Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Geert Bijl (Missouri Valley College)

Even voorstellen … Geert Bijl (Missouri Valley College)

 

Over een aantal weken stapt Geert Bijl op het vliegtuig, zijn American Dream tegemoet. Destination, Missouri Valley College. De aanvallende middenvelder van FC Zutphen voetbalt de komende jaren, in plaats van in de 1e klasse, zijn wedstrijden in Amerika. Gecombineerd met zijn Economics studie wordt het een hele belevenis! We kijken even mee over de schouder van Geert Bijl.

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Geert Bijl en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in het centrum van Utrecht samen met mijn ouders.

 

 

 

Waar speel je op dit moment? En waar heb je in het verleden gespeeld?
Momenteel speel ik bij FC Zutphen in de eerste selectie, wij spelen 1e klasse zaterdag en hebben ons gehandhaafd op een keurige 9e plek. Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij SV Kampong in Utrecht en heb alle selectieteams doorlopen t/m de B1. Toen ik 15 jaar oud was ben ik met mijn ouders verhuisd naar Zutphen en sloot ik aan bij de B1 van FC Zutphen. In seizoen 2015/2016 heb ik mijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van FC Zutphen en scoorde meteen. Sinds seizoen 2016/2017 ben ik speler van FC Zutphen 1.

 

Wat zijn je sterke punten in het veld?
Ik ben een aanvallende middenvelder. Mijn voorkeur gaat uit naar de nummer 10-positie maar ik kan daarnaast ook als linker- en rechtermiddenvelder uit de voeten. Mijn sterke punten zijn mijn techniek, traptechniek/schotkracht, mijn dribbel en inzicht.

 

 

Kan je ons meenemen in wat er op je af is gekomen de afgelopen maanden?
Twee jaar geleden kreeg ik een berichtje via Facebook van KingsTalent met de vraag of het mij interessant leek in Amerika sport en studie te combineren. Na een kennismakingsgesprek via de telefoon vond ik dat ik er op dat moment nog niet klaar voor was omdat ik onder andere mijn school nog niet af had gemaakt en ik er als persoon nog niet klaar voor was. Vorig jaar augustus heb ik er nog goed over nagedacht en begon het toch weer te kriebelen, vervolgens heb ik weer contact gezocht met KingsTalent en ben naar de informatieavond gegaan in Eindhoven. Ik was erg onder de indruk en volgens mijn gevoel klopte het hele plaatje. Hierna begon het hele traject en moest ik een promofilmpje van mezelf maken, gelukkig werden al onze wedstrijden bij FC Zutphen gefilmd dus ik had erg veel filmmateriaal van goede kwaliteit. Ook moest ik mijn cijferlijsten en diploma´s vertalen en een SAT test maken. Hierna heb ik een aantal berichten en aanbiedingen van coaches gekregen en uiteindelijk voor Missouri Valley College gekozen. De doorslag van mijn keuze lag met name in het aangeboden scholarship en de prestaties qua voetbal van de afgelopen jaren, ook het gevoel was bij deze school het beste. Natuurlijk was het erg leuk nieuws toen ik hoorde dat Maurits Gersen ook naar deze school gaat, wij kennen elkaar van Kampong uit Utrecht dus dit maakt het nog meer bijzonder. Vanaf het moment dat ik mijn ja-woord had gegeven aan de school moest ik een hoop documenten invullen en opsturen naar de school en de sportbond. Nadat ik was aangenomen bij de school en de sportbond kon ik beginnen met mijn visumaanvraag. Hier ging in totaal ongeveer 4 weken overheen en vorige maand is mijn visum goedgekeurd na een afspraak op het consulaat.

Op dit moment ben ik bezig met verzekeringen afsluiten voor in de VS en ik zal binnekort ook een vliegticket gaan boeken. Daarnaast heb ik een trainingsschema gekregen van de school dus ben ik druk aan het trainen zowel in de sportschool als op het veld.

 

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen bekend werd dat je volgend jaar bij MOVAL speelt?
Ik heb erg veel positieve reacties ontvangen, iedereen die ik spreek vind het supergaaf en een enorm vet avontuur. Mijn ouders gunnen mij deze kans optimaal en hebben er geen moment aan getwijfeld dat ik dit moet gaan doen. Op FC Zutphen heb ik van iedereen veel positieve reacties en lovende woorden ontvangen, de club is trots dat ik deze stap maak.

 

Wat denk je het meest te gaan missen hier in Nederland?
Ik ga natuurlijk mijn vertrouwde omgeving missen, mijn vrienden en de stad Utrecht. Daar tegenover staat dat ik natuurlijk in de zomer een lange vakantie heb, en dan in Nederland ben, dus ik ben niet de volle vier jaar weg. Het zal even wennen zijn in de States maar ik denk dat ik daar een onvergetelijke tijd zal hebben en ik kijk daar erg naar uit.

 

 

 

Welke opleiding ga je studeren in Amerika?
Ik wilde in eerste instantie Hospitality Management gaan studeren maar ik kreeg een tijdje geleden te horen dat ze deze studie toch niet zullen gaan aanbieden wat ik erg jammer vind. Recentelijk heb ik besloten om de studie Economics te gaan volgen. Als MVC de studie Hospitality Management alsnog wil gaan aanbieden in de komende jaren wil ik graag overstappen als dat mogelijk is.

 

 

Wie is je favorite sportheld?
Francesco Totti …. wat een baas. Ik ben al vanaf jongs af aan fan van deze speler en hij verbaast vandaag de dag nog stadions vol, een totale voetballer, hij heeft alles wat een voetballer nodig heeft, een monument van het voetbal.

 

  

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Geert.

 

Basketball | American Football
McDonalds | BurgerKing
Uitslapen | vroeg opstaan
Inhalen | bumperkleven
Platteland | stad
Trump | Clinton (die antwoord ga ik niet bevragen… haha)

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.