Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Yenne Schepers vliegt naar Amerika om een Central Methodist Eagle te worden

Yenne Schepers zal dit jaar de overstap maken naar Amerika om studeren en volleyballen te gaan combineren. Het jonge talent zal na het afronden van haar huidige opleiding de overstap naar Amerika gaan maken. De keuze is gevallen op Central Methodist University in Fayette, Missouri.

Yenne startte haar carrière op 7-jarige leeftijd bij lokale volleybalclub HVC Helchteren. Bij Helchteren won ze in de O11 en O13 een kampioenschap en ook tweemaal de beker.
In 2013 werd ze geselecteerd voor het Limburgse district team, dit was een team met de grootste talenten uit Limburg en omgeving. In dit team speelde ze tegen andere teams die uitkwamen in hun eigen district, een leuke extra uitdaging dus.

Na dat jaar besloot Yenne haar club te verruilen voor Tamera Lummen. De motivatie achter deze overstap was voor Yenne omdat ze op een hoger niveau wilde gaan volleyballen. Bij Tamera Lummen kwam ze uit in het Vlaamse Jeugd Kampioenschap. Dit was een zomercompetitie waaraan de beste clubs van het land deelnamen. In de O15 won Schepers de regionale kampioenschappen.

Het daaropvolgende jaar maakte Yenne wederom een overstap naar een andere club, ditmaal naar Stavoc Beveren. Bij deze club haalde ze in de O15 en O17 de finale van de beker, echter werd deze beide keren niet gewonnen. Ze ontving een nominatie voor ‘ Most Valuable Player’ op een toernooi in Maaseik.
Het avontuur bij Stavoc Beveren was van korte duur, in seizoen 2018 – 2019 maakte Schepers wederom een transfer. Jaraco AS werd haar nieuwe club. Jaraco AS speelde in Ligue A, het hoogste nationale niveau.

Dit seizoen (2020 – 2021) switchte Yenne opnieuw van club, sindsdien speelt ze bij Stalvoc Beverlo op het derde nationale niveau. Ze speelt hier als setter.

Bij Central Methodist University zal Yenne bij een erg sterk volleybalteam komen. De volleybaldames van de Eagles staan er om bekend dat ze jaarlijks meestrijden voor de prijzen, in 2019 kwamen ze zelfs tot de conference finales voordat ze uit werden geschakeld door Viterbo University. Met Yenne als nieuwe versterking hoopt de universiteit een stuk meer prijzen te gaan pakken.

 

Wij wensen Yenne heel veel succes met het afronden van haar huidige opleiding en alvast heel veel succes en plezier in The States!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.