Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

East Stroudsburg versterkt zich met een nieuwe warrior: Jady van Gils!

East Stroudsburg versterkt zich met een nieuwe warrior: Jady van Gils!

East Stroudsburg, Pennsylvania. De volgende stap. Jady van Gils zal in de herfst van 2021 vertrekken naar East Stroudsburg University om hockey en studeren te gaan combineren. Na het afronden van haar VWO aankomende juni zal het hockeytalent van AMHC Amersfoort vertrekken naar Amerika, naar een nieuw avontuur.

 

Jady is echt een kind van de club zoals men dat noemt. Op 6-jarige leeftijd is ze begonnen met hockeyen bij AMHC Amersfoort, en daar is ze nooit meer weggegaan. Komend jaar zal hier echter wel verandering in gaan komen, dan wordt de stap naar Amerika gemaakt.

Eén van de beste prestaties van Van Gils is dat ze met AMHC Amersfoort in de O12, O14 en O16 kampioen is geworden, over een dominante lichting gesproken… De persoonlijke ontwikkeling mag er ook zijn hoor. In de O12 en O14 speelde Jady als als centrale verdedigster en centrale middenveldster. In seizoen 2019-2020, in de O16, heeft ze haar aanvallende kwaliteiten kunnen tonen en heeft ze zich door ontwikkeld tot een echte spits. Door deze ontwikkelingen is ze nu inzetbaar in de gehele as van het veld!

Jady speelt nu dus ook het liefste als een spits, maar in noodgevallen kan ze op het middenveld of in de verdediging terecht. Ze staat bekend als een harde werker die standaard 110% geeft. Ze onderscheid zich door middel van haar tactische vermogen en goede spelinzicht. Met een lengte van 1.75m is ze ook nog een snelle en fysiek sterke speler, iets dat goed van pas gaat komen in Amerika. Ondanks dat ze de overstap naar Amerika gaat maken met slechts 17 jaar oud, is ze erg volwassen. Dit is ook terug te zien in het veld, ze heeft het coachen van een team volledig onder de knie en doet dit ook graag.
Van Gils is jong, maar heeft alles in huis om het te gaan maken in Amerika!

 

Jady zal het voor Nederlands begrip “grote” Amersfoort achter zich laten en vertrekken naar East Stroudsburg, Pennsylvania. Een stad die vlakbij New York ligt. Miljoenenstad New York. Op haar avontuur in Amerika zal Jady het beste van beide werelden hebben. Het relatief rustige East Stroudsburg en de drukke wereldstad New York.
Bij de Warriors zal Van Gils in een team terechtkomen dat sinds enkele jaren vast voor de titel mee strijdt. Van deze nieuwe aanwinst hebben ze hoge verwachtingen, en hopen natuurlijk dat Jady ze jaren van kampioenschappen gaat brengen. Een zeer leuke uitdaging dus voor het jonge talent.

Wij wensen Jady veel succes in Amerika als een East Stroudsburg Warrior, zowel als student als atleet. Maar voor nu heel veel succes met het afronden van je school en de voorbereidingen op Amerika!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.