Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De Falcons versterken zich met de komst van Ayla Sessink!

De Falcons versterken zich met de komst van Ayla Sessink!

Het is rond! Ayla Sessink zal vanaf volgend seizoen in dienst treden van de Falcons uit Texas! Ayla zal studie en topsport gaan combineren op de University of Texas Permian Basin. Ayla staat te popelen om volgende zomer op het vliegtuig te stappen richting de VS..

 

 

Ayla begon op vroege leeftijd al moet voetballen en ging vanaf haar 12e levensjaar ook competitief spelen bij lokale vereniging VVG’25. Dat ze een getalenteerde voetbalster was werd al vrij snel duidelijk toen ze op 13-jarige leeftijd geselecteerd werd voor het onder-19 elftal! Lang duurde het niet voordat Ayla gescout werd door een grotere club want FC Gelre nodigde de spits uit om zich te laten voor het eerste team van FC Gelre. Uiteindelijk volgde er langer verblijf bij de vereniging uit Gelderland!

Na twee seizoenen, waarin ze zich beide keren kroonde tot clubtopscorer, bij FC Gelre werd Ayla geselecteerd voor het regionaal team waarbij ze uitkwam op een internationaal toernooi tegen clubs als Ajax, FC Utrecht en teams vanuit de VS. Ook stapte ze daarna over naar SDOUC om daar uit te komen voor het eerste dames elftal in de 2e klasse. Toch duurde haar verblijf bij SDOUC niet lang want Ayla koos ervoor om terug te keren bij FC Gelre waar ze haar grootste successen beleefde. Na een korte tussenstop bij FC Gelre koos Ayla voor een winterse transfer naar DVC om daar uit te komen voor het eerste dames elftal!

 

 

De internationale ambitie van Ayla is haar haar gehele loopbaan blijven achtervolgen.. uiteindelijk heeft de internationale ervaring van toernooien de doorslag gegeven om van haar droom werkelijkheid te maken. Ze gaat haar internationale ambitie nu dus waar maken in Texas bij de Falcons!

Met haar neusje voor de goal en technische goede balbehandeling is een ware plaag voor verdedigers.. met de koelbloedigheid van Sessink in de 16-meter is ze een garantie voor doelpunten. Nu de komst van Sessink dus definitief is weten de Falcons dus wat ze binnen gehaald hebben met de komst van Sessink en kunnen dus niet wachten tot de Nederlandse aansluit in de zomer van 2019.

Wij wensen Ayla veel succes & plezier toe in de VS! We blijven haar ontwikkelingen natuurlijk op de voet volgen!

 

 

Ben je net als Ayla ook geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur? Sign-up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.