Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

weekly update – week 40 2018

Het weekend is weer voorbij en er zijn weer de nodige doelpunten gemaakt in de VS! Zo wist Huib Achterkamp zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken en maakte er meerdere talenten een hattrick… lees het nu in de weekly update van deze week!

 

 

Te beginnen met onze hockeydames.. het binnenhalen van Eline van den Bosch door UC Davis blijkt keer op keer een schot in de roos te zijn! Eline weet elke week belangrijk te zijn voor de Aggies, zo ook nu weer want in de doelpuntrijke wedstrijd tegen Ball State University weet Van den Bosch een hattrick te maken! Het duel ging lang gelijk op… beide teams gingen met een 4-4 gelijke stand overtime in maar toen was het de Nederlandse weer die toesloeg en voor de 5-4 tekende en dat betekende de winst voor haar Aggies. Eline speelde die week nog een duel.. tegen het grote Stanford! Het Stanford bleek inderdaad te groot te zijn want UC Davis wordt met 5-0 op hun plaats gezet.

 

 

De dames van de Liberty Flames weten ook wat scoren is! Moniek van Aarle en Charlotte Vaanhold spelen drie wedstrijden en winnen met 8-2 van Temple University.. beide dames weten zichzelf op het scorebord te zetten want zo opent Moniek al vroeg de score. Temple weet nog op 1-1 te komen maar vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer want Charlotte wist de 2-1 te maken en later ook nog de 6-1.. tussendoor was ze ook betrokken bij de 4-1 want hierbij leverde ze de assist af! Uiteindelijk eindigde het duel in een 8-2 overwinning. Een goed gevoel is wat ze over houden aan dit duel.. en dit weten ze ook door te zetten in het tweede duel van de week want tegen Quinnipiac weten ze weer de grens van acht doelpunten te halen.. het eindigt in 8-1!

In het laatste duel tegen Wake Forest bleek ten opzichte van de eerdere duel wel weer een duel te zijn waar de spanning helemaal terug was, het duel had overtime nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Helaas voor de dames viel het die keer de verkeerde kant op want Wake Forest wist in overtime de 2-3 te maken..

 

 

Dan gaan we door naar de Drexel Dragons van Puk Thewessen! De verdedigster begint haar week tegen de nummer 19 van het land Delaware.. toch bleek deze tegenstander een maatje te groot want de dragons werden met 0-3 aan de kant gezet. Toch weten de dragons zich te herpakken later die week wanneer ze mochten aantreden tegen Ohio University.. er werd gewonnen met 5-1 en Puk is een van de belangrijke schakels dit duel. Thewessen weet direct betrokken te zijn bij de openingsgoal want ze verzorgd de assist.. uiteindelijk weet ze zelf ook het net te vinden want de 3-1 komt op haar naam en zo beslist ze het duel in het voordeel van haar Drexel Dragons!

Voor Celeste Veenstra stond er een belangrijk duel op het programma.. ze moest het opnemen tegen de nummer 3 van het land West Chester University! De teams waren goed aan elkaar gewaagd en in de score zat dus ook maar een minimaal verschil van één doelpunt.. helaas was dit verschil in het voordeel van West Chester want deze wisten met 1-2 nipt te winnen. Toch kreeg East Stroudsburg de kans om de week winnend af te sluiten.. en dat gebeurde ook! Seton Hill werd namelijk met grote cijfers aan de kant gezet (6-0) en Veenstra noteerde haar eerste goal in de States, onze landgenoot gaf de assist op de openingstreffer en maakt zelf de 2-0!

 

 

Door naar Virginia waar Amber Ezechiels wekelijks haar opwachting mag maken. Toch loopt het bij Virginia nog niet echt zoals ze graag zouden willen.. afgelopen week werd er twee keer verloren. De eerste wedstrijd was een enorme uitdaging voor de dames van Virginia want ze gingen op bezoek bij de nummer 1 van het land: North Carolina. North Carolina blijkt dan ook te sterk te zijn want een 0-3 zege wordt in de boeken opgeschreven.. toch moet de knop snel weer om want het volgende duel staat al voor de deur tegen de nummer 8 van het land: Louisville! Amber en haar team weten zich niet te herpakken en ook dit duel gaat verloren (0-2).

 

 

Net als Eline van den Bosch mag Karlijn Roijakkers het opnemen tegen Stanford University.. Karlijn weet met haar team bijna voor een stunt te zorgen maar toch wordt er slechts met 1-2 verloren van Stanford. Roijakkers weet de week toch juichend af te sluiten want California wordt met 2-1 verslagen!

