Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Wouter van der Borch van Verwolde verruilt Barendrecht voor Amerikaans avontuur in Kansas!

Wouter van der Borch van Verwolde verruilt Barendrecht voor Amerikaans avontuur in Kansas!

Wouter begon op elfjarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale voetbalclub Rockanje. Hier speelde hij altijd in de hoogste jeugdteams van zijn club. Nu gaat hij de stap naar Amerika zetten, hij gaat onder de lat staan bij het men’s soccerteam van Fort Hays State University.

Sinds 2017 volgt Wouter extra keeperstraining, waaronder sessies bij de Pro-keepers Academy en zomerkampen in Nederland en Oostenrijk. Op zestienjarige leeftijd maakte hij al zijn onofficiële debuut voor het eerste seniorenteam. Wekelijks volgt hij keeperstraining onder leiding van Ed de Goei, een voormalig professionele keeper van Feyenoord en Chelsea.

In 2023 nam Wouter deel aan de ‘Jonger Oranje’ talentendagen, waar hij doorging naar de finales en erkenning kreeg van scouts als een uitstekende keeper in zijn leeftijdscategorie. Hij werd uitgenodigd om te trainen met het eerste seniorenteam van VV Nieuwenhoorn (4e divisie) en kreeg een plek aangeboden als een van de vier selectiekeepers. Hij besloot echter het aanbod van VV Barendrecht te accepteren, zodat hij daar een startende keeper kon zijn in de hoogste nationale onder 19 competitie. In zijn eerste seizoen bij VV Barendrecht behaalde hij het kampioenschap met een opmerkelijk verdedigingsrecord, waarbij hij slechts 12 doelpunten tegen kreeg. In het seizoen 2023-2024 is hij de startende keeper van VV Barendrecht onder 19-1, die uitkomt op het hoogste nationale onder 19 niveau. Naast het spelen zelf, geeft Wouter keeperstraining aan jeugdspelers.

Wouter is een rustig en doelgericht persoon met een groot doorzettingsvermogen, gedrevenheid, stabiliteit en een passie voor voetbal. Zowel op als buiten het veld wordt Wouter door vrienden beschreven als een betrouwbaar, loyaal en humoristisch individu met een positieve instelling. Teamgenoten waarderen zijn ondersteunende speelstijl, teamgerichte aanpak en openheid voor feedback.

Wouter is een lange keeper van 1,94m, waardoor hij dominant is in het veld bij hoge ballen en voorzetten. Hij kan zowel met links als met rechts prima trappen en passen, wat hem een veelzijdige speler maakt. Zijn grote reikwijdte stelt hem in staat om ballen op grote afstand te bereiken. Hij toont uitstekende reflexen om snel te reageren zowel met zijn voeten als met zijn handen. Wouter voelt zich comfortabel in balbezit en draagt bij aan de opbouw van het spel. Zijn kalmte onder druk is een waardevolle eigenschap die hem onderscheidt. Hij bezit ook leiderschapskwaliteiten en kan zijn team effectief coachen.

Na de zomer zal Wouter onder de lat staan van het men’s soccerteam van Fort Hays State University. Het team kent een wisselvalig toernooi met vooral goede uitslagen tegen de hoogvliegers maar wat minder goede prestaties tegen de wat lagere teams in de competitie. Daarnaast heeft de ploeg van trainer Alex Nichols moeite met het houden van de 0. Een mooi doel voor Wouter dus om hier verandering in te brengen.

Wij wensen Wouter veel succes met zijn studie en sportcarrière in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.