Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 45 2018

Afgelopen week speelden veel talenten wedstrijden in hun regionale toernooi.. spannend dus! Dit zijn de wedstrijden die enorm belangrijk zijn om je te plaatsen voor de ‘Nationals’ dus de wedstrijden gaan allemaal tot het uiterste. Veel van onze talenten hebben de winst weten te pakken in hun toernooi.. benieuwd naar wie dat zijn? Check de weekly update van vandaag!

 

 

Te beginnen bij de BIG EAST Conference waar Moniek van Aarle, Charlotte Vaanhold & Lisanne van den Noort hun opwachting mochten maken! Zo begonnen de dames van de Liberty Flames tegen Providence in de halve finale, een lastige horde werd het niet want door dat Van Aarle voor de 1-0 tekende waarna Vaanhold de 2-0 voor haar rekening nam was het al snel gedaan.. uiteindelijk werd het 4-0. Net als de Flames wisten ook de Huskies van UCONN hun duel gemakkelijk af te doen.. het werd tegen Villanova 9-1 in het voordeel van Lisanne en haar meiden, een goede generale dus voor de clash met Liberty! Want de finale werd dus uitgevochten tussen de Liberty Flames en de UCONN Huskies, een spannend duel is dat wat volgde want de Flames wisten tot drie maal toe van een achterstand terug te komen.. mede door Moniek die de 3-3 voor haar rekening nam! Kort na deze gelijkmaker schakelde de Huskies over naar een volgende versnelling want er werd binnen één minuut twee keer gescoord wat de eindstand meteen bepaalde op een 3-5 overwinning.. UCONN BIG EAST Champions! Op naar de Nationals…

Moniek van Aarle werd verkozen tot All Tournament en maakt dus onderdeel uit van de groep beste spelers van de BIG EAST Championships!

 

 

Ook Tess van Ommeren mocht aan de bak in haar toernooi.. Fairfield was de tegenstander! Helaas konden de Broncs geen potten breken want de wedstrijd ging nipt met 1-0 verloren en dus zit het seizoen er voor de Broncs nu ook definitief op. Van Ommeren kan toch terug kijken op een sterk seizoen, ze wist aanvallend van grote waarde te zijn vaak en dat leverde haar dan ook een award op want Tess werd verkozen tot All Conference! Congratulations!

 

Tot voor kort stonden de Warriors uit East-Stroudsburg nog eerste van het land.. maar daar kwam afgelopen week verandering in toen er verloren werd van West Chester met 1-2, een vervelende wedstrijd voor Celeste Veenstra en haar team. Maar zichzelf herpakken is dat wat gebeurde want op senior day kwam Seton Hill op bezoek.. een pak slaag is dat wat de Warriors uitdeelden want 7-0 werd de eindstand! Veenstra moet nog één duel in de conference spelen voordat ze zich op mag maken voor het toernooi..

Nog een Nederlands duel! Feline van Doorn vs Sophie Schulpen.. een duel dat tot het gaatje ging voor beide dames. Feline weet zelf ook nog een goaltje mee te pikken en de stand op 1-1 te zetten, beide teams komen uiteindelijk nog op 2-2 en hebben overtime nodig om tot een overwinning te kunnen komen. The Yellowjackets gaan er uiteindelijk met de winst van door want in overtime maken zij de winnende 3-2.

 

Voor Amber Ezechiels was het ook een week van de waarheid.. de wedstrijden moest gewonnen worden om zicht te houden op de Nationals! De eerste wedstrijd tegen Boston College werd dan ook gewonnen, een nipte 1-0 was uiteindelijk voldoende voor de Hoos om door te stomen naar de volgende ronde van het ACC toernooi. In de volgende ronde volgde de nummer 1 van het land: North Carolina.. een pittig duel op voorhand waarbij de Hoos dus van goede huizen moesten komen op een resultaat te behalen. Helaas gebeurde dit niet en verloren de Hoos met 3-0.. nu moest er gehoopt worden om plaatsing voor de Nationals, maar geplaatst dat zijn ze! De vreugde was uitzinnig en de dames van Virginia mogen zich nu opmaken voor een duel met Princeton.

