Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

AMC Player of the Year, All Conference & All Freshman – Billy Nzojyibwami

AMC Player of the Year, All Conference & All Freshman – Billy Nzojyibwami

Snel, sterk, scorend vermogen.. ja hij heeft het allemaal: Billy Nzojyibwami! De spits, die zijn loopbaan startte bij ASWH, maakte afgelopen zomer de overstap van hoofdklasser IFC naar de William Woods Owls! Billy deed het op de Nederlandse velden fantastisch maar of hij het in het buitenland ook kon laten zien was nog maar de vraag.. maar de spits maakte aan deze onzekerheid meteen een einde en liet zien waarom de coach gecharmeerd was van hem. Het werd een seizoen met een gouden randje..

 

 

 

Nzojyibwami kende in de eerste paar wedstrijden een stroef begin.. geen basisplaats en hij wist ook niet te scoren. Maar daar kwam snel genoeg verandering in want tegen Robert Morris kroonde hij zichzelf met een dubbelslag tot Man of the Match, de Owls wisten met 2-1 te winnen mede dus door 2 doelpunten van Nzojyibwami! Vanaf dat moment was de spits ontketend.. Billy knokte zich in de basis elf en groeide uit tot de gevaarlijkste man van de Owls. In de resterende 15 wedstrijden van het seizoen scoort de spits in maar liefst 10 wedstrijden.. hij brengt daarmee zijn totale productie op 15 goals (4 game-winning goals) en 5 assist uit 20 wedstrijden! Een fantastisch moyenne voor de spits.. hij wordt in het seizoen dan ook twee maal beloond met de AMC Offensive Player of the Week award!

 

 

 

De Owls kennen een ongekend sterk seizoen en doen zelfs mee voor het kampioenschap.. op de laatste speeldag komt de nummer 1 op bezoek en staat er dus een kampioensduel op de planning! De Owls zijn enorm gebrand om tegen Columbia te vlammen, toch krijgen de Owls niet het gewenste resultaat want Columbia komt al snel 2-0 voor.. Nzojyibwami zorgt nog wel voor de eretreffer wat de score op 2-1 brengt maar dat is uiteindelijk niet genoeg voor de titel.
Toch steken Nzojyibwami en zijn mannen de koppen weer bij elkaar want het seizoen is nog niet verloren.. ze maken zich op voor de regionale championships om zo toch nog een plek te kunnen bemachtigen bij de Nationals! In de kwartfinale treft men Park University, een tegenstander die voor de Owls te pakken moet kunnen zijn.. en dat gebeurt dan ook. De Owls komen na een halfuur spelen op voorsprong waarna Billy eigen handig met 2 doelpunten na rust de wedstrijd beslist en zo de Owls een ronde verder schiet!

 

 

 

In de halve finale volgt een tegenstander van formaat.. Missouri Baptist, de Owls beginnen goed en zijn zeker niet kansloos.. landgenoot Wessel Albers schiet de Owls op slag van rust op voorsprong. Toch gaat het mis voor de Owls in het tweede bedrijf en wordt er met 1-2 verloren.. einde seizoen voor de mannen van William Woods! Een goed en sterk seizoen van Nzojyibwami en zijn mannen krijgt dus niet het gewenste vervolg.. maar toch kan Nzojyibwami terug kijken op een geweldig eerste seizoen waar hij echt naam maakte in de VS!

De spits wordt dan ook beloond voor zijn uitstekende prestaties. Billy Nzojyibwami is namelijk verkozen tot AMC Player of the Year, AMC All Conference & AMC All Freshman! Billy hoort dus bij de beste spelers en de beste nieuwkomers van de competitie. Een fantastische prestatie die zelden voorkomt.. wij als KingsTalent zijn dan ook enorm trots op de spits.

 

 

Ben je benieuwd naar meer avonturen en verhalen van Billy? Volg ons dan op Instagram voor het laatste nieuws over onze talenten!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.