Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Yske Brongersma nieuwste aanwinst van The Setters

Yske Brongersma nieuwste aanwinst van The Setters

De jonge hockeyster verkast binnenkort van Arnhem naar The Big Apple.

 

Yske maakt binnenkort de overstap naar Pace University in New York City. De universiteit met meer dan 13,600 studenten heeft 3 campussen. De campussen liggen in New York City, Pleasantville en White Plains. Van de 13,500 studenten is maar liefst 15% internationaal, zij representeren 136 verschillende landen. De studenten uit Amerika komen uit maar liefst 48 verschillende staten! Met 135 majors is State University een van de grootste universiteiten in New York State.

Yske begon al met hockeyen toen ze slechts vier jaar oud was. Ze heeft heel haar hockeycarrière bij de betere teams van AMHC Upward gespeeld. De rechtshandige hockeyster kan zowel als verdediger als middenvelder uit de voeten, maar haar favoriete en beste positie is linker middenveldster. Yske heeft een geweldige pass in huis en dat is terug te zien aan de statistieken. In de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 speelde Yske 70 wedstrijden, waarin ze 15 goals en 35 assist heeft gemaakt. Haar andere sterke punten zijn haar uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en doorzettingsvermogen. Al deze sterke punten zorgden ervoor dat ze altijd bij de top 10 speelsters van haar leeftijd bij Upward zat.

 

Haar nieuwe team, beter bekend als “The Setters”, heeft vorig seizoen een record van 6 overwinningen en 12 verloren wedstrijden neergezet. The Setters hadden een gemiddelde van 1.8 goals per wedstrijd, uit bijna 12 schoten gemiddeld. Met hun nieuwste aanwinst in Yske zou het team uit New York City deze statistieken proberen te verbeteren in het nieuwe seizoen.

Wil jij graag Yske blijven volgen in Amerika? Check dan ons instagram account! @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.