 

 

Captain Karlijn Roijakkers kende een sterk slot van de competitie met onder andere een overwinning op Stanford en ging dus vol zelfvertrouwen met haar Tigers het regionale toernooi in! De winning streak werd tegen Vermont dan ook voortgezet want in de kwartfinale werd er met 3-4 gewonnen na al snel op een 1-4 voorsprong te komen! De Tigers stoomden dus door naar de halve finale waar kampioen Albany klaar stond.. de Tiger waren zeker niet kansloos want ze wisten een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Toch konden ze deze voorsprong niet over de streep trekken want binnen één minuut incasseerde ze twee tegendoelpunten waardoor een 4-3 nederlaag de boeken in ging.

 

 

Door naar het voetbal.. waar er weer talenten een feestje vierden na het behalen van het kampioenschap! Zo werd doelman Tijs te Duits na een fantastisch seizoen van de Gaels kampioen met zijn team, Tijs heeft een geweldige tijd in de Verenigde Staten en dat werd afgelopen weekend dus beloond met de titel.. de vreugde was groot.
Waar de handen ook de lucht ingingen was bij de LIU Blackbirds.. Huib Achterkamp verloor echter wel in het weekend van Bryant College met 2-0 maar aangezien de nummer 2 van de conference dat ook deed bleef LIU dus bovenaan staan en kroonde zij zich tot NEC Champions! De Blackbirds mogen zich nu opmaken voor de NEC Championships..

 

Ook Jay Wacanno is met de UNOH Racers kampioen geworden! Een 2-0 zege op Sienna Heights University was voor de Racers voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. De Racers kende een goede reeks met slechts 2 nederlagen in het gehele seizoen.. deze reeks werd dus beloond afgelopen week! Congratulations Jay!


Voor de andere kampioen Joost Mangert ging het afgelopen week mis.. na een geweldig seizoen waarin geen punt verspeeld werd gingen de mannen van Simon Fraser nu tegen Western Washington vrij onverwacht onderuit! Simon Fraser verloor met 1-2 en dus kwam er einde aan de winst reeks van het team.. toch herpakte het team zich tegen MSUB door de volle buit te pakken in Billings. Tegen het team van Shant Bedrosian, die door blessureleed aan de kant staat, werd het vrij gemakkelijk een 2-0 zege geboekt.. nu kunnen ze zich opmaken voor de Nationals! Good luck..

 

De Mid-South Conference reikte afgelopen week de awards uit voor beste spelers van de conference.. en met Nederlands succes! Marvin van der Made presteert al vanaf het begin als een beest, door zijn uitstekende prestaties werd Van der Made verkozen tot All Conference. Marvin wil natuurlijk meer prijzen behalen en daar is de kwartfinale van de MSC Championships tegen Life University de eerste kans voor! Toch pakken de Patriots niet het gehoopte resultaat want er werd met 1-2 verloren.. Van der Made zorgt nog wel voor de 1-1 na rust maar doordrukken kunnen de Patriots niet en dus zit het seizoen er voor de Cumberland Patriots nu ook definitief op.

Net als Marvin werd ook de smaakmaker van de Shawnee State Bears verkozen tot All Conference: Kevin de Lange! De makkelijk scorende buitenspeler is veelvuldig op het de score sheet te vinden en heeft op basis van deze prestaties de award voor All Conference ontvangen en behoort dus ook tot een van de beste. Ook De Lange stoomde zich met de Bears klaar voor de kwartfinale.. Cumberland Phoenix was de tegenstander maar de mannen van Phoenix waren met 1-3 te sterk voor de Bears, Kevin maakt nog wel de eretreffer uit een vrije trap!

Net als voor Kevin en Marvin strandden ook Edwin Vaas en Christoph Willemsen in de eerste ronde van hun toernooi.. de mannen gingen tegen Anderson met 1-2 van het veld en de teleurstelling was dus groot na een prima seizoen. Toch is er nog een kans voor de LMU Railsplitters om mee te doen voor met de Nationals, vandaag volgt de beslissing of de mannen zich toch nog kwalificeren.

Ook Twan Verweij en Daan Smit incasseerde een nederlaag.. na in de kwartfinale met 2-1 te winnen van Queens plaatsten de mannen van Carson-Newman zich voor de halve finale tegen Tusculum! Helaas betekende de halve finale het eindstation voor de mannen van Carson-Newman want er werd met 2-0 verloren, de twee mannen zijn allebei senior en hebben hun Amerikaanse avontuur er nu op zitten. Ze kunnen terugkijken op een geweldig avontuur bij Carson-Newman!