 

 

Vlug door naar onze meiden en mannen op het voetbalveld..

Ja hoor, daar is die weer.. Billy Nzojyibwami weet weer een doelpuntje mee te pikken! De spits werd een week eerder al uitgroepen tot Player of the Week door zijn uitstekende optreden in die week. De vaste waarde van de William Woods Owls wist zichzelf weer te laten zien tegen Hannibal-Lagrange University want hij wist de score te openen, toch bleek dit niet genoeg te zijn voor een overwinning want het duel eindigde in 2-2 voor de twee landgenoten.

Voor verdedigers Tjeerd Bron en Joost Mangert was het weer een week van succes! De mannen wist hun beide teams twee maal de overwinning te bezorgen.. Tjeerd wist in een spannend duel met 4-3 te winnen van Oklahoma City waarna een 9-klapper volgde tegen Bacone College (9-0)!
Dat Mangert goed op dreef is was al langer bekend.. zijn Simon Fraser University is de nummer 1 van het land en deze plek willen ze dus behouden. Zaak voor Joost om geen gaten in de verdediging te laten vallen.. dit gebeurt ook niet want de voormalig verdediger van excelsior pakt weer een clean sheet en wint met 1-0 van Concordia! Keep on going lads!

 

 

In zijn eerste weken wist hij zichzelf onsterfelijk te maken, Marvin van der Made! Toch stokte het scoren voor de boomlange spits eventjes.. maar na afgelopen week is het zelfvertrouwen weer flink bijgetankt. De Patriots van Marvin wisten met 7-0 te winnen van Georgetown en Van der Made wist in dit duel een hattrick te maken en mocht de bal dus houden! De spits was verantwoordelijk voor de 1-0, 2-0 en de 4-0.

 

 

Yesin van der Pluijm weet eindelijk zijn plek in het team te bemachtigen! Vorige week speelde de middenvelder al 90 minuten en ook deze week stond hij weer in de basis 11. In zijn eerste duel moest hij het nog doen met een invalbeurt in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Lenoir-Rhyne University.. maar tegen Georgio Southwestern State stond Van der Pluijm wel weer in de basis en Young Harris wist de winst weer in eigen handen te houden door met 4-1 te winnen. Goed bezig Yesin!

Dan door naar de mannen van de Olivet Nazarene Tigers! Jurren van der Gun en Roel van Linschoten speelde weer een duel dat pas in de absolute slotfase beslist werd. De 11 van Robert Morris University wisten het de Tigers flink lastig te maken en lang ging de score gelijk op.. de team waren goed aan elkaar gewaagd. Nadat de Tigers op een twee doelpunten marge waren gekomen dachten ze de winst al in de tas te hebben.. niks bleek minder waar want Robert Morris wist nog terug te komen tot 3-3 in de 85e minuut! Met nog 5 minuten op de klok gingen beide teams alles of niets spelen om toch die belangrijke winst uit het vuur te slepen.. en er kwam een winnaar. Aanvoerder Van der Gun wist met een afstandsschot de keeper te verrassen en de 4-3 op het bord te zetten!

 

 

Nederlands onder onsje! Verdediger Tristan Dieles mocht het opnemen tegen Lucas Jacobs. Dieles, die met een blessure kampte, deed slechte een paar minuten mee in het duel tegen Baker University. Het missen van Dieles kostte Culver-Stockton uiteindelijk de kop want Baker weet met 2-1 te winnen, Jacobs weet de assist af te leveren op de game-winning goal! Later die week speelt Lucas nog een duel en ook daar weer weet hij zich van zijn sterkste kant te laten zien.. in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Grand View University is Jacobs bij alle drie de goals direct betrokken. De Nederlander weet twee assist af te leveren en haalde zelf de trekker over om de 2-1 op het bord te zetten!

 

 

Voor Huib Achterkamp was het een speciale week.. de middenvelder wint zijn twee duel maar maakt in het laatste duel zijn allereerst doelpunt voor de Blackbirds! Tegen St. Francis college weet Achterkamp uit een corner de bal binnen te kopen en kan op dat moment zijn geluk niet op.. uiteindelijk vormde deze goal de basis voor een 3-1 winst voor de Blackbirds. Eerder die week won Huib ook al, tegen New Jersey Institute of Technology werd het een spannend duel maar viel het dubbeltje de goede kant op voor LIU Brooklyn want het eindigde in 3-2!

