnen het me van harte! Noa doet volgend jaar eindexamen VWO en komt daarna misschien wel naar mij toe! Mijn andere zusje doet het jaar daarna eindexamen op de HAVO en komt dan misschien ook wel! Mijn vrienden maken ook al plannen om langs te komen of om gezamenlijk te reizen in Amerika! De meeste reacties heb ik gekregen van de mensen die er niets vanaf wisten. Ik stond op de voorpagina van het AD Hoeksche Waard en ik was woensdag 30 maart ook op Omroep Hoeksche waard te horen! Daar kreeg ik veel positieve reacties op. Veel mensen zeggen ook dat mijn ouders wel heel trots zullen zijn, maar zo voelt het niet. Ik ga daar ook gewoon naar toe om te studeren en om mijn diploma te halen. Sommige mensen zijn ook verbaast want ze hadden het helemaal niet aan zien komen! Bij SHO waren ze minder blij aangezien ik gelijk niet meer met O/23 en het tweede mee mocht doen omdat ze ook andere jongens aan het werk wilde zien. Daar baal ik best van maar ik moet er maar mee leven. Mijn doelpunten productie stokte wel even na dit nieuws maar ik ga ervoor zorgen dat daar snel verandering in komt!

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Mij lijkt vooral de sportbeleving heel leuk. Gewoon altijd met je sport bezig zijn, super begeleiding krijgen en voetbal en school gecombineerd zien. Ik ga best een pittige studie doen, maar ik weet ook dat ik daar alles uit de kast kan halen om daar een goede voetballer te worden. Ze hebben super goede velden, een enorme fitnessruimte en een zwembad om jezelf te verbeteren. Daarnaast helpt het heel erg als je een diploma hebt uit Amerika! Als ik heel eerlijk ben kan ik ook niet wachten om op de campus te wonen. Ik heb al op site gekeken en gezien dat er genoeg mooie meiden rondlopen om hopeloos verliefd op te worden!

 

Simon van Rheeden AD2

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga studeren in Montgomery, dat is de hoofdstad van de staat Alabama. Alabama ligt in het zuiden en het is er heerlijk weer. In de koudste maanden is het er 11 graden, dus dat is goed te doen! Montgomery was de eerste stad waar Martin Luther zijn vredesmars hield, en ook bekend van het bus incident met Rosa Parks in 1955. (Waarbij ze weigerde haar zitplaats, in het voor blanken gereserveerde voorste deel van de bus in te ruilen voor het voor zwarten gereserveerde deel achterin) Montgomery is ook de stad waar het racisme niveau het laagst is in heel Alabama! De Auburn University gaat voor het eerst op NCAA niveau spelen dit jaar, dus ik ben benieuwd! De school heeft ongeveer vijfduizend studenten en heeft bijna alle opleidingen. Ik ga leraar geschiedenis studeren voor de middelbare school. Het is best een pittige opleiding omdat je in de eerste twee jaar opgeleid wordt voor alle vakken van de middelbare school. Dus ook scheikunde, natuurkunde en aardrijkskunde in het Engels. Dat wordt even aanpoten maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik ga op de campus wonen met een roommate maar ik weet nog niet wie dat is. De school heeft ook nog voor mannen en vrouwen, tennis, baseball, volleybal, basketbal en atletiek.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik hoop natuurlijk in Amerika door te breken als profvoetballer. De kans van slagen is alleen heel erg klein maar ik ga er zelf in ieder geval alles aan doen! Ik hoop ook mijn diploma na vier jaar te behalen. Ik moet even kijken of ik ook in Amerika al trainerspapieren mag behalen. Ik heb hier al trainerspapieren van de KNVB en misschien wordt ik in Amerika wel trainer na mijn eigen carrière!

Ik wil eigenlijk elk jaar topscoorder worden en een belangrijke schakel worden in het team. Ik wil er in het eerste jaar meer dan 15 maken!

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
6 augustus!

 

Het is nog ongeveer 4,5 maand tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang? 
Ik heb met een personal trainer een heel schema gemaakt tot aan mijn vertrekdatum. Na het seizoen komen daar dus ook allemaal conditionele prikkels bij want ik heb een Duitse coach dus dat belooft veel rennen. Daarnaast ben ik veel aan het werk omdat ik met kerst ga reizen in Amerika. Er komt dan ook een vriend over en gaan we kerst vieren in de States! In mei ga ik mijn studentenvisum aanvragen en dan de vlucht boeken! Ik kan echt niet wachten! Ik heb er zoveel zin in, het is niet normaal meer.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.