Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Xander Bergiers tekent bij Lakeland Community College

Xander Bergiers tekent bij Lakeland Community College

Xander Bergiers maakt deze zomer de overstap naar Lakeland Community College. Het Belgische talent gaat voetbal en studie combineren in Amerika.

 

Xander begon op zijn vijfde met voetbal, bij zijn lokale vereniging VC Rijmenam. Op zijn twaalfde werd hij gescout voor Racing Mechelen, waarna hij ook nog bij Londerzeel terechtkwam. Na drie jaar bij Londerzeel in de jeugd gespeeld te hebben maakte Xander de overstap naar Wijgmaal. In zijn eerste seizoen hier werd hij ongeslagen kampioen. Xander scoorde dit seizoen 10 keer en gaf 13 assists in 20 wedstrijden.

Nu maakt Xander een transfer naar de Verenigde Staten. Hier gaat hij voetballen voor Lakeland Community College. De Lakers zijn niet onbekend met het spelen van de Nationals. Ook zijn ze in het verleden een aantal keer Conference Champions geworden, 10 keer in totaal.

Het Lakeland Community College is de eerste school in Ohio die opgericht is na stemmen van het volk. Het is dus een historische school. Wat ook opvalt aan Lakeland Community College is dat ze zich focussen op drie mannen- en drie vrouwensporten. Lakeland biedt bij de mannen honkbal, basketbal en voetbal aan. Bij de vrouwen ligt de focus op basketbal, softbal en volleybal.

De Lakers komen uit in de NJCAA en spelen hun wedstrijden in de Ohio Community College Athletic Conference, de OCCAC.

De ligging van de school is ook interessant. Lakeland Community College ligt op zo’n 30 minuten van downtown Cleveland.

 

Wij wensen Xander heel veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.