Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Anoucke Baas (Delta State University)

IMG_4465KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Anoucke een handtekening onder haar contract bij Delta State University uit Cleveland, Mississippi. Morgen (10-08) pakt ze het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Anoucke, waar komt ze vandaan en wat wil ze bereiken in Amerika? We kijken met haar vooruit op haar American Dream.

 

Anoucke, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Anoucke, bijna 17 jaar en geboren in Rotterdam. Nu woon ik in Capelle aan den IJssel met mijn ouders, zus en zusje. Verder ben ik dit jaar geslaagd voor mijn Vwo-diploma die ik heb gehaald op het Comenius Lyceum in Capelle.

 

Waar speel je op dit moment?
Momenteel speel ik met SVS MA1 in de Hoofdklasse. Ik begon met voetballen bij CVV Zwervers op 7-jarige leeftijd. Hier heb ik bij de jongens gespeeld tot de C. Daarna ging ik naar SVS om in een meisjesteam te gaan voetballen. Afgelopen jaar met de MB1 was het hoogtepunt waarin we kampioen van de Hoofdklasse werden, tot de bekerfinale kwamen en onszelf Nederlands Kampioen mochten noemen.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ik volg het Amerikaanse vrouwenvoetbal sinds het WK van vorig jaar en vanaf dat moment leek het mij heel erg gaaf om ooit in Amerika op het veld te mogen staan. Toen ik tijdens het zoeken van een studie bij de site van KingsTalent uitkwam, besloot ik me gelijk (vrijblijvend) in te schrijven. Han nam al snel telefonisch contact op en legde alles heel duidelijk uit. Ik was meteen enthousiast: studeren én voetballen op hoog niveau én in Amerika. Na een tijdje goed na te denken had ik be-sloten ervoor te gaan. In december was mijn profiel af en na veel mailcontact met verschillende coaches kreeg ik in maart contact met de Engelse coach Luke Sheekey van het vrouwenvoetbalteam van DSU. Een coach die gelijk om een Skypegesprek vroeg en een coach die mails stuurde met meters aan informatie over de school, het team, het programma, zijn verleden als prof en elke vraag die ik had, uitgebreid beantwoordde. Het gevoel was, en is nog steeds, goed. Na het tekenen van het contract heb ik alleen de SAT-test nog opnieuw gedaan voor een hogere beurs. Daarna was het nog meer veel regelen en doen, maar ik ben blij dat alles nu gedaan is.

 

 

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Mijn gezin en beste vriendin hadden heel het proces vanaf het begin gevolgd, dus die waren al een beetje gewend aan het idee voordat het officieel werd. Ze waren alleen maar heel erg blij voor me en trots toen het duidelijk werd dat ik naar Amerika ging. De rest van mijn vrienden en familie reageerden allemaal een beetje hetzelfde: eerst geschrokken en bezorgd en hadden ze veel vragen, maar als ik dan alles uitlegde begrepen ze waarom ik het zo graag wilde en vonden ze dat het echt iets voor mij was.

 

NK-MB-t-Gooi-22.05.2016.02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Ik vergeet soms wel eens dat ik ook nog studeer, want ik denk alleen maar aan het voetbal daar. Daar kijk ik verreweg het meeste naar uit. Ik ben heel benieuwd hoe het is om onderdeel te zijn van een sportteam in Amerika, waar sport één van de belangrijkste dingen is die er zijn. De manier van trainen zal heel anders zijn, maar ik ben heel benieuwd hoe dat eraan toe gaat. Vooral de uitwedstrijden in verschillende staten lijken mij heel gaaf om mee te maken. Zo leef je niet alleen op de campus, maar zie je ook nog wat van het land. Met deze stap kies je niet volledig voor het voetbal, maar ben je ook nog gewoon student wat ideaal is. Natuurlijk zal het niet altijd leuk zijn, omdat je een lange tijd zonder familie en vrienden zit, maar dat is iets wat je ervoor over moet hebben.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Delta State University is een middelgrote openbare universiteit in de landelijke stad Cleveland. De stad ligt op ongeveer 2 uur rijden van de grote steden Memphis en Jackson en het is er een stuk warmer dan hier in Nederland. Ik begin hier aan de studie Exercise Science, wat een klein beetje te vergelijken is met Fysiotherapie. Daarnaast woon ik op de campus samen met een teamgenoot die ook een eerstejaars zal zijn.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik ga er eigenlijk heel open in. Ik ga met alles mn best doen en dan zie ik wel wat er gebeurt. Natuurlijk denk je er weleens aan om hogerop te komen, wat in Amerika geweldig zou zijn, gezien het niveau en de aandacht voor het vrouwenvoetbal, maar dat is meer een droom. Ik zie dit wel als een serieuze kans om vooral fysiek en conditioneel beter te worden. Mijn doel is om er, in ieder geval dit jaar, zoveel mogelijk uit te halen wat er in zit. Ik ga er sowieso van genieten.

 

SVS

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ja, mn ticket is geboekt en ik vertrek 10 augustus (morgen!) vanaf Schiphol naar Memphis Airport. Zo heb ik nog wat tijd om aan de omgeving te wennen voordat de trainingen beginnen op 15 augustus. Vanaf 22 augustus beginnen de lessen.

 

Het is nog ongeveer een week tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Afgelopen 2 maanden heb ik o.a. veel kracht getraind, aangezien het nu wel een groot onderdeel van de trainingen wordt. Deze laatste weken ben ik 5 á 6 keer per week gaan trainen om ook de conditie goed voor te bereiden om dadelijk in pre-season 3x per dag te gaan trainen.
Ik denk dat ik er nu wel klaar voor ben, een paar dagen geleden heb ik de laatste stap voltooid met het aanvragen van mn visum. Ik hoef alleen mn koffer nog in te pakken en dan ben ik klaar om te gaan. Ik ben heel erg benieuwd en heb er ontzettend veel zin in!

Even voorstellen ... Anoucke Baas

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.