Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Dat is echt iets voor jou” Interview met Isa Volmer

“Dat is echt iets voor jou” Interview met Isa Volmer

Afgelopen zomer heeft Isa Volmer haar diploma behaald en is ze in het vliegtuig naar Texas gestapt. Ze studeert aan het Frank Philips College en komt als Plainsmen uit voor het volleybalteam van de school. Wij hebben Isa gesproken over haar bevindingen!

Hoe gaat het met je? Hoe bevalt het om een Plainsmen te zijn?

Het gaat super goed met me. Ik heb het heel erg naar mijn zin! Het is zo leuk om samen met mijn team, maar ook met alle andere teams van alle andere sporten bij ons op de College samen verbonden te zijn als Plainsmen. We komen altijd naar elkaars wedstrijden om elkaar aan te moedigen! Super leuk.

 

Hoe ben je bij het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika?

Ik had het eerder eigenlijk nooit echt als optie voor ogen gehouden, totdat Kingstalent mij een berichtje stuurde. Toen werd ik gelijk enthousiast en bedacht ik me; dit is echt iets wat ik moet doen nu ik de kans krijg. Dit wil ik doen!

 

Wat was de reactie van je directe omgeving toen je ze het nieuws vertelde?

“Dat is echt iets voor jou!” Dat hoorde ik van heel erg veel mensen. Verder is natuurlijk niet iedereen even blij dat je vertrekt en was het voor mijn ouders dan ook wel even slikken, maar ook zij vinden dit zo gaaf voor me en gunnen me dit alleen maar.

 

Heb je nog veel contact met je ouders en vrienden/vriendinnen? Op welke wijze doe je dit?

Ja, ik probeer zoveel mogelijk contact te hebben. Dit is wel moeilijk soms, omdat ik het wel druk heb en ook i.v.m. het tijdsverschil. Maar ik probeer gewoon zoveel mogelijk te facetimen met mijn ouders en vrienden en vriendinnen. Ook kunnen ze allemaal altijd meekijken naar mijn wedstrijden via livestreams. Dat vinden ze altijd ook wel heel erg leuk.

 

Je studeert inmiddels aan het Frank Philips College. Wat is de reden geweest dat je voor deze school hebt gekozen?

Het is een niet al te grote school, wat ik juist wel wat charmants vond hebben. Dat merk ik nu ook al meteen. Iedereen kent eigenlijk wel bijna iedereen en iedereen kijkt hier ook wel uit voor mekaar en helpt elkaar waar nodig. Dit geeft een heel fijn gevoel. 

 

Wat vind je van de combinatie van volleyballen en studeren? Is het allemaal bij te houden?

Het is soms wel erg druk, maar persoonlijk vind ik dit alleen maar leuk. We trainen erg veel. Vooral in preseason trainde we soms vijf keer op een dag. Maar ik vind zoveel mogelijk volleyballen het leukste wat er is, dus dat is geen probleem voor me. Qua school is het ook echt wel te doen. Het is vooral even wennen aan de taal. Soms is het alleen lastig als je veel huiswerk hebt en dan net een wedstrijd hebt waar je bijvoorbeeld vijf uur naar onderweg bent. Maar ja, dan wordt hett huiswerk maken ik de bus!

 

Wat mis je het meest aan Nederland? En wat niet?

Ik denk dat ik mijn vrienden en familie het meeste mis en het eten haha. Al het eten is hier bijna ongezond en heel veel vind ik niet eens heel lekker. Gewoon lekker normaal brood, yoghurt of stamppot, dat mis ik eigenlijk wel. Wat ik niet mis is school. Ik vind het gewoon zo gaaf hoe ze dat hier voor elkaar hebben; sporten en studeren en allemaal samen op campus wonen! Ik zou er nu dan ook niet aan moeten denken dat ik in Nederland zou studeren.

 

Hoe is het gehele traject met KingsTalent je bevallen?

Kingstalent heeft me gewoon heel goed geholpen. Ze weten alles en ook altijd waar je bijvoorbeeld op moet letten met iets invullen of registeren etc.

 

De laatste vraag. Wil je nog iets meegeven aan talenten die eventueel hetzelfde avontuur als jij aan willen gaan in Amerika?

Doe het ! Ik was zelf wel aan het twijfelen in het begin, omdat ik bang was iedereen te moeten missen en om zoveel nieuwe mensen te leren kennen, en dat ook nog eens allemaal in het Engels! Maar ik ben zo blij dat ik gegaan ben.

Uiteindelijk vond ik nieuwe mensen leren kennen super leuk. Omdat je zoveel met je team bent en samen woont en alles, voelen zoveel mensen al als een nieuwe familie. Engels spreken vond ik uiteindelijk ook veel minder spannend dan verwacht. Er zijn zoveel internationals hier die ook Engels aan het leren zijn en bovenal vinden ze het alleen maar cool dat je uit Europa komt en Engels kunt.

Verder is dit gewoon zo’n gave ervaring en omdat je zoveel leuke dingen aan het doen bent heb je eigenlijk niet eens zoveel heel veel tijd om iedereen thuis te missen. Dus als je de kans krijgt, zeker doen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.