Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bryan Simons signs at DePaul University, Chicago, Illinois

Bryan Simons signs at DePaul University, Chicago, Illinois

 

Voor Bryan Simons breekt deze zomer een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille voetbalcarrière aan. De 22-jarige Limburgse middenvelder stapt namelijk op het vliegtuig naar Chicago, Amerika. Simons, momenteel spelend bij derde divisionist EVV Echt, heeft een contract getekend bij DePaul University men’s soccerteam.

 

De veelzijdige middenvelder begon zijn carrière bij SC Susteren, als tweedejaars C-speler vertrok hij naar MVV Maastricht waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep. Na vier seizoenen in Maastricht stapte Simons over naar het eerste elftal van EVV Echt waar hij nu nog steeds actief is. EVV Echt speelt haar wedstrijden in de derde divisie zondag waar ze meedraaien in de middenmoot. Nu is het voor Bryan tijd om Limburg te verruilen voor Chicago.

 

 

 

 

 

Voordat Simons het contract ondertekende werd hij uitgenodigd door de coaching staff van DePaul voor een official visit in Chicago. Hij werd door DePaul University overgevlogen en in deze twee-daagse(!) visit heeft hij alle faciliteiten van dichtbij mogen bekijken, de coaching staff en athletic director ontmoet alsook zijn (nieuwe) teamgenoten.

 

Begin augustus dit jaar breekt het moment van de waarheid aan voor Bryan, dan stapt hij op het vliegtuig richting Amerika om aan te sluiten bij het team van hoofdcoach Craig Blazer. Simons gaat bij de Blue Demons samen spelen met spits Stijn van der Slot (oud-VVSB) die afgelopen zomer de transfer naar Chicago maakte. DePaul speelt haar wedstrijden in de zware Big East Conference competitie uit de NCAA Division 1. De wedstrijden in deze conference worden altijd goed bezocht waardoor er de nodige druk bij komt kijken voor Simons.  Het wordt een pittige periode waarin Bryan zijn studie gaat combineren met (verre) uitwedstrijden naar oa New York, Wisconsin, Pennsylvania, Washington, Nebraska, Ohio. Vanaf volgend seizoen zal Simons zijn huiswerk regelmatig in het vliegtuig gaan maken…

 

 

 

 

DePaul Blue Demons plaatste zich dit jaar wederom voor de play-off van de Big East Playoffs Championship, het team van coach Blazer verloor echter na strafschoppen de kwartfinale waardoor ze net als het jaar ervoor blijven steken in de ronde van de laatste 8.  Volgend jaar wil DePaul Blue Demons  hogere ogen gooien in de Big East Conference. Coach Blazer verwacht veel van de nieuwe aanwinst. “Bryan is de missing link in ons team. Dit jaar bereikten we de playoffs maar kwamen we net te kort om door te stoten naar de titel. Met een aantal toevoegingen, waaronder Bryan, zijn we klaar voor de titelstrijd.”

 

KingsTalent wenst Bryan veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Bryan’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.