Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update – week 41 2018

Goals, goals en nog eens goals! Een week waarin veel van onze talenten het net wisten te vinden.. deze hoogtepunten willen we jullie dan ook niet onthouden. We hebben ze weer op een rijtje gezet in onze weekly update van deze week! Check it out..

 

 

Onze hockeydames die wekelijks naar behoren presteren mochten het afgelopen ook weer waar maken. Zo stond er meteen een Nederlands ‘onderonsje’ op het programma: Moniek van Aarle & Charlotte Vaanhold vs Ilse Westera! Het werd een spannend duel.. lang bleef het 0-0 tussen de beide teams maar in de 43e minuut kwamen de flames dan toch op voorsprong! Vlak voor het einde van de wedstrijd wisten de flames het duel dan eindelijk op slot te gooien, Moniek wist met haar goal de eindzege veilig te stellen!
Het duo van de Liberty Flames gingen met een goed gevoel naar hun volgende wedstrijd, en dat was er eentje van formaat want de dames mochten het opnemen tegen de nummer 1 van het land: North Carolina! De tegenstander bleek niet voor niets de nummer 1 van het land te zijn want de Liberty Flames waren kansloos en werden met 1-7 op hun plek gezet.

 

 

Door naar Tess van Ommeren, voor Tess was het een winning-week want ze wist beide duels van de week te winnen en wist daarin meerdere keren belangrijk te zijn voor de Riders! In het begin van de week kwam VCU op bezoek.. dit duel bleek enorm spannend te zijn. Lang bleven beide team in evenwicht en met 1-1 gingen ze dan ook overtime in.. uiteindelijk wisten de Riders aan het langste eind te trekken! Door een assist van Tess werd de 2-1 overwinning een feit. Later die week stond het duel met Long Island University voor de deur, een doelpuntrijk duel werd het! Tess weet hierbij goed aan haar persoonlijke record te werken door allereerst de assist te geven op de 2-0 en later in de wedstrijd de 4-2 en 5-2 te maken!

 

 

Wie de smaak ook te pakken heeft is Celeste Veenstra! Een week eerder tekende Celeste al voor haar eerste treffer op Amerikaanse bodem.. dit kunstje wist ze afgelopen week weer te flikken. Tegen de nummer 4 van het land Shippensburg winst haar team met 3-0 en zelf weet ze knap de score te openen, later die week komt ook Mercyhurst nog op bezoek maar ook die werden kansloos naar huis gestuurd met 4-0 op de broek.. Veenstra zorgde hierbij zelf voor het slotstuk door de 4-0 voor haar rekening te nemen!

 

 

Feline van Doorn wist afgelopen weekend in haar duel met New Haven ook een dubbelslag te slaan! In de met 0-6 overwinning wist ze verantwoordelijk te zijn voor de 0-2 en 0-5.

 

 

Bij de dames stond er nog twee Nederlanders tegen over elkaar! Karlijn Roijakkers ging de strijd aan met Eline van den Bosch die week op week van zichzelf laten horen.. en zo ook nu weer. Eline weet de score te openen tegen de pacific tigers maar toch komen de tigers terug in de wedstrijd. 1-1 blijft het lang en uiteindelijk zijn er shoot-outs nodig om een winnaar aan te wijzen. Karlijn mist haar shoot-out maar toch weten de pacific tigers deze zenuwslopende shoot-out naar zich toe te trekken!

 

 

Voor Amber Ezechiels was het eindelijk weer een weekend waarin gejuicht kon worden want na vier nederlagen op rij wisten de dames van UVA dan eindelijk weer een winst te pakken! Een krappe 2-1 zege tegen Miami betekende blije gezichten bij het Virginia field hockey team.

 

 

Door naar onze voetballende dames en heren.. ook hier weer veel doelpunten makers! Te beginnen met iemand waarvan we eigenlijk iedere week wel een doelpunt mogen verwachten.. Billy Nzojyibwami want voor hem was het in de wedstrijd tegen Central Baptist weer raak. Billy maakt de belangrijke 0-2 in de met 0-3 overwinning. Ook Wessel Albers maakt weer minuten in deze wedstrijd alleen kon hij zich niet belonen met een goal of assist.

 

 

Edwin Vaas en Christoph Willemsen kende weer een week zonder tegendoelpunten.. goede zaak voor de mannen van Lincoln Memorial! Ze wisten beide duels te winnen, begin van de week werd Mars Hill vrij eenvoudig met 2-0 verslagen mede door een doelpunt van Edwin die na een combinatie verwoestend de bal tegen de touwen jaagde. Later die week winnen de twee mannen ook nog van Wingate met 3-0 en is het zelfvertrouwen bij Lincoln Memorial dus weer flink bijgetankt!

 

 

 

Tjeerd Bron! De verdediger van USAO is iemand waarvan we nog niet veel gezien hebben maar daar maakte de verdediger dit weekend een einde aan. Tjeerd wist met zijn team eerder die week de winst te pakken tegen Mid America Christian University door met 4-1 winnen. Later die week ging USAO op bezoek bij John Brown University waar Jens Keemers door een blessure vanaf de kant moet toekijken.. John Brown weet op een ruime 3-0 voorsprong te komen waarbij de zege dus is vastgesteld. Verdediger Bron doet nog wel iets terug en maakt de eretreffer wat de einduitslag op 3-1 zet.

 

 

Eindelijk de eerste winst voor de mannen van Incarnate word! Na een paar vervelende weken achter de rug te hebben wisten Kas van Eekelen, Rob Lemmens, Lars Willems & Maurits Gersen de eerste overwinning te pakken. UMKC kwam op bezoek en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar de mannen van Incarnate Word herpakte zich en kwamen door een assist van Rob op 1-1, deze 1-1 vormde de basis voor een 1-3 comeback!

 

Voor de boomlange spits van de Cumberlands is het een prima weekend geweest, Marvin van der Made heeft een persoonlijke doelstelling van 20 doelpunten dit seizoen! In de met 2-0 gewonnen wedstrijd op Pikeville wist Van der Made te tekenen voor allebei de doelpunten. De spits loopt momenteel 1 op 1 want hij heeft in 9 duel 9 doelpunten weten te makken, bijna halverwege dus voor de goalgetter uit Nederland!

 

 

Joost Mangert kennen we ondertussen wel van zijn fantastische verdedigende werk want verloren dat hebben de mannen van Simon Fraser University nog niet.. en ook deze week niet! Joost wint van Northwest Nazarene University met 5-0 en maakt zijn eerste officiële doelpunt (4-0) van het seizoen en levert aanvallend nu dus ook zijn bijdrage! Later die week werd er weer eenvoudig een ruime zege geboekt van 6-1 op Seatlle Pacific University, na afloop baalt Mangert toch van het tegendoelpunt maar is uiteindelijk blij met de goede teamprestatie.

 

 

Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Hugo Trijbels hebben afgelopen week weer goede zaken gedaan. Ze wisten met 3-1 te winnen van Trinity Christian college waarna een 7-klapper volgde tegen de Crimson Waves van Kevin Helsdingen! Hugo deed hierbij een duit in het zakje en maakt de 6-0. Good job guys!

Voor Bart Diepstraten was het persoonlijk weer een goede week.. de verdediger wist na vervelend blessureleed weer in de basis te beginnen! Ook wist hij meteen 90 minuten vol te maken en zo is de verdediger dus weer helemaal terug en kan hij zijn talent weer waar maken.

 

 

Na een gelijkspel en verlies valt er weer te juichen voor de mannen van Point Park University. Geert Bijl, Abel van Beest en Kay in ’t Ven hebben weer een zege gepakt in de competitie! Ohio Christian was de tegenstander en dat bleek een eenvoudig duel te zijn! De mannen wisten met 1-4 te winnen en Geert Bijl pakte weer zijn doelpunt mee en tekende voor 0-3 en gooide daarmee het duel op slot.

Door naar Shawnee State University waar Kevin de Lange wekelijks zijn opwachting maakt. De Lange is zoals we weten goed op dreef en pakt ook dit weekend weer zijn doelpuntje mee! In een absolute kraker tegen Campbellsville vallen er maar liefst 10 doelpunten, na 4-0 achter te komen brengt Kevin de spanning volledig terug in het duel door de 4-2 en 4-3 binnen te werken! Helaas kunnen de Bears de comeback niet compleet maken want binnen één minuut incasseren ze twee tegendoelpunten waardoor het duel beslist werd in het voordeel van Campbellsville. De eindstand werd uiteindelijk neergezet op 4-6.

 

 

Yesin van der Pluijm kende een lastig begin met Young Harris en moest aardig wennen aan het Amerikaanse leven.. toch heeft de middenvelder een basisplek weten te bemachtigen en speelt hij nu met regelmaat 90 minuten! Zijn kent nog een ongeslagen status en die status werd behouden afgelopen week want Limestone werd eerst 3-1 verslagen voordat de nummer 10 van het land Lander op bezoek kwam.. ook die werden eenvoudig verslagen (3-0).

 

 

Bij de Montreat Cavaliers loopt ook een speler rond die het net makkelijk vindt de laatste wedstrijden! De naam: Melle Rekvelt. Melle weet samen met Bas Pouls in de verdediging met 4-0 te winnen van Bob Jones University, Rekvelt is verantwoordelijk voor de 3-0 en 4-0 in dit duel en werkt goed aan zijn persoonlijke productie. Helaas kan voor het duo de week niet winnend worden afgesloten want tegen Columbia International University wordt er nipt met 1-0 verloren.

 

 

Lucas Jacobs is ook een van de spelers waarvan we vooraf wel een doelpuntje kunnen noteren, zo ook nu dus weer! De spits zorgde met de 2-0 voor een ruimere marge in de met 5-0 winst over Evangel University, later die week moesten de mannen van Baker University toch een nederlaag incasseren want Central Methodist University bleek met 0-1 te sterk te zijn.

Ook bij het voetbal stond er een Nederlands getint duel op het schema: Stan Roosken vs Steyn van Ark. Op voorhand een moeilijk duel tegen de landskampioen voor de Urbana Blue Knights.. maar toch wisten ze een resultaat te halen tegen Charleston want het duel bleef doelpuntloos en dus werd het 0-0. Een prima week dus voor Stan want er werd ook nog van Shepherd University gewonnen met 3-0!

 

 

De aanvoerders hebben weer een prima week achter de rug! Tom Maas wint beide duels, eerst met 2-1 van Davis & Elkins en later ook nog met 3-1 van Alderson Broaddus waarbij Maas zijn eerste goal van het seizoen mag noteren want hij maakt de belangrijke 3-1! Ook Koen Vos wist de winning-streak voor te zetten door met 3-2 van Bryan College te winnen en vervolgens ook de winst uit handen te houden van TV Tennessee Wesleyan (2-1). Ook Ruben Stuiver is aanvoerder en die kende een periode van weinig succes met zijn Fransisco Dons.. toch mocht Ruben na 7 nederlagen de handen weer in de lucht steken want hij wist met zijn team met 2-1 van San Diego te winnen! Keep your head up!

 

 

Niet alleen onze mannen wisten te scoren maar ook onze damesvoetbalsters wisten hun doelpunt mee te pikken! Bij Young Harris speelt Britt Verstegen wekelijks in de verdediging en wist haar beide duels te winnen zonder ook maar één doelpunt te incasseren, ze pakte een 3-0 zege op South Carolina State waarna nog een 5-0 zege volgde op Georgio Southwestern State! Zelf maakte Britt de 2-0 en maakte zij dus ook haar eerste goal van het seizoen. Voor Anoucke Baas is dat wel anders, Anoucke pikt bijna wekelijks haar doelpunt mee en dus doet ze dat nu ook weer. In een zenuwslopend duel tegen Christian Brothers werd het 4-3 in het voordeel van de Delta State Women’s.. Anoucke wist hierbij de 1-1 te maken vanaf 11 meter!

Dit waren de hoogtepunten weer van deze week! We hopen dat onze talenten deze flow door zetten.. we houden jullie op de hoogte hierover! Voor meer avonturen en prestaties van onze talenten check onze Instagram!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.