Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Emiel Nieuwhof naar Louisiana State University Shreveport!

Emiel Nieuwhof naar Louisiana State University Shreveport!

AFC Amsterdam speler Emiel Nieuwhof verruilt Nederland voor de VS om daar zijn carrière te vervolgen.

De lokale voetbalvereniging RKAVIC is de eerste club waar de vierjarige Emiel gaat spelen. Op zijn 6e ziet AFC Amsterdam al iets in Emiel en scouten hem om daar te gaan voetballen. AFC Amsterdam speelt op semi-professioneel niveau in Nederland. De jeugd academie waar Emiel in zit speelt op het hoogste niveau in Nederland. De eerste professionele club AZ Alkmaar ziet ook het talent van Emiel en scouten voor een stage. In de tussentijd speelt Emiel ook nog bij AFC Amsterdam en is hij in de U15 aangewezen als reserve captain van het elftal.

Vrienden en teamgenoten omschrijven Emiel als een makkelijk persoon. Hij is niet iemand die meteen in de schijnwerpers wil staan, maar als hij eenmaal zijn draai heeft gevonden in een groep voelt hij zich meer op zijn gemak. Emiel is extreem competitief en zeer atletisch. Hij wil altijd winnen! Tenslotte is hij een echte teamspeler met een realistische instelling. Emiel is op het veld te vinden op de linker flank. Zijn favoriete positie is linksback maar hij kan ook uit de voeten als linker middenvelder of voorstopper. 1 op 1 situaties zijn voor Emiel en met zijn tactisch bewustzijn coacht hij zijn teamgenoten door de wedstrijd heen. In het afgelopen seizoen heeft Emiel maar liefst 97% van het totale aantal minuten gespeeld!

Northwest Louisiana is de thuis basis voor LSUS sinds 1967. Academisch is deze school erg goed. In Louisiana heeft LSUS de laagste ‘student-to-faculty’ ratio wat betekend dat er veel persoonlijke aandacht is voor de studenten. Daarnaast is LSUS de snelst groeiende higher education insitution in LA. Ook is LSUS NAIA Champion of Character geworden met haar Athletic program. Het men’s soccer team heeft de vierde plaats behaald in de conference.  Het Athletic program van LSUS heeft vele teams die kampioen zijn geworden in de conference. Zo zijn er negen reguliere conference titels, 16 conference toernooi titels en namen ze deel aan 31 nationale toernooien.

Wij wensen Emiel veel succes tijdens dit avontuur!

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.