Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Daan Huntjens kan niet wachten op Amerika

Daan Huntjens kan niet wachten op Amerika

Daan Huntjens is een van de talenten die aankomende zomer de stap maakt naar de VS. Wij zijn benieuwd naar wie hij is, wat hij heeft moeten doen om de stap te realiseren en wat hij verwacht van sporten en studeren in de VS.`

Hallo Daan, kun  je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?

Nouja ik ben Daan Huntjens, 18 jaar oud, geboren en getogen in Venray, ik studeer momenteel af aan het CIOS Sittard-Venlo waar ik SCUB studeer. Ik heb mijn hele leven bij SV Venray gespeeld waar ik na dit jaar mijn 12de  en laatste seizoen zal gaan spelen. Ik heb vanaf de D’tjes alle eerste jeugdelftallen doorlopen en dat heeft me uiteindelijk hier gebracht.

 

Wat kun je ons vertellen over je toekomstige team en universiteit? Heb je al contact met de coach of teamgenoten en wat voor opleiding ga je volgen?

Het team maakt momenteel echt een comeback, back in the days was het eigenlijk het beste team van de conference met imposante records zoals: van de 18 keer 16 keer kampioen worden. Dat zijn natuurlijk wel cijfers die me heel erg aanspreken. Helaas is het de afgelopen 6 jaar wat minder gegaan, echter hebben ze vorig seizoen de weg naar boven weer ingeslagen. Het doel is dan ook om komend seizoen er weer met de titel ervan door te gaan. Deze ambitie blijkt ook in alle voorbereidingen die ze treffen, zoals: een nieuw stadion, nieuwe kleedkamers, nieuwe trainingsfaciliteiten en team samenstelling zo groot dat we zelf een tweede team krijgen, iets wat in de historie van de voetbaltak daar nog niet is voor gekomen.

De universiteit zelf is niet heel groot, er zitten circa een kleine 1000 studenten op. Hierdoor hebben we ook maar kleine klasse en zouden we betere band moeten creëren met onze professoren en mede studenten.  Samen met nog twee andere talenten van KingsTalent (Luuk Oosterbosch en Thijs Oldenhof) hoop ik hier dan ook veel vrienden en plezier te gaan maken.

Bijna dagelijks heb ik nog contact met de coach en met de aanvoerder van het team. Zij proberen mij alvast wegwijs te maken voor volgend jaar, maar ook kan ik het heel goed met ze vinden en praten we over van alles en nog wat, verder praat ik ook veel team andere teamgenoten alleen dan minder vaak. Dat ik het zo goed met iedereen kan vinden is ook een van de redenen dat ik uiteindelijk voor Bethany heb gekozen.

 

Waarom heb je de keuze gemaakt om student-athlete te worden in Amerika en wat lijkt je er leuk aan?

Op 15 jarige leeftijd heb ik toen redelijk uit het niets besloten dat ik de films achterna wou, vol trots voor je universiteit spelen en tegelijkertijd ook kunnen studeren. KingsTalent bleek de uitgewezen kandidaat te zijn om mij hierbij te helpen. Wat mij er vooral leuk aan lijkt is de levensstijl die ik ga leven met het vele combineren van voetbal en studeren. Iedere dag trainen is bijvoorbeeld iets waar erg na uitkijk.

Daan was het moeilijk om je team, vrienden en familie achter te laten en hoe reageerden ze op de stap naar Amerika?

Eigenlijk heb ik daar nog geen last van gehad, natuurlijk vertelde ze dat ze me gingen missen, maar iedereen vond het zo vet wat ik ging doen dat ik alleen maar succeswensen te horen krijg. Natuurlijk zal ik mezelf soms wel achter me oren krabben maar ik ben gek als ik deze kans niet aanpak.

 

Het voetbal in Amerika is wat anders dan in Nederland, hier zijn we tactisch en technisch beter en in Amerika fysieker. Ben je jezelf hierop al aan het voorbereiden en zo ja hoe?

Nadat het duidelijk werd dat ik voor Bethany ging kiezen ben ik gelijk de fitness maar eens ingedoken. Als ik kijk naar onze aanvoerder heb ik namelijk nog veel in te halen, mijn doel is dan ook om zo fit mogelijk als kan in Amerika aan te komen.

Je komt niet alleen naar Amerika om te voetballen, welke studie ga je volgen en waarom deze studie?

Nee klopt, hoe stom het ook klinkt is me studie natuurlijk wel het belangrijkste en zal ik hier ook erg me best doen om te presteren. Samen met Luuk ga ik Excersie Sience studeren.  Ook hier was Bethany bijzonder in, zij geven namelijk vakken en cursussen die ik ergens anders niet snel zou krijgen, zoals: lijken snijden.

 

 Daan ook ga je veel reizen met je team en misschien ook zelf nog wel, zijn er dingen die je sowieso nog wilt zien en waarom?

Tijdens de competitie zullen we vooral met de bus reizen, dit doen we tegelijk met het dames team waarbij we met zijn alle in een grote bus zitten. En ja als je dan voor je uitwedstrijd 4-5 uur moet rijden ontstaat er wel een hechtere band tussen jou en je team.

Er zijn eigenlijk geen dingen die ik op me bucketlist heb staan die ik perse wil bezoeken daar. Misschien nog wel handig om hier eens over na te denken want, je kunt je niet voorstellen hoe immens groot het daar allemaal is.

Wat ga je het meeste missen aan Nederland?

Ik denk toch wel mijn vrienden en familie, ik kan natuurlijk altijd nieuwe maken in Amerika maar iedereen die ik hier achterlaat is onvervangbaar.

 

Daan ik wil je bedanken voor je tijd en tot slot wil ik je vragen hoe de voor jou de samenwerking met KingsTalent ging en wat je hebt moeten doen om de stap te realiseren?

De samenwerking was erg goed, je kunt je van te voren niet inbeelden hoeveel er wel niet geregeld moet worden. Als je dat allemaal zelf zou moeten uitzoeken zouden er denk ik veel mensen afhaken, gelukkig hebben ze hier bij KingsTalent alles netjes in stappenplannen voor je uitgewerkt en helpen ze je overal bij. Zo kan je uiteindelijk zonder stress bijvoorbeeld je SAT maken of je VISA aanvragen.

Wil jij net als Daan jouw droom waar maken en gaan leven als een student-athlete aan een Amerikaanse universiteit? Sign up now!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.