Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Wesley Illes is een CU Hawk!

Wesley Illes is een CU Hawk!

Wesley Illes zal aankomende lente vertrekken naar Amerika. Bij Chowan University zal hij gaan studeren en de school vertegenwoordigen in het men’s soccer team. Het Arubaanse talent en tevens jeugdinternational zal zich deze lente voegen bij de selectie van de Chowan University men’s soccer. De Hawks hopen met Wesley als versterking aankomend seizoen te kunnen kwalificeren voor de nationals.

 

Copyright Hubert de Cuba

Illes is op 4-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij de lokale amateurclub op Aruba. Met een razendsnelle ontwikkeling kon het niet lang duren voordat Wesley zich in de spotlight speelde. Hij werd geselecteerd als jeugdinternational voor Aruba in leeftijdscategorie U13. Sindsdien speelde hij jaarlijks voor het Arubaanse elftal in zijn leeftijdsklasse, hij doorlief de U13, U15, en U17 van Aruba voordat hij zich mocht voegen bij de U20 selectie, waar hij nu standaard een oproep voor ontvangt.

Zijn club carrière was zeker niet minder succesvol. Wesley maakte de transfer naar Britannia, één van de beste profclubs op Aruba. Bij Britannia werd hij in elke leeftijdsklasse die hij doorliep topscorer. In Nederland bleef dit niet onopgemerkt, en Wesley ontving uitnodigingen om mee te trainen bij clubs als Sparta Rotterdam en SBV Excelsior. Tegenwoordig speelt hij in de beloften van Britannia, en mag hij op 18-jarige leeftijd al regelmatig meedoen met trainingen en wedstrijden van het eerste team. Dit is dus in het hoogste professionele niveau van Aruba!

Illes heeft zijn uitstekende prestaties onder andere te danken aan zijn fysiek. Met een lengte van 1.92 meter is Wesley een nachtmerrie voor menig verdediger. Door zijn atletisch en krachtig fysiek is hij ook op de grond moeilijk te verslaan, geen verdediger die zichzelf tussen de bal en Wesley weet te krijgen. De statistieken spreken voor zich, met zo veel goals als Wesley heeft gescoord in zijn leven is dit gewoon een aanvaller die je niet tegenover je wil hebben als verdediger zijnde.

 

 

Chowan University is een universiteit in North Carolina. De universiteit biedt met ruim 70 studies een groot aanbod aan studies voor de studenten. De universiteit telt ongeveer 1500 studenten. Chowan creëert met haar kleine campus een kleine, veilige leefomgeving voor de studenten, maar grote steden zijn na een korte autorit al bereikt.
De campus van Chowan heeft een afmeting van ruim 1.8 km2. De campus is omgeven door enkele meren en prachtige stukken natuur.
Ook Virgina Beach en North Carolina Beach zijn slechts een autorit verwijderd van Chowan University.

 

Wij wensen Wesley veel succes met zijn laatste voorbereidingen in Nederland en alvast heel veel succes, maar vooral plezier tijdens zijn avontuur in Amerika

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.