 

 

De Owls van William Woods zijn bezig met een ongekend goed seizoen, keer op keer wordt er resultaat gepakt! Zo ook nu want in de halve finale tegen Park University werd er met 3-0 gewonnen.. Billy Nzojyibwami liet weer van zich horen door zowel de 2 als 3-0 te maken! Billy en Wessel Albers gaan nu alles op alles zetten om de finale van de Championships tegen Missouri Baptist te winnen om zich zo te kunnen te kwalificeren voor de Nationals.. good luck lads!

 

Net als de Owls deden de Tigers van de Olivet Nazarene goede zaken in hun duel! Jurren van der Gun en Roel van Linschoten wisten in de kwartfinale met 2-0 van Holy Cross te winnen, captain Van der Gun wist weer een goaltje mee te pakken want hij tekende voor de 2-0! Hiermee komt hij in de dubbele cijfers want hij heeft nu een totaal van 10 doelpunten dit seizoen. Een uitstekend resultaat voor ONU om door te stomen naar de halve finale waar Roosevelt University nu wacht.. eerder in het seizoen werd het 3-1 in het voordeel van de Tigers. Veel succes mannen!

 

Ook verdediger Tjeerd Bron plaatste zich met USAO voor de halve finale van de championships van zijn conference! In de kwartfinale werd er over Texas Wesleyan heen gelopen want de 5-0 zijn de cijfers waarmee USAO doorgaat naar de halve finales.. hier wacht John Brown University.

Voor Tom Maas en Yesin van der Pluijm was het weer een succesvolle week, beide mannen zijn natuurlijk al kampioen maar wisten nu ook de championships van de conference te winnen! Maas mocht het begin vorige week opnemen tegen het Lake Erie van Aaron Middendorf.. een duel waarbij de captain door een vervelende blessure moest toekijken. De Tiffin Dragons moesten tot het gaatje gaan om van Lake Erie te winnen want de Dragons kwamen op een 2-0 achterstand.. toch ging het voor Lake Erie in de slotfase compleet mis, de Dragons wisten in de 80e en 82e minuut de scoren terug te brengen tot 2-2. In overtime maakte de Dragons de comeback helemaal compleet door de game-winning 2-3 te maken! Maas en zijn mannen stoomden dus door naar de finale van de Great-Midwest Athletic Conference waar Ohio Valley een geduchte tegenstander was. De Dragons kwamen op slag van rust op een 1-0 voorsprong, vlak na rust moest er een speler van Tiffin met een directe rode kaart het veld verlaten.. zo moest er dus een 1-0 voorsprong een helft lang met 10 man verdedigd worden! Captain Maas moest uiteindelijk zelf ook nog aan de bak om deze belangrijke overwinning te pakken.. en met succes want ze pakte de winst en dus betekent dat rechtstreekse plaatsing voor de Nationals, well done captain!

 

 

De andere kampioen is natuurlijk Young Harris College waar Van der Pluijm een vaste waarde is binnen het team.. in de halve finale moest er eerst worden afgerekend met Francis Marion, dat lukte dan ook voor de regerend nummer 1 van het land want een 2-1 zege is uiteindelijk voldoende voor een finale plaats. In de finale stond Lander, de nummer 8 van het land, te wachten.. een pittige tegenstander en dus zeker geen makkie! Spannend bleef het lang want beide teams konden het net niet vinden.. de brilstand bleef 110 minuten staan en dus volgt er een zenuwslopende penalty shoot-out, en Yesin staat uiteindelijk aan de winnende kant want de reeks wordt door Young Harris gewonnen!

 

 

Net als Yesin speelt ook Britt Verstegen bij Young Harris College! De verdedigster begon uitstekend aan het regionaal toernooi met een overwinning of Flagler in de kwartfinale.. 1-1 bleef het lang en dus had Britt net als Yesin ook een penalty shoot-out nodig om tot de winst te kunnen komen! En uitgerekend Verstegen maakt de winnende stafschop.. de verdedigster toonde stalen zenuwen want koeltjes stuurde ze de goalie van de tegenpartij de verkeerde hoek in! Helaas kan ze niet doorstomen naar de finale want in de halve finale weet Georgia College de winst uit handen te houden van Young Harris door in overtime de winnende 1-2 te maken..

