Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

AEC All Tournament – Karlijn Roijakkers

AEC All Tournament – Karlijn Roijakkers

Ze koos ervoor om haar avontuur in Amerika met één jaar te verlengen.. Karlijn Roijakkers! Karlijn beleefde een ontzettend gave tijd in haar eerste jaar bij de Pacific Tigers waar ze op sportief gebied zichzelf ontzettend sterk heeft ontwikkeld. Zo goed zelfs dat ze gekozen werd tot een van de captains binnen het team! Roijakkers is dit seizoen een van de sterkhouders van het team gebleken en leidde haar team naar de titel! Een laatste seizoen met een gouden randje.. niet alleen voor het team maar ook voor Karlijn zelf die een persoonlijke award mee naar Nederland brengt.

 

 

 

Karlijn brengt stabiliteit binnen het team door haar rol op het middenveld en is dus een van de sleutelspeelsters binnen het team.. uiteindelijk blijkt dit ook de sleutel tot succes te zijn! Karlijn kende met haar Tigers een prima voorbereiding waar vaak de winst werd gepakt, onder andere de knappe 2-1 zege op Michigan State en de 5-2 overwinning op Colgate! De Tigers kende ook een goede start in de conference door de eerste 2 duels tegen California en UC Davis winnend af te sluiten. Toch dreigt het daarna mis te gaan voor de Tigers als ze 2 keer flink onderuit gaan tegen William & Mary en Stanford.. ook niet zo raar want beide teams draaien mee in de top. Toch laten Karlijn en haar meiden de koppies niet hangen want ze herpakken zich uitstekend met een 4-0 zege op UC Davis waarna 5 dagen later Stanford met een 2-1 eindstand aan de kant wordt gezet! Het kampioenschap is binnen handbereik nu en de Tigers hebben het geheel in eigen hand.. er dient nog wel gewonnen te worden van California in de laatste wedstrijd. De Tigers voelen weinig van de druk in het kampioensduel want er wordt vrij eenvoudig gewonnen! Champions!

 

 

 

Toch wil Karlijn in haar laatste seizoen het hoogst haalbare halen: de NCAA Nationals! Om een plaatsje te bemachtigen moeten ze eerst zien af te rekenen met de tegenstanders in het regionale toernooi.. daar wacht Vermont in de eerste ronde. Vermont blijkt een horde die niet al te veel moeite kost, want Pacific komt al snel op een 4-1 voorsprong, Vermont komt nog terug tot op 4-3 maar Karlijn en haar meiden laten het niet tot 4-4 komen en blijven dus in de race voor een ticket. Albany is de geduchte tegenstander van de Pacific Tigers in de halve finale van het America-East Tournament, de Tigers komen na rust knap op een 2-3 voorsprong.. toch gaat het direct daarna mis want de ze incasseren binnen de minuut 2 tegentreffers wat een 4-3 stand geeft. Uiteindelijk krijgen de meiden van Pacific het niet meer omgedraaid en eindigt het seizoen tegen Albany..

Toch komt ze niet met lege handen thuis want Karlijn Roijakkers wordt door uitstekende optredens in het regionale toernooi verkozen tot All-Tournament speelster! Congratulations Karlijn!

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.