Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Celeste Veenstra tekent bij East Stroudsburg University.

Celeste Veenstra tekent bij East Stroudsburg University.

AMHC-talent Celeste Veenstra speelt na de zomer voor het field hockeyteam van East Stroudsburg University. De 19-jarige doelpuntenmaakster heeft een contract getekend en zal na de zomer starten bij haar nieuwe ploeg, in combinatie met een studie aan de universiteit gelegen in Pennsylvania.

 

Het hoog aangeschreven field hockeyteam, uitkomend in Division II Pennsylvania State Athletic Conference, won afgelopen seizoen zeventien van de 23 wedstrijden. Mede daardoor kwam het aantal gewonnen wedstrijden van Head Coach Sandy Miller op 400! Hiervoor werd de leidster van de ‘Warriors’ recentelijk in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de National Field Hockey Coaches Association. Miller is pas de vierde coach die het lukt om 400 overwinningen te behalen in Division II. Volgend seizoen zal Miller starten aan haar 35e(!) seizoen als hoofdtrainer van het field hockeyteam, waarin ze vier maal werd verkozen tot ‘Coach of the Year’ door de NFHCA.

 

Gepaard met de succesvolle trainer gaat een sterke selectie, die in 2015 de conference nog wist te winnen. Ook afgelopen seizoen kenden de ‘warriors’ een erg sterk seizoen. In de PSAC won de getalenteerde ploeg uit Stroudsburg acht van haar tien conference wedstrijden. Daarmee werd de tweede stek veilig gesteld, net achter kampioen Shippensburg. Met het oog op titelwinst in de conference volgend seizoen, en daarmee deelname aan de nationals, ging coach Miller de afgelopen maanden op zoek naar versterkingen voor haar nu al erg getalenteerde equipe. Meerdere speelsters werden overwogen maar na het zien van de beelden van Celeste Veenstra wist de ervaren coach het direct: om volgend seizoen Schippensburg van de troon te stoten is de komst van Celeste noodzakelijk.

 

Daarmee lijdt haar vereniging AMHC Alkmaar een groot verlies. Hier groeide de technisch begaafde hockeyster, ondanks haar nog jonge leeftijd, uit tot sterkhoudster van het eerste elftal. Nadat Celeste in het U16 elftal 21 doelpunten en dertien assists liet noteren besloot de vereniging haar naar het eerste elftal te halen, waardoor ze dus twee jaar in het U18-team oversloeg. Inmiddels speelt de 19-jarige Celeste al drie jaar in het vlaggenschip van de Alkmaarse hockeyvereniging en werd ze afgelopen seizoen topscorer in de 1e klasse met 22 doelpunten.

KingsTalent weet zeker dat Celeste net zo’n groot succes gaat worden in Amerika als in Nederland en wenst haar veel plezier in Pennsylvania! Wil jij ook hockeyen en studeren in Amerika? Meld je dan hier aan!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.