 

 

Lucas Jacobs was weer on fire afgelopen week! De Nederlander was tegen William Penn helemaal ontketend en maakte hij zijn 2e hattrick van het seizoen, de offensieve middenvelder was met 3 goals dus van enorme waarde in de met 1-4 overwinning. De Baker Wildcats zijn goed op dreef en mogen zich nu opmaken voor een clash met Central Methodist!

 

 

 

Net als Lucas wist ook Jesse Hoeksta zijn kwaliteiten weer te belonen met doelpunten.. tegen Hawaii Hilop werd het 5-0 en neemt Hoekstra de 3 en 4-0 voor zijn rekening! Hiermee verdubbelt de nummer 9 zijn seizoenstotaal dat nu op 4 doelpunten staat.. Fresno blijft hiermee dus nog in de race voor plaatsing voor de Nationals.

Wie zich al geplaatst hebben voor de Nationals zijn Steyn van Ark en Connor van Loveren! De middenveldster wisten allebei de finale van hun regionale toernooi te winnen.. Van Ark kreeg de Knights van Urbana op bezoek waar Stan Roosken in de basis stond. Van Ark moest door een blessure van de tribunes toekijken.. toch zag hij dat zijn team geen moeite had met de Knights want met 3-0 werd de eerste horde makkelijk genomen! Wheeling Jesuit plaatste zich net als Charleston voor de finale en dus mochten de 2 teams onderling voor de titel strijden.. toch bleek Charleston weer niet te passeren te zijn want met 2-0 werd de finale van de MEC afgedaan. Ook Van Loveren wist het seizoen dus met de titel van de championships af te sluiten want eerst werd er met 3-1 gewonnen van UCCS waarna ook Colorado Mesa er met 2-0 aan moest geloven! De nummers 4 en 5 van het land mogen zich nu dus ook klaar maken voor de Nationals waar de strijd volledig zal los branden!

 

Doelmannen Mathijs Swaneveld en Ruben Stuiver deden ook goede zaken in hun eindtoernooi! Swaneveld begon de met een prima overwinning op Syracuse van 3-1 waarna een moeilijk duel tegen North Carolina volgde. North Carolina bleek in het seizoen ook al te sterk te zijn.. en zo ook nu weer want Virginia Tech krijgt een 0-3 nederlaag te verwerken. Doelman en tevens aanvoerder van de San Fransisco Dons pakt de derde overwinning op rij, doelman Stuiver kende een stroeve start van het seizoen maar pakt nu toch alweer 9 punten uit 3 duels want tegen Santa Clara werd er met 3-1 gewonnen. De Dons kunnen nog hopen op deelname aan de Nationals.. alleen zal dit lastig worden.

 

Dat is voor aanvoerder Koen Vos wel anders.. Vos is natuurlijk al kampioen en voegde daar afgelopen week weer 2 uitstekende overwinningen aan toe! De middenvelder wist met 4-1 van St Andrews te winnen waarbij hij zelf de 2-1 tegen de touwen jaagde, en vervolgens werd er ook nog uitgehaald tegen Milligan College waar 6-1 de eindstand was.. Vos was hierbij nog betrokken bij de 4-1 waar hij de assist bij afleverde. Vos gaat dus met een sterke reeks het regionaal toernooi in!

Onze andere captain Sjoerd Schobbers kent een vrij wisselvallig seizoen en dat was ook weer te zien in de duels van afgelopen week waarin zowel verloren als gewonnen werd. Schobbers begint de week met een nederlaag tegen Shaw waarin hij nog wel de assist op de 1-1 en geeft en zelf de 2-2 weet binnen te werken maar levert uiteindelijk geen resultaat op want het eindigde in 2-3. Hij sloot de week wel winnend af want tegen Oakland City pakte de middenvelder een 1-2 zege door zelf betrokken te zijn bij de game-winner door de assist te geven!


Tot zover de Weekly update van deze week! Wij zijn enorm blij om te zien dat onze talenten het zo goed doen.. keep on going boys & girls! We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en houden jullie op de hoogte.. voor meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten; volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.