 

 

Door naar het trio van Point Park University.. Geert Bijl, Abel van Beest en Kay in ’t Ven kende een goede reeks en ze wisten alle drie vaak op scorebord te komen! Toch is afgelopen week een week om snel te vergeten.. de mannen verliezen in een schoppartij met 1-0 van Rio Grande, in deze wedstrijd wordt maar liefst 7x geel en 5x rood uitgedeeld! Snel door dus met de volgende wedstrijd van de week.. WVU Tech is de tegenstander en de mannen kunnen een overwinning goed gebruiken, toch blijven de twee teams in evenwicht en blijft het 1-1.

Voor onze aanvoerders op het middenveld was het een top week! Tom Maas wist een knappe 1-0 zege tegen Walsh uit het vuur te slepen.. nadat zijn team met 10 man kwam te staan moesten ze met man en macht de 0-0 zien te verdedigen om overtime in te gaan, in overtime wisten de mannen van captian Maas toch het net te vinden! Dit uitzonderlijk goede gevoel wisten ze vast te houden en door te trekken in het duel tegen Malone want ook dat duel werd gewonnen, zonder overtime nodig te hebben werd het 3-1 in het voordeel van Tiffin!

Voor aanvoerder Sjoerd Schobbers stond er een oranje-duel op het programma want zijn Salem Int. Nam het op tegen Mercyhurst University waar Mats Kreek aanwezig is! Schobbers weet zijn team met een snoeihard ingeschoten penalty op voorsprong te schieten.. vervolgens weet de captain zijn team op een geruststellende 2-0 voorsprong te brengen! De eindstand wordt eindelijk 3-0.

 

 

Voor Koen Vos is het ook een winning-week.. Vos zou het allereerst opnemen tegen Georgia Southwestern State maar dit duel wordt afgelast en zal dus op een ander tijdstip worden ingehaald. Zijn tweede duel tegen Milligan weet de middenvelder vrij eenvoudig te winnen met 3-0 en zo schrijft Point University weer een winst bij!

Nadat Jay Wacanno vorige week zijn eerste minuten mocht maken leverde hij deze week zijn allereerste assist af voor zijn UNOH Racers! Wacanno krijgt in de laatste wedstrijden vaker de kans van zijn coach en probeert zijn kansen dus meteen glans mee te geven.. ga zo door Jay!

Net als Jay krijgen ook Jesse Hoekstra en Connor van Loveren meer en meer minuten van hun coaches.. want tegen Dominican mag Hoekstra beginnen vanaf de aftrap. Van Loveren moet het nog steeds doen met invalbeurten maar weet deze kansen wel goed aan te pakken, twee maal winnen de Colorado Mines en in de 4-0 winst tegen Colorado Christian maakt Connor zelf de 3e goal. Ga zo door mannen!

 

 

Mathijs Swaneveld is een vaste waarde onder de lat bij Virginia Tech en kan na afgelopen weekend weer een clean sheet achter zijn naam bijschrijven. Swaneveld en zijn mannen wisten in een absolute kraker de volle buit te pakken.. na dat Virginia Tech met 10 man verder moest na een rode kaart werd het lastig om de bovenliggende partij te blijven maar in overtime wisten ze toch de winnende treffer te maken tegen Syracuse! En dan ga je als doelpuntenmaker op de schouders..

 

 

Voor de andere doelman, Ruben Stuiver, is de gifbeker nog steeds niet leeg.. na al veel nederlagen te hebben moeten verwerken de afgelopen weken kwam er deze week weer eentje bij. Er werd namelijk kansloos met 4-0 verloren van Cal State Fullerton..

Anoucke Baas weet wel wat scoren is en zo ook nu weer! Baas speelde deze week maar liefst drie wedstrijden en begon die reeks met een overtuigende 5-1 zege waarbij ze zelf verantwoordelijk was voor de 2-0. Vervolg kon Delta State er niet aan geven want de overige twee duel gingen allebei nipt verloren: 0-1 van LEE University en 2-3 van Shorter University. Net als Anoucke gaat het voor Shant Bedrosian ook twee maal nipt mis.. zijn Yellowjackets verliezen van Seattle Pacific met 2-3 en gaan vervolgens ook onderuit tegen Northwest Nazarene university met 2-4

 

 

Dit was de weekly update weer voor deze week! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.