Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Een week preseason van West Alabama Tigers met Vince Stans

Vince Stans speelt dit seizoen voor de University of West Alabama Tigers in de Gulf South Conference. Christian Brothers University, Delta State University en Spring Hill College zijn tegenstanders die Vince dit seizoen gaat tegenkomen. De nieuwe nummer ‘9’ van de Tigers vertelt ons hoe een week preseason voor hem eruit ziet:

Maandag:
Om 8:00 opgestaan. Ontbijt gemaakt (ei met toast).
Om 10:00 werd ik opgehaald met de auto en om 10:10 begon m’n eerste les (sports marketing).
Om 10:15 mochten we alweer gaan… instructies meegekregen voor woensdag (een quiz van 6 vragen maken). Daarna buiten gezeten en in de bieb gezeten met 3 teamgenoten tot 1 uur. Toen met een teamgenoot de ballen bij de coach gehaald en iets meer dan een uur getraind op het veld. Vooral vrije trappen, penalty’s, voorzetten en corners. Meteen daarna een ijsbad gepakt bij de athletic trainer. We hadden een zware week achter de rug. Daarom kregen we ook vrij. Thuis weer rijst met kip gegeten en daarna naar een bingo gegaan. Een ‘welkomsbingo’ van de University. De hoofdprijs bedroeg 500 dollar voor je studentenpas. Deelname was gratis.Daarna weer naar huis gegaan en nog een beetje gechilld thuis.

Dinsdag:
Tot 9 uur in bed gelegen. Toen pas opgestaan en naar school gegaan. M’n eerste vak begon om 11:00 tot 12:15. Uitleg gekregen over de cursus. Daarna van 12:30 tot 1:45 m’n tweede vak gehad. Ook hier kregen we uitleg over de cursus en moesten we een kleine opdracht maken. Daarna met 2 teamgenoten naar de Cafeteria gegaan. Hier noedels gegeten en een broodje meegenomen voor thuis na de training. Toen thuis kleren gehaald met 2 teamgenoten om naar de gym te gaan. Met het hele team in de gym getraind van half 6 tot kwart over 6. Toen bij een paar teamgenoten thuis gewacht tot we moesten trainen. Om 8 uur op het veld klaar gestaan. 2 uur lang getraind. Toen met de auto naar huis om te douchen en nog wat te eten/drinken. Daarna meteen bed in.

Woensdag:
Om 8 uur opgestaan. Ontbijt gemaakt en rond 9 uur richting de University gelopen. M’n les sports marketing begon om 10:10. Daarna in de bieb gezeten en tot 12 uur gewerkt aan een online vak. Van 12-1 rondgelopen op de campus, praatje gemaakt met een paar teamgenoten en daarna omgekleed om te trainen. Van 2 tot 3 getraind met de aanvallers op afwerken. Daarna meteen naar de fysio m’n benen los laten maken en overal ijs op gedaan. Toen naar huis. Van 4 tot 6 uur geslapen. Daarna rijst met vis gegeten en om half 8 weer naar de training. Van 8 tot 10 uur getraind. Vanaf 11 tot 1 uur bij teamgenoten gezeten en gekaart. Daarna naar huis gelopen en naar bed gegaan.

Donderdag:
Om 10 uur opgestaan. Meteen naar campus gelopen om te ontbijten. Om 12:30 naar de les (Organisation en Administration) gegaan tot 1:45. Toen naar huis omdat de WiFi werd geïnstalleerd. Toen naar post office om een mailbox aan te vragen en pennen en blok lijntjespapier te kopen. Toen met thuis gegeten en gewacht tot we moesten trainen. Om 5 uur richting de gym gegaan en daar een klein uur getraind met het hele team. Daarna meteen 2 uur op het veld getraind. Rond half 9 waren we thuis. Toen gegeten en meteen gaan slapen.

Vrijdag:
Om 8 uur opgestaan. Ontbeten en daarna richting de uni voor Sports Marketing (van 10:10 tot 11). Daarna op de campus gewacht tot ik werd opgehaald. M’n voetbalschoenen opgehaald op het postkantoor en daarna naar Walmart gereden om boodschappen te doen. Ongeveer anderhalf uur in Walmart geweest met 3 teamgenoten. Boodschappen voor komende weken gedaan en ook een fiets gehaald zodat ik niet meer naar de campus hoef te lopen. Toen wat gegeten en daarna richting het stadium gegaan om ons voor te bereiden op onderlinge wedstrijd. Door de bliksem werd de wedstrijd anderhalf uur uitgesteld. Hebben met z’n allen binnen in de Athletic Training Center gewacht. De onderlinge wedstrijd ging ergens om: de verliezers moesten elk 2 dollar fine betalen (hebben een pot met het team waar geld in gaat als je te laat komt/spullen vergeet) en volgende week met team binding het eten serveren aan de winnaars. Na 20 minuten kregen wij een vrije trap die ik erin schoot (zie onderstaande video). Met rust stonden we 1-0 voor. Na rust maakten we de 2-0 en 3-0 waardoor het al gespeeld was. Helaas kregen we toch nog een corner tegen: 3-1.

Daarna thuis wat gegeten en met bijna het hele team milkshakes gehaald bij Sonic. Die waren daar voor de helft van de prijs. Toen naar bed gegaan.

Zaterdag:
Rond 10 uur opgestaan. Scrambled eggs gegeten. Toen een boek gelezen en een beetje huiswerk gemaakt totdat we naar Athletic Trainer (fysio) konden gaan. Rond 3 uur naar Athletic Trainer gegaan op de campus. Daar tot ongeveer kwart over 4 gezeten. Om 5 uur videoanalyse van de wedstrijd van vrijdag avond. Daarna getraind. Toernooitje gedaan met 4 teams. Ongeveer een uurtje getraind. Savonds spaghetti gegeten en daarna naar de bios gegaan met 7 teamgenoten. Om 1 uur thuis, wat gekaart en toen naar eigen appartement gegaan. In ons appartement waren toevallig de meiden van het women soccer team. Daar nog een uurtje mee gepraat en toen naar bed gegaan.

Zondag:
Omdat ik laat naar bed was gegaan gisteren heb ik tot 11 uur in bed gelegen. Het regende super hard toen ik wakker werd en het zou ook de hele dag blijven regenen. Rond 1 uur werd ik opgehaald door een teamgenoot om ergens iets te eten. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Van 3 tot 5 heb ik in bed gelegen en een boek gelezen. Om 5:15 moesten we op het veld staan om te trainen. We hebben anderhalf uur getraind. Daarna thuis gegeten en daarna bij teamgenoten spelletjes gespeeld. Schaken, kaarten, FIFA en Mario kart. We waren met 10 spelers dus je kon doen waar je zin in had. Rond 12 naar bed gegaan. Morgen om 10:10 weer les.

Vince bedankt voor je blog van afgelopen week! Veel succes dit seizoen bij West Alabama en wij zien de doelpunten hopelijk snel genoeg voorbij